Ти поразбран изгледаш, мислиш дека е во ред во една држава да се прославува национален празник на друга држава?
Си слушнал за некој друг таков пример?
Не сум слушал, можеби има.........
И јас лично не мислам дека така треба, но нба друга страна воопшто не се идентификувам во македонија како албанец, секогаш сме претставени ако странци.........
Мислиш дека мене како албанец кој живее во македонија ми е лесно, да бе албанците интегриран и во македонското општество немаше да имаме ваков проблем.....
Самата држава последните 20 ништо не направила за нормализирање на односите, и вие како граѓани македонци сте убедени дека албанците треба да бидат граѓани од втор ред, и денеска кога има обиди да се интегрираме веднаш скокате и врз стереотипи расудувате, де не сте образовани доволно, де сте терористи, де сте убијци, де сте доаѓале од косово итн.........
Како јас треба да се чувствувам кога се гледам како државен непријател, кога на поглавјето на сите медиуми пишува СКАНДАЛОЗНО БРОЈОТ НА АЛБАНСКИ НОВОРЕДЕНЧИЈА СЕ ЗГОЛЕМУВА А МАКЕДОНСКИТЕ НОВОРОДЕНЧИЊА СЕ НАМАЛУВА................
Уште од бебиња сме непријатели................