- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.488
- Поени од реакции
- 11.440
На мене на Табановце пред две недели само сообраќајна ми побараа нашиве
Да, мислам дека проверуваат дали не си се јавил за да ти пишат забрана.Мене само на македонска граница ми тража возачка.
Како иде со забрана? Има ли некој начин да се избегне?Да, мислам дека проверуваат дали не си се јавил за да ти пишат забрана.
Не верувам дека има. Јас своеволно отидов во полиција да ја оставам возачката, т.е да се сликам за нова, во која би ми била впишана забраната, месец Август. Логиката ми беше да ми отидат 2 недели од забраната дур сум на одмор, зашто со авион бев. На шалтер ми побараа дека ми дошла покана од полиција за да ми ја одземат дозволата. Нормално, немав таква, зашто своеволно отидов.Како иде со забрана? Има ли некој начин да се избегне?
У курац 3 месеци без возачка... Абе јас бев пред одмориве таму негде у Март-Април да им ја дадам, ама не беше уште забраната од суд излезена.Не верувам дека има. Јас своеволно отидов во полиција да ја оставам возачката, т.е да се сликам за нова, во која би ми била впишана забраната, месец Август. Логиката ми беше да ми отидат 2 недели од забраната дур сум на одмор, зашто со авион бев. На шалтер ми побараа дека ми дошла покана од полиција за да ми ја одземат дозволата. Нормално, немав таква, зашто своеволно отидов.
Ми рекоа, кога ке ти стигна таа покана, тогаш дојди. Во ред.
Февруари ми звони мајка ми, и ми вели дека петмина полицајци те бараат дома?! The fuck. Побара еден до полицајците да се слушне со мене и ми рече, дај дојди било кој ден во наредните 8 дена, и предај ја дозволата, да не доаѓаме дома пак да те бараме. Ти пративме покана за да дојдеш и да ти ја пишеме забраната, не си се одзвал. Такво нешто никогаш не ми беше доставено. Отидов наредниот работен ден, и се сликав за нова, каде ми беа впишани 30-те дена.
Пред недела дена ме стопираше полиција, и отворено ми кажаа дека проверуваат дали има активна забрана на мојата дозвола, зашто премногу луѓе не ја носат дозволата, кога ке им стигне поканата.
Pa vidi, relativno e toa ,,vo skoro vreme,,. Ednas nedelno, se vazi? //SK-BG-SK//Или па ти не си патувал во скоро време. 5 последни излегувања на Табановце ми бараа возачка.
Oд каде е информацијава дека забрана застарува? Ако не се отповикаш да ти ја пишат, кога ке ти истече моменталнава возачка, ке ти ја пишат на новата.Kolku vreme treba da pomine za da zastare delo 3 meseci zabrana za b kategorija 4 godini od sudenje li i kakva e postapkata posle
Kolku vreme treba da pomine za da zastare delo 3 meseci zabrana za b kategorija 4 godini od sudenje li i kakva e postapkata posle
Procitaj malce po net ke vides a vozackata ke mi izmine u 2031Oд каде е информацијава дека забрана застарува? Ако не се отповикаш да ти ја пишат, кога ке ти истече моменталнава возачка, ке ти ја пишат на новата.
На кумот му застаре после две години, требаше мислам од судот во Велес да испратат до Ск за да му стават забрана ама ова беше пред едно 5-6 годиниOд каде е информацијава дека забрана застарува? Ако не се отповикаш да ти ја пишат, кога ке ти истече моменталнава возачка, ке ти ја пишат на новата.