Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ова е моја татковина јас ја сакам и тука плаќам данок. ЗОшто ме праќаш надвор од земјата која ја сакам? Тебе ти е маќеа, иди кај мајка ти, што тит уште седиш овде?
И рамковниот договор е дел на државава, но тебе тоа не ти се допаѓа....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
<p>
Значи сепак мислиш дека прославата на национален празник на туѓа држава не е во ред, и не си слушнал за друг таков пример. Кажи ми сега дали оваа прослава тебе лично ќе ти помогне да се чувствуваш свој во Македонија, и дали ќе помогне за растење на довербата помеѓу Албанците и Маакедонците?
</p>
<p><br /></p>
<p>Се согласувам дека ова е само перење мозок, воопшто не ми се допаѓа што праваат партииве, не само јас туку сите албанци во македонија нема да се чувствуваат подобро...............</p>
<p>Додека нема да има пропорционално слевање на буџетот ништо не правиме, све друго се глупости, а груевски кога чита на албански е врв на глупоста, со тоа ахмети сака да манипулира со албанците...........</p>--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:00 ---<p>
Србија-срби,Бугарија-бугари,Албанија-албанци,Македонија-македонци.Па ти види кој треба каде да иде.
</p>
<p><br /></p>
<p>Во Србија сега живеат над 80% срби</p>
<p>Во бугарија не знам точно но сигурно е над 80%</p>
<p>Во албанија живеат над 80% албанци</p>
<p>А во македонија живеат над 25% албанци</p>
<p><br /></p>
<p>Низ балканските војни не успеавте целосно со планот, сега е касно веќе....</p>
<p>Како што се изразувате вие: канцерот веќе е влезен длабоко во организмот....</p>

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Рака на срце ама овој пат puno албанецот е во право..(n)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Како јас треба да се чувствувам кога се гледам како државен непријател, кога на поглавјето на сите медиуми пишува СКАНДАЛОЗНО БРОЈОТ НА АЛБАНСКИ НОВОРЕДЕНЧИЈА СЕ ЗГОЛЕМУВА А МАКЕДОНСКИТЕ НОВОРОДЕНЧИЊА СЕ НАМАЛУВА................
Уште од бебиња сме непријатели................
Еве уште едно прашање за тебе. Замисли дека живееш во Албанија, и имате 25-30 % малцински народ, со различна вера, обичаи, менталитет, чија стапка на наталитет е дупло поголема од вашата.

Искрено, КАКО ќе се чувствуваш заради тоа?

V

viktora

Гостин
Значи Македонци се над 65%,а албанци се 25%.Дали тоа се исти цифри?А за касно не е касно,фаламу на бога пак сме мнозинство од вас.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Еве уште едно прашање за тебе. Замисли дека живееш во Албанија, и имате 25-30 % малцински народ, со различна вера, обичаи, менталитет, чија стапка на наталитет е дупло поголема од вашата.

Искрено, КАКО ќе се чувствуваш заради тоа?
Тоа е природа
и не се согласувам дека сме толку различни............

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тоа е природа
и не се согласувам дека сме толку различни............
Со тебе верувам дека не сум многу различен, бидејќи имаш сосем коректен пристап во дискусиите. Но јас за тебе не мислам дека сакаш да имаш 6 деца.

И не може да биде само природа, ако Албанците се ЕДИНСТВЕНИОТ народ во Европа чиј природен прираст драстично отскокнува од европскиот стандард.

V

viktora

Гостин
Рака на срце ама овој пат puno албанецот е во право..
Пак не би се сложил со него.Ај што го ебаа пописот го ебаа,ама колку нивни се имаат отселено?А реално не клецаат по 10деца ј фамилија и они паднаа на просек 2-3деца.А ако видиш и дека порано се земаа на 20-21год,денес се земаат на27-28год.И они се ебаа на модерен западњачки живот.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Значи Македонци се над 65%,а албанци се 25%.Дали тоа се исти цифри?А за касно не е касно,фаламу на бога пак сме мнозинство од вас.
Да во право си ама џабе бе брат чим постои рамковниот договор се е џабе,веќе по автоматизам тие се во право,што мајка бараа тогаш политичарите да се потпишат на рамковниот договор ?

V

viktora

Гостин
Да во право си ама џабе бе брат чим постои рамковниот договор се е џабе,веќе по автоматизам тие се во право,што мајка бараа тогаш политичарите да се потпишат на рамковниот договор..
Рамковниот е направен за подобрување на нивните права,а не да изиграваат како да се во друга држава.Проблемот е што не се почитува.Они на државно ниво го бараат рамковниот,но на локално ниво каде се мнозинство не важи.Во ниедна општина каде што се Алб мнозинство ни еден закон не е донесен по рамковен.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Со тебе верувам дека не сум многу различен, бидејќи имаш сосем коректен пристап во дискусиите. Но јас за тебе не мислам дека сакаш да имаш 6 деца.

И не може да биде само природа, ако Албанците се ЕДИНСТВЕНИОТ народ во Европа чиј природен прираст драстично отскокнува од европскиот стандард.
Не знам за тебе но јас не мислам дека не секогаш бројот на деца осликува коефициент на интелегенција............
Можеби јас сакам до 4 деца, но не верувам дека мојата девојка ќе се согласи..........
Некои работи не можеме да ги контролираме, на пр некој сака да има деца но не може поради биолошки проблеми............
6 деца веќе е минато, не затоа што луѓето се попаметни, туку затоа што луѓето се по егоисти, јас себеси се гледам како таков.................
И босанците имаат висок наталитет, значи е до верата, но сепак тоа не се прави организирано ајде да правиме што повеќе деца, сепак спаѓа под текот на природата............

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom