Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Да, навистина ќе се слави со државни пари, а количината е НЕВЕРОЈАТНО ГОЛЕМА, СПОРЕД ТАЈНИ ИЗВОРИ ОД БУЏЕТОТ ЌЕ СЕ ОДВОЈАТ НЕВЕРОЈАТНИ ФРАПАНТНИ 5 0 0 0 ( со зборови ПЕТ ИЛЈАДИ ЕВРА) Е...................Со оваа инвестиција крајно ќе се избалансира пропорционалното трошење на буџетот.............
Прославата е во салата Б.Трајковски,само салата да ја изнејмиш ти е над 5 илјади евра а каде се трошоците за други глупости?И дај веќе почнете да размислувате со сопствени глави доста ве фураат Али и Тачи.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ако веќе се лажеме...
Не плаќањето данок е се граѓански проблем, ако тие е за утеха да мислиш дека само албансите не плаќаат данок тогаш продолжи така.......

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ќе се организира бесплатен превоз од внатрешноста на државата?

:D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што има врска каде сум роден????
Мојот татко се родил во Југославија, и сега југославија е татковина на мојот татко????
Јас сум албанец пред се, а зависи од умешноста и колку Македонија сака да ме прифаќа како рамноправен граѓанин толку и јас ќе ја почитувам неа............
Ако маќеата не те сака, џабе губиш време.........
Ете да речеме не те прифаќа и 5000 евра ти дава за прослава. Нели е време да се налутиш и да си заминеш во татковината која ќе ти дава повеќе пари за култура и прослава?
Чудни луѓе сте мамата, ем туѓа татковина, ем маќеа, ем тука дремете. Ајт отворени граници и во татковина и во сестринска татковина.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Прославата е во салата Б.Трајковски,само салата да ја изнејмиш ти е над 5 илјади евра а каде се трошоците за други глупости?И дај веќе почнете да размислувате со сопствени глави доста ве фураат Али и Тачи.
Држава дала 5000 само да се зафркава..........
5000 евра било која албанска фирма во РМ би ги дал без прблеми.......

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не плаќањето данок е се граѓански проблем, ако тие е за утеха да мислиш дека само албансите не плаќаат данок тогаш продолжи така.......
Ти поразбран изгледаш, мислиш дека е во ред во една држава да се прославува национален празник на друга држава?

Си слушнал за некој друг таков пример?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не ми е за утеха, тоа работам, па не дозволувам некој да ми ја раскажува реалноста. 5% плаќате, 5% добивате. Проблем?

V

viktora

Гостин
Не се од твој џеп, туку се од џепот на граѓаните на РМ..........А во тие граѓани на РМ најмалку се 25% албанци кои плаќаат данок.................200 милиони евра се инвестираат во македонската култура, а во албанската не достигнува ниту 5%.............Албанија не е туѓа држава, туку е моја татковина, нормално дека ќе славам албанска независност..............
А ова е моја татковина и јас не сакам да се слави туѓа земја.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ете да речеме не те прифаќа и 5000 евра ти дава за прослава. Нели е време да се налутиш и да си заминеш во татковината која ќе ти дава повеќе пари за култура и прослава?
Чудни луѓе сте мамата, ем туѓа татковина, ем маќеа, ем тука дремете. Ајт отворени граници и во татковина и во сестринска татковина.
Тоа не оди така..............
Еве иста аналогија да видиме дали ќе ти се допадне: ако не ви се допаѓа рамковниот одете во Бугарија или Србија.........
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 11:30 ---
А ова е моја татковина и јас не сакам да се слави туѓа земја.
Па ти не слави, што е проблемот???

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тоа не оди така..............
Еве иста аналогија да видиме дали ќе ти се допадне: ако не ви се допаѓа рамковниот одете во Бугарија или Србија.........
Ова е моја татковина јас ја сакам и тука плаќам данок. ЗОшто ме праќаш надвор од земјата која ја сакам? Тебе ти е маќеа, иди кај мајка ти, што тит уште седиш овде?

V

viktora

Гостин
Држава дала 5000 само да се зафркава.......... 5000 евра било која албанска фирма во РМ би ги дал без прблеми.......
Другите трошоци на чив товар се?Не заборавај дека не е приватна забава него организирано од државата.Сигурно Али и Тачи од сопствен џеб нема да платат.Патем албанските фирми не им плаќаат плата на вравотените албанци а камоли 5000евр за глупост.Порано даваа ама кога видоа како се трошат нивните пари се опаметиа.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ти поразбран изгледаш, мислиш дека е во ред во една држава да се прославува национален празник на друга држава?

Си слушнал за некој друг таков пример?
Не сум слушал, можеби има.........
И јас лично не мислам дека така треба, но нба друга страна воопшто не се идентификувам во македонија како албанец, секогаш сме претставени ако странци.........
Мислиш дека мене како албанец кој живее во македонија ми е лесно, да бе албанците интегриран и во македонското општество немаше да имаме ваков проблем.....
Самата држава последните 20 ништо не направила за нормализирање на односите, и вие како граѓани македонци сте убедени дека албанците треба да бидат граѓани од втор ред, и денеска кога има обиди да се интегрираме веднаш скокате и врз стереотипи расудувате, де не сте образовани доволно, де сте терористи, де сте убијци, де сте доаѓале од косово итн.........
Како јас треба да се чувствувам кога се гледам како државен непријател, кога на поглавјето на сите медиуми пишува СКАНДАЛОЗНО БРОЈОТ НА АЛБАНСКИ НОВОРЕДЕНЧИЈА СЕ ЗГОЛЕМУВА А МАКЕДОНСКИТЕ НОВОРОДЕНЧИЊА СЕ НАМАЛУВА................
Уште од бебиња сме непријатели................

V

viktora

Гостин
Тоа не оди така.............. Еве иста аналогија да видиме дали ќе ти се допадне: ако не ви се допаѓа рамковниот одете во Бугарија или Србија.........--- надополнето: 25 октомври 2012 во 11:30 ---Па ти не слави, што е проблемот???
Србија-срби,Бугарија-бугари,Албанија-албанци,Македонија-македонци.Па ти види кој треба каде да иде.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не сум слушал, можеби има.........
И јас лично не мислам дека така треба, но нба друга страна воопшто не се идентификувам во македонија како албанец, секогаш сме претставени ако странци.........
Мислиш дека мене како албанец кој живее во македонија ми е лесно, да бе албанците интегриран и во македонското општество немаше да имаме ваков проблем.....
Значи сепак мислиш дека прославата на национален празник на туѓа држава не е во ред, и не си слушнал за друг таков пример. Кажи ми сега дали оваа прослава тебе лично ќе ти помогне да се чувствуваш свој во Македонија, и дали ќе помогне за растење на довербата помеѓу Албанците и Маакедонците?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom