Соседи, комшии и меѓусебниот однос

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Уффф ги мразам сите комшии на околу... Сите се ненормални , кога игравме порано фудбал на улица ни ги зимаа топките и ни ги дупнуваа..а пред некое време татко ми замислете ќе се степаше со тој едниот пошто почна да ја пцуе мајка ми ... :nesvest:, купивме кола и низ наслеба овие стариве рекле: ОВА НЕ Е ОД ПЛАТА... неверојатно лугево со што се замараат..демек мојте крадат ебате... коа ја продававме старата кола ни беше паркирана пред наш двор и еден човек застанал да ја разгледа и тој комшијата излезе и не ме виде дека бев во двор и му вика на човеков : НЕ ЈА КУПУВАЈ КОЛАТА ТУМБАНА Е ... уау... :nerv: :pop:

V

Viktoranius

Гостин
Заебано е да живееш во зграда...јас живеам во куќа и пак се карам со комшиите, се им смета што сум пуштил гласна музика а не пуштам многу гласно, и малце да си пушти човек они веќе ѕвонаат на ѕвончето. Ама се си ги пуштам во п.м и то.
А можам да замислам што ке се случи ако живеам во зграда.

V

Viktoranius

Гостин
Уффф ги мразам сите комшии на околу... Сите се ненормални , кога игравме порано фудбал на улица ни ги зимаа топките и ни ги дупнуваа..а пред некое време татко ми замислете ќе се степаше со тој едниот пошто почна да ја пцуе мајка ми ... :nesvest:, купивме кола и низ наслеба овие стариве рекле: ОВА НЕ Е ОД ПЛАТА... неверојатно лугево со што се замараат..демек мојте крадат ебате... коа ја продававме старата кола ни беше паркирана пред наш двор и еден човек застанал да ја разгледа и тој комшијата излезе и не ме виде дека бев во двор и му вика на човеков : НЕ ЈА КУПУВАЈ КОЛАТА ТУМБАНА Е ... уау... :nerv: :pop:
Е со таков вид на комшии мислам дека кај мене следуват камења по прозорец или пак пцуење до бесвест.

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Цитат:
Напишано од --**ЕмА**--

Е со таков вид на комшии мислам дека кај мене следуват камења по прозорец или пак пцуење до бесвест.

да да, и тоа имаше :) хихи ама го изоставив тој дел во постот :)

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Досега не сум имала никави проблеми со соседите,бидејќи живеам во куќа и немам многу допирни точки со нив:)Е понекогаш,може да се деси да се развика некој па да се чуе низ цело маало,но на своја кожа немам почувствувано:toe:

Член од
12 септември 2007
Мислења
502
Поени од реакции
4
па не сум имал проблеми со некој,ама ме нервираат оние што седат пред врата или на прозор да видат кој кога поминал,со кого како...
исто и тие од спроти што ми пуштаат турбофолк(мамицата нивна):bip:

Член од
15 јули 2007
Мислења
665
Поени од реакции
2
ee snosti(tie komsiiite do mene imaa imenden bas) abe od 9 saato vecerta do sabajle do neznam kolku sedee.jas stanah u 4 da ucam neli test pravaah i slusam gi nih pesni,oro,piva,vina...
aj 5,6 dojde i 7 i 7 i 15 izlevam za na skolo eden od tarasata ke se frla i jas sakam na skolo i jas sakam.abe ludnica pijani bee zdrobeni,ama ako neli imenden kak imenden.ako ako ke doo i mojot imenden ke videme togaj:smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
I ja imam problem so ovaa sproti mene.Studentka e a ne mi dava .....covece!!!!!!!!!!!zamisli sea...

Izr0d

Била сам дете...=)
Член од
9 мај 2008
Мислења
593
Поени од реакции
29
Имам комши какви што секој би посакал....со нив никогаш нема да ти е досадно... секогаш се карат, тепат, пукат сите се кој од кој , ама сепак не сум имала проблеми со нив.
Освен пред некој ден ни ги отруја кучињата ама не му реков ништо , знам дека џабе ке се карам не можи со нив да се разбериш јбг.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Има една добра изрека која вика дека соседите и за добро и за лошо се први кои ќе ти се најдат, со овие моите до сега сум немал никакви проблеми... освем со старите кои полека стануваат сенилни и раздразливи од се и сешто.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Па имам проблеми :( Синот на комшиите е Бубњар, па сеа видете, доаѓаат секој ден на проба и не се спие у пм...

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Nemam problemi so komsiite ,a i retko gi gledam sekoj po svojot pat,osven dobra den si nemame poveke ,a ne ni sakam da imame,toa utrinski kafinja tracevi nema sansi nikad ne sum piela so komsikata kafe a nema ni da pijam,strogo sluzbeno.Pozdrav na utro i toa e toa.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Значи вака сеа.... двата стана до мене се ЦИГАНИ! а под мене Албанци, проблеми колку сакаш.....

а се чудам зошто ::toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Па вака, јас сум опкружена со можеби најчудните соседи.
1. Во куќата позади мојата, живеат фамилија со две деца и мајка му на типот. Старицата е малку извеана со годините и има секакви фикс идеи. Е сега, нормално е дека снаа и` купува омекшивач(не ми текнува македонскиот збор). Старава си рекла: "Види ја снаава, купува сок и го крие во WC да не и` го испијам, види ја ти неа, скржава". И бабава зела и го натегнала шишето Ленор и ајде, на токсикологија на перење на стомакот. Честопати има испади женава. На Задушница еднаш чекала поп, ама не дошол, а таа се брзала и видела не видела , сама го испеала гробот, го исекла лебот и го потурила со вино.:toe:
2. Во куќата пред мене типот си има отворено некоја фирма на диво и фарба огради 24/7 па цела населба смрди на бои. Што е најтрагично, фарба во насока спротивна на ветерот, па понекогаш престилката му е со повеќе боја отколку оградата. Има и бурекџилница во Аеродром, а месото го вари во гаража во хигиенски услови 0.
Нездрав во секаква смисла на зборот.
3. Тие лево од мене се премногу бучна фамилија и кога се расправаат, кршењето чинии и фрлање на разноразни предмети од прозорот им се пратечки елементи на расправијата. И како темпирани, сите расправии им се во недела, денот кога човек сака да заспие како човек. Затоа сум му многу благодарна на човекот кој ја измисли звучната изолација што е искористена на мојот спрат:back:.
4. Моментално десно од мене не живее никој. Живееше чичко ми, ама ја издаваше порано куќата. Пред неколку години живееше еден манијак што сликаше навечер со блицови, па сите други комшии не отвораа прозори со денови од страв да не бидат фатени и сликнати со гола гузица :).

И после некој ќе ми рече дека ако живееш во куќа ќе се спасиш од комшиите. Абе ајде...

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Значи имам под мене еден комшија и тој и жена му се многу ретардирани и цело време само нешто се караат или ќе и текне на женава во 3 саат сабајле да правосмука или да се тепаат... свашта

Kajgana Shop

На врв Bottom