Сообраќајни прекршоци и казни

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
513
Поени од реакции
217
Не е таман темава ама да прашам: Колку е прецизен сајтов дека се готови документите?
Кога чекав да подигнам документи за мене и фамилијата, функционираше. Не ме фаќај за збор ама 2-3 дена во неделата ги ажурираа, после проверка треба од доле да имаш дата кога последно е ажурирано. Информациите се од пред месец и кусур, дали уште е така незнам.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Кога чекав да подигнам документи за мене и фамилијата, функционираше. Не ме фаќај за збор ама 2-3 дена во неделата ги ажурираа, после проверка треба од доле да имаш дата кога последно е ажурирано. Информациите се од пред месец и кусур, дали уште е така незнам.
Се работи и не се брзам ама ме интњересираше колку се брзи за апдејт на податоциве. Да има датум за последно ажурирање не го видов, фала.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.157
Поени од реакции
22.728
Не е таман темава ама да прашам: Колку е прецизен сајтов дека се готови документите?
Воопшто не е точен. Личната карта ми беше дадена а сајтот велеше дека е во изработка две седмици потоа. Пасошот воопшто го немаше на апликацијата.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Значи најдобро е на лице место да се праша кога ќе дојде време

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Имам едно прашање ,односно ситуација.
Праќаме групи на екскурзија, и имаме ситуација да ни треба водич, па земавме дечко со помалку искуство за да ја води турата. Па така во еден град бо хотелот имаа кола на располагање за превоз до другиот хотел, за превоз на доктор за такави потреби. Но се случи следново, за време на екскурзија земал возилото и да идат в град ,па за да реализират пибрзо за шоферите да имаат како да се вратат... на крај ја враќа докторката и прави сообраќајка каде удира во паркирана кола ,побегнува за да пријави во хотелот да се јават на полицијата и го земат и враќат на местото за се да се заврши како шо треба.
Полицијата му направила записник, не бил по никакво дејство не дувал ,туку така поминал без да му земат возачка ,прашањето е , дали да го избркаме, дали ќе наштети на фирмата,даали покасно ќе стигне на суд покана ,дали кај нас дали кај него дома?
Се е исплеткано ,не се знае , а има само материјална штета направено, бавно бозел 30...
Незнам ,дали ќе добие тужба или фирмата ќе добие тужба?

Sent from my SM-A025G using Tapatalk

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.982
Поени од реакции
7.630
Праќаме групи на екскурзија, и имаме ситуација да ни треба водич, па земавме дечко со помалку искуство за да ја води турата. Па така во еден град бо хотелот имаа кола на располагање за превоз до другиот хотел, за превоз на доктор за такави потреби. Но се случи следново, за време на екскурзија земал возилото и да идат в град ,па за да реализират пибрзо за шоферите да имаат како да се вратат... на крај ја враќа докторката и прави сообраќајка каде удира во паркирана кола ,побегнува за да пријави во хотелот да се јават на полицијата и го земат и враќат на местото за се да се заврши како шо треба.
Полицијата му направила записник, не бил по никакво дејство не дувал ,туку така поминал без да му земат возачка ,прашањето е , дали да го избркаме, дали ќе наштети на фирмата,даали покасно ќе стигне на суд покана ,дали кај нас дали кај него дома?
Се е исплеткано ,не се знае , а има само материјална штета направено, бавно бозел 30...

Abe muabetov epten tragedija ti e!

Za storenoto delo si otgovara storitelot i nikoj drug!
Ako ima kasko kolata togash si plajcha kaskoto i vozachot si go plajcha delot od sumata shto e ispod minimalniot iznos!

A mozhi i da mu stegnat prijava za napushtanje na mestoto, bez razlika shto se vratil! Ili prosto kazhano, koj che dokazhi deka toj vozel vo momentot na soobrajchajkata i ne se vratil nekoj drug za da mu go spasi gazot oti bil pod droga, alkohol ili bez vozacka?

I shto koj kur ima firmata so toa? Shto ima da i nashteti i shto ima da go brkate?
I shto bi dobile vie so toa brkanjeto? Mislish ce se isperite dokolku ja zemat vo obzir firmata ?

Mene mi se chini deka neshto sepak ne kazha do kraj?

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100

Како може записник без возачка дозвола, сообраќајна и лична карта? На скоро секој професионален возач може да му се случи ова, а не пак на туристички водич.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Како може записник без возачка дозвола, сообраќајна и лична карта? На скоро секој професионален возач може да му се случи ова, а не пак на туристички водич.
Значи направиле записник со возачка ,ама не му ја одзеле.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
Значи направиле записник со возачка ,ама не му ја одзеле.

Сигурно од хотелот му дале патна листа, и автоматски он е одговорен за возилото. Возачка дозвола одземаат ако си возел под дејство на алхохол, ама привремено 24 часа,потоа одиш во станица и ја зимаш. После на суд ти одредуваат колку месеци ќе имаш забрана.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
603
Поени од реакции
1.994
Да го избркале човекот затоа што имал мини незгода со паркирана кола со брзина од 30 км/ч. :facepalm:
После се чудиме и за Ласкарци и за запалениот автобус…
Пиши го барем името на агенцијата, да знаеме со кого да НЕ патуваме во иднина.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Abe muabetov epten tragedija ti e!

Za storenoto delo si otgovara storitelot i nikoj drug!
Ako ima kasko kolata togash si plajcha kaskoto i vozachot si go plajcha delot od sumata shto e ispod minimalniot iznos!

A mozhi i da mu stegnat prijava za napushtanje na mestoto, bez razlika shto se vratil! Ili prosto kazhano, koj che dokazhi deka toj vozel vo momentot na soobrajchajkata i ne se vratil nekoj drug za da mu go spasi gazot oti bil pod droga, alkohol ili bez vozacka?

I shto koj kur ima firmata so toa? Shto ima da i nashteti i shto ima da go brkate?
I shto bi dobile vie so toa brkanjeto? Mislish ce se isperite dokolku ja zemat vo obzir firmata ?

Mene mi se chini deka neshto sepak ne kazha do kraj?
Taka kazaa taka znaeme. No sepak kaskoto ke si pokrie so dogovor megu niv ,evropsko kako se vikase osiguranje ,pokritie. Se sluchuva se ,zivi luge ,ne se znae so ne ceka.
Ke si odgovara toj normalno. Bog da cuva ,vi tie momenti koj znae na so covek ke pomisli. Neka se zavrsi samo dobro. Zelezo se poprava ,sreka nema povredeni.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Kraj na kraj i site razlichno kazuvaat zatoa ne se zboruva pred vreme. Deckoto si se javil si prijavil i mesto i se pa otisol i vo hotel da prijavi , vistinata izleguva nekogas ama tesko, ne se izmacis duri da dojdes do nea.
Bog neka ne cuva site vo ova burno vreme.

Член од
7 јануари 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Некој да ми го појасни процесот на одбивање на плаќање казна, пуштање жалба и одење на суд?
Ми ја собраа колата во зонско, со платена месечна, со образложение дека е на тротоар,а голем дел од зоната е на тротоар и има знаци дека е поц зона 1.

Член од
9 јуни 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите. Која е казната за не застанување на полиција која ми крена палка и возев над ограничувањето. Пс.. Пробна дозвола имам.

Kajgana Shop

На врв Bottom