Сообраќајни прекршоци и казни

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.488
Поени од реакции
11.440
На мене на Табановце пред две недели само сообраќајна ми побараа нашиве

Член од
14 април 2012
Мислења
32.652
Поени од реакции
66.630
Како иде со забрана? Има ли некој начин да се избегне?
Не верувам дека има. Јас своеволно отидов во полиција да ја оставам возачката, т.е да се сликам за нова, во која би ми била впишана забраната, месец Август. Логиката ми беше да ми отидат 2 недели од забраната дур сум на одмор, зашто со авион бев. На шалтер ми побараа дека ми дошла покана од полиција за да ми ја одземат дозволата. Нормално, немав таква, зашто своеволно отидов.

Ми рекоа, кога ке ти стигна таа покана, тогаш дојди. Во ред.

Февруари ми звони мајка ми, и ми вели дека петмина полицајци те бараат дома?! The fuck. Побара еден до полицајците да се слушне со мене и ми рече, дај дојди било кој ден во наредните 8 дена, и предај ја дозволата, да не доаѓаме дома пак да те бараме. Ти пративме покана за да дојдеш и да ти ја пишеме забраната, не си се одзвал. Такво нешто никогаш не ми беше доставено. Отидов наредниот работен ден, и се сликав за нова, каде ми беа впишани 30-те дена.

Пред недела дена ме стопираше полиција, и отворено ми кажаа дека проверуваат дали има активна забрана на мојата дозвола, зашто премногу луѓе не ја носат дозволата, кога ке им стигне поканата.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Не верувам дека има. Јас своеволно отидов во полиција да ја оставам возачката, т.е да се сликам за нова, во која би ми била впишана забраната, месец Август. Логиката ми беше да ми отидат 2 недели од забраната дур сум на одмор, зашто со авион бев. На шалтер ми побараа дека ми дошла покана од полиција за да ми ја одземат дозволата. Нормално, немав таква, зашто своеволно отидов.

Ми рекоа, кога ке ти стигна таа покана, тогаш дојди. Во ред.

Февруари ми звони мајка ми, и ми вели дека петмина полицајци те бараат дома?! The fuck. Побара еден до полицајците да се слушне со мене и ми рече, дај дојди било кој ден во наредните 8 дена, и предај ја дозволата, да не доаѓаме дома пак да те бараме. Ти пративме покана за да дојдеш и да ти ја пишеме забраната, не си се одзвал. Такво нешто никогаш не ми беше доставено. Отидов наредниот работен ден, и се сликав за нова, каде ми беа впишани 30-те дена.

Пред недела дена ме стопираше полиција, и отворено ми кажаа дека проверуваат дали има активна забрана на мојата дозвола, зашто премногу луѓе не ја носат дозволата, кога ке им стигне поканата.
У курац 3 месеци без возачка... Абе јас бев пред одмориве таму негде у Март-Април да им ја дадам, ама не беше уште забраната од суд излезена.

А знае некој дали работат камериве низ Скопје ?

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.203
Поени од реакции
2.225
Камерите работат ама се уште нема законски измени за да те казнуваат, треба на влада у собрание да поминат некои измени во законот, министерот најави од почеток на 2025. иначе на тестирање за 2 саати фатени биле 5000 прекршоци.
На граница ти бараат пасош и сообраќајна, понекогаш и зелен картон, годинава 10 тина пати коа поминував и на српска и на грчка немаше утка за овие документи а за зелениот картон дали 2-3 пати од 10 ми побарале

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
883
Автоматски споено мислење:

Ако биде за кого како и со врски, џабе камери. Ќе функционира ако важат за сите

Член од
28 ноември 2022
Мислења
404
Поени од реакции
726
Или па ти не си патувал во скоро време. 5 последни излегувања на Табановце ми бараа возачка.
Pa vidi, relativno e toa ,,vo skoro vreme,,. Ednas nedelno, se vazi? //SK-BG-SK//
Ajde vaka, ako se razlikuvas na slika vo pasos t.e. licna karta znaat da pobaraat vozacka na Tabanovce, sistemot im e ,,spor,, za biometrija //znam od vraboteni na premin//, vtora pricina ,,sumnjiv lik t.e. vozilo,, i da pobaraat vozacka.
Vaka jas cicho 60+ , chist pred zakon kako solza, nikogas do sega ne mi pobarale. Aj ziveli!

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.605
Поени од реакции
3.894
Почнаа со камериве и нивните да ги ловат

Член од
16 јули 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
дали некој знае како се поднесува жалба до апелационен суд за пресуда виновон за сообраќаен прекршок?

Член од
25 февруари 2019
Мислења
64
Поени од реакции
46
Kolku vreme treba da pomine za da zastare delo 3 meseci zabrana za b kategorija 4 godini od sudenje li i kakva e postapkata posle

Член од
14 април 2012
Мислења
32.652
Поени од реакции
66.630
Kolku vreme treba da pomine za da zastare delo 3 meseci zabrana za b kategorija 4 godini od sudenje li i kakva e postapkata posle
Oд каде е информацијава дека забрана застарува? Ако не се отповикаш да ти ја пишат, кога ке ти истече моменталнава возачка, ке ти ја пишат на новата.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.710
Поени од реакции
6.083

Член од
25 февруари 2019
Мислења
64
Поени од реакции
46
Oд каде е информацијава дека забрана застарува? Ако не се отповикаш да ти ја пишат, кога ке ти истече моменталнава возачка, ке ти ја пишат на новата.
Procitaj malce po net ke vides a vozackata ke mi izmine u 2031

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.488
Поени од реакции
11.440
На кумот му застаре после две години, требаше мислам од судот во Велес да испратат до Ск за да му стават забрана ама ова беше пред едно 5-6 години

Kajgana Shop

На врв Bottom