Соседи, комшии и меѓусебниот однос

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ja luge voglavnom sum nemala problemi so sosedi.Koga covek zivee vo zgrada normalno e deka ne ke mu e se po keif mora da se balansira,neli?No za belja komsijata nad mene sto zivee vo Skopje(sega ne sum tamu)si e ljubitel na macki i kucinja.E sega mene ne mi e problemot zosto toj si cuva dve macki doma tuku gi hrani i site ostanati ulicni kucinja i se sobiraat pod balkon,da mu e strav na covek od zgrada da izleze.A voglavnom se pravat tolku kulturni so zena mu ,a od druga strana go teroriziraat cel vlez so "nivnite milenicinja"Mackite mocaat po vlez od hranata za kucinja se sobiraat i mravki i crvi ,a be katastrofa.I eden den mi pukna film se spukav da me slusa cela zgrada ,da ne se ima oset za okolina ne mi e jasno?Ne deka jas ne gi cenam tie luge denes pa si zborime koga ke se vidime ,no treba covek da podrazmisli malce za svoite postapki.Od togas si gi cistat mockite po skali od mackite nivni i davaat hrana na kucinjata podaleku od nasata zgrada.I taka site si se srekni:pipi:
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Pa nemam nekoi problemi so komsiite. Porano imav so edni so ziveea pozadi mene bidejki imaa svinjarnik pokraj mojot dzam. Dzam ne mozev da otvoram nitu pak na tarasa da ispadnam od smrdeata. Se osekav kako sred selo da ziveam a ne sred grad. Ali za sreka ne cuvat veke svinji i nemam veke problemi.
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Неам проблеми со комшиите,али имам огромен проблем со бабата што живее на најдолниот спрат од куќава.Се нешто и смета на госпоѓата,особено ме нервира што само наоѓа закачки за кучето,како НЕЈЗЕ и лаело (нема друга работа нејзе ќе и лае),син и нејзин и внука и сега по најново не можеле да спијат,лаело кучето,абе шта да ти причам све у незгодни моменти лае кучево мое,и ко само моето да е у маало.
И имам проблем со внуката од истата,што преку лето у двор вика другарки и ми прават галама у 9-11 саат сабајле,време у кое веруем дека сите спијат преку лето.
И да,нив им е дозволено да јадат г***а на секому за сешто,се нив им смета,а не дај боже некој да отиде нив да им се пожали.
И шири шпекулации за кучето мое дека само тоа лае и завива навечер што нема врска,леле бе ќе ја убијам.

У последно време како дневна терапија идам играм со кучето баш кој треба они да спијат за намерно да им лае,ептен да не збори таа наоколу за џабе.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.796
Немам проблеми со соседите, тие што ми се најблиску ми се фамилија сите и добро се сложуваме. Па и немам многу соседи па можеби и затоа немам проблеми. Со другите соседи кои што не ми се фамилија се почитуваме секогаш кога ќе се видиме, ама ретко се случува тоа секој си го брка бизнисот и си го гледа животот, нема оговарања глупости. Сето космополити се како да не живеам во овај град :icon_lol:. Често им љубоморам на другарите за случките во нивните улици и маала таква работа овде кај мене не се случува.
 
Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Немам проблеми со соседите, мислам се немам расправано со нив ама некоа ден лелее они че си знаат убаво, само бошисти, механичари да неможе да спие човек, да се одморе :tapp:
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
дур бев дома стално со тој будалата под мене се расправавме готови бевме и да се истепаме на неколку пати. и ај ко заминав на факултет реков рает од комшии малце, то уше поненормални се погодија. 2 пати ни имат викнато полиција за прегласна музика и 2 пати моравме казни да плаќаме од по 45€ :violent1:
 

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Порано немав, а секој ден пуштав гласна музика и соседите никогаш не се пожалија. Сега има така мали проблеми, ама од типот, јас си одам дома од работа во 4, а во 4:10 комшивката на гости доаѓа и си се заседнува, па мора да ја чекаме да си замине за да ручаме. :) Или кога на пример упорни ѕвони на ѕвонче, никој не отвора (значи не сакаш гости, зафатен си, спиеш.....) и пак упорно ѕвони дури не отвориш врата :tapp:
Ау да, а тие над мене имаат две ќерки (прво и трето одд) и таа трето одделени, има околу 40кгр (можи и претерав) и кога скокаат двете, ги чекаме на масата трпезариска да ни паднат некој ден.
 
F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Да имам големи проблеми со соседите..
од едната страна ми крадат интернет, ми заклучуваат логија, ми ги кинат сметките, ми ѕвонат на врата у ниедно време и слично.
од другата страна е бабата која знае што правам во секој момент, па дури и сега. знае кога си доаѓам дома, кој има кај мене и слично.
Една случка ко за пример: дојде чичко ми на врата, да земел некои документи, и фала богу влезе дома. Таа се јавила кај мајка ми да и каже дека носам постари мажи дома.
 

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
проблеми немам,над мене сам човек си живее,постар,не тропа,не вика ништо,понекогаш му ги слушам чевлите како му прават так-так-так,ништо страшно и секој петок си ја носи цурата дома па и нејзините штикли ги слушам ама оправдано е и до нас пак самец има и тој е стар,убавини...
 
Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Па пошо живеам в куќа неам некој кузнајт какви проблеми...Порано куќава била едно и пошо е голема ја поделиле на 4 за да имат за сиве.
Така, над мене живеет чичко ми и стрина ми шо се по цел ден излезени а децава им се Скопје, завршија факултет и таму живеет.
До мене во лепенкава беше баба, која почина и дедо сеа е сам, така да и од таму немат некоја врева, а над нив се вториве брачеди мој и ме нервирет само ко ќе се соберет сите брачеди и сите мшки се по сто години поголеми од мене и се журкет, а мене еднаш годишно ме викет, греота сум. :)
А од другава страна, до куќава наша, имат една доста пристојна фамилија.Мајката и таткото нон-стоп се на работа а децава...машкото е помало од мене една година и си е излезен цело време или пак нешо глеаме филмој глупости заедно, а момиченцето е мало и и то не галамит ногу сеа, порано плачеше ко лудо и ме будеше ама ито пребродивме... :)
 

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
644
Имаше порано еден дедо (2001-2002 год. некаде беше) од другиот влез, ама становите ни се ѕид до ѕид, и едно попладне се спремав да идам на школо, а у соба рокнато Morbid Angel што да ви расправам.:tv:
Дедово, искача на тераса и со бастумот почна да лупа по прозор и се дере, "Искочи сатано, искочи, не се криј", е тоа време не сум се смеел така јако. Ден денес кога ке ми текне на стариот (бог да го прости), се присетувам на таа случка и се смеам.
 

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.560
Поени од реакции
33.812
Неее. Си ги обожавам бре.
Супер маало сме, блиску сме, лепаме со неколку.
Си се собираат постарите, и оние од 40тина години се супер. Честопати сум седнувал со нив на 2-3 збора.
Најпозитивно пријателски расположени. И, никад не се пожалиле за музика и слично.
Ги сакам. :back:
 
Член од
19 мај 2008
Мислења
1.928
Поени од реакции
486
Порано имав многу проблеми со комшиите, пособно со тој под мене. Што и да правев на него му сметаше. Кога играв ми ѕвонеше на врата со барање да се смирам, кога играв нинтендо баш кај него се појавувало на телевизорот и пак доаѓаше. Ама кога потпораснав се излажа за последен пат и си го доби тоа што го бараше па оттогаш веќе никогаш не му текна да дојде.
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.279
Поени од реакции
17.958
Да имам големи проблеми со соседите..
од едната страна ми крадат интернет, ми заклучуваат логија, ми ги кинат сметките, ми ѕвонат на врата у ниедно време и слично.
од другата страна е бабата која знае што правам во секој момент, па дури и сега. знае кога си доаѓам дома, кој има кај мене и слично.
Една случка ко за пример: дојде чичко ми на врата, да земел некои документи, и фала богу влезе дома. Таа се јавила кај мајка ми да и каже дека носам постари мажи дома.
Хахахахахахахахахаха сум се згазил од смеење дома.Како не ти е срам мажи дома да носиш.А баш ме интересира мајка ти како изреагирала:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:.
Инаку јас проблеми со соседите немам.Најзгора седам у зградата така да проблеми немам.Поточно сега почна одоздоле еден да крека дека му пречело што сме ја пуштале климата дома му капела на ролетната:uvo:.Ќе ја спукам некој ден со неа до бесвест.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom