Соседи, комшии и меѓусебниот однос

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
па немаме некои проблеми со комшиите, порано еден пушташе гласно музика, мајка ми и татко ми му отидоа на разговор и после една недела стави звучна изолација кај него и се е ок сега, а за други проблеми немало многу освен старци што викаат ако седите пред нечива зграда
 

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
full on --- ептен се реметиме... т.е ја ги реметам сосе јавниот ред и мир.. типците фолкери јас маам хардстајл и псај транс... скреваат
 

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
ги мразам................досадни се, цело време загледуваат, ко инспектори некои и се сакаат да знаат, ако им треба нешто ѕвонат у безвезно време, себичини се, стари се и немаат никакво чувство за хигиена па цел влез смрди, замараат ако се пушти гласна музика или ти викаат полиција ако седиш пред влез, се дерат пред прозор или у ходник...........ауууууууууу толку се напорни!!!!!!!!!!
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ау ги мразам скоро сите:)
Во куќата од спротива што ми е живее најголемиот шпиун во Скопје и пошироко:icon_lol: Не ми е јасно како е можно се да знае. Па добро пензионерка нема друго што да прави. Понекогаш мислам дека пред мене ги дознава работите што ми се случуваат. Пред 2 години кога сестра ми славеше полуматура татко ми местеше на тараса маси и таа вика што се случува? И татко ми вика Кика ќе се мажи! И утредента сите во маало зборуваа дека ќе сум се мажела :pos:
До мене живеат чичко ми и стрина ми (црна овца во фамилијата) со која не можеме да се смислиме и ме уништиваат начисто. Обожавател е на турбо фолк ама оноа јак фолк што не можам органски да го поднесам и има навика да пушти до даска музика и тогаш нема ни спиење, ни учење ништо не се може. Еднаш кога се испокаравме од инат ми пушташе музика секој ден во 7 саат сабајле. Ама што да правам џабе полиција да викам ке ми се смејат само.
И доста ми се овие. Иако има и други што ми сметаат ама овие се легенди.
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
моите соседи се прави срциња сите до еден ми се како роднини и ептен си се поштуваме секој ден заедно на кафе, сок и такви комшии изгледа ретко се наогаат.
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Е моиве соседи се нај легенди :pos:
Тие десно од мене, едвај ги поднесувам. Фалбаџии големи, се нешто што ќе направат/купат мора цело маало да ги разбере :tapp:. И тој исто комшијата, си работи нешто приватно прави мебел. Се случува во недела наутро, во 8 часот ејј да земе да работи па оди спиј ако можеш. Добро и јас не му останувам должен, звучниците на прозор и му пуштам некој транс... :coffee: ( еднаш и полиција ми викна :pos: )
Е сега од другата страна тие се малку повеќе релакс, ама тој комшијата кога се опие... тешко на сите :nesvest:. Викање, кршење итн.
Со тие од предната страна што ми се, си немам проблеми, фини луѓе се почитуваме :pipi:. Прилично интересно соседство имам
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Опасна тема ми е ова...Можам да се отворам красно..:)
Значи:на прв спрат живеат брачни сопружници, осамени, луди, со возраст над 67, но со вештерско силно здравје што ги прави сите работи уште покомплицирани. Имено, многу се побожни, си легнуваат во 8 часот со задолжително палење темјан од кој наместо да мириса убаво, смрди ужасно, претеруваат.Жената е воедно и чистачка на влезот, краде штипки што ми паѓаат при пружење, а на неколку пати ја начекав како ни чепка во сандачето, да провери да не е отворено(го заклучуваме инаку:)).Чуваат лимон и киви во огромни саксии, буриња и коа доаѓа зима, ги мотаат како мумии и ги ставаат позади врата, и кога се враќам покасно од град, ме вадат од памет!
Друго...се нив им протекува, се некој им лупа на врата им ѕвони на ѕвончето..Мажот е лудак што спие со онаква качулеста капа како месечар и неколку пати како помали ни излегуваше таков да не плаши за да не седиме пред влез. И со нив секогаш имам фрки околу забави, родендени..Морам да им објавувам како, што, до кога...:uvo:
И вечно живеат!
Втор кат-јас и моето драго семејство,можда сме бучни ама ај.
Трет спрат. Немаат када во тоалетот, па затоа секоја година го кречиме ѕидот на таванот зошто изглеа како горе да се размножуваат хидри.Четири члена, од кој најмалиот, има 28 години и кога пее песна се дере и ја слуша на рипит по едно 23 пати. Строго хитови од Пинк, Планета или Балканика.
Четврти...Неколку членови, мирни и никому не пречат. Сите возат точаци.:)
Најгоре-студенти, примерни, иако се дешава да начекам чопор пред влез со гајби пиво и урлање до 5 саат сабајле.
Но никој не е совршен.:)
 
Член од
23 септември 2008
Мислења
159
Поени од реакции
13
Vo novava ulicka sto ja formiravme pred 3-4 god.za sega se e ok.
 
Член од
8 јуни 2008
Мислења
189
Поени од реакции
2
До сега не сум имал некој голем проблем со соседите, а сите проблеми што се јавиле биле решени:)
 
Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Порано ка бев мал некаде 11 години ка имав ќе играв во ходникот во зграда со еден другар и Џобе до мене што живееше само ни викаше, а тоа 1 саат сите разбудени. Само на него му сметавме другиве никому ништо. Клошар тежок.
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.431
Поени од реакции
7.857
уопште не ни комуницирам со моите соседи, така да неаме никаков однос камо ли па да се караме...
 

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
соседите скоро сите ми се од фамилија и немам никакви проблеми
 

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
Интересна тема...сега јас живеам во куќа и немам некој големи проблеми со комшииве еднаш само знам ми дојде комшивката и ме замоли да ја намалам музиката оти одмарале ... пффф....а пак една друга е најголема портарка само да тропни вратата од кај нас одма излегува да види кој е што е и како е...др проблеми сум немала...а порано дури живеев во стан пред зградата стално се собиравме и имаше една стара мома :pos2: и стално со ладна вода не правеше лом :D:D:D
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Porano kaj sto ziveev vo zgrada imav edna komsika pod mene i non-stop i pravese problemi na majka mi,koga majka mi treseshe taa i gi tegleshe chasrhavite,chistite alishta gi valkashe se dodeka eden den ne me izbervira a toa bese eden od retkite denovi koga bev doma pa i slegnav i so edna kloca na vratata vlegov kaj nea so se vrata :smir:,taa ostana bez vrata a jas edna vecer go gledav svetot preku resetki :vozbud: ama potoa komsivkata bese mirna i nikogas poveke ne i dosaduvase na majka mi :tapp:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom