Сообраќајни прекршоци и казни

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
Здраво на сите. Која е казната за не застанување на полиција која ми крена палка и возев над ограничувањето. Пс.. Пробна дозвола имам.
Радар ако имало, сигурно ќе има казна...Ако немало радар, исто како со мотор да си поминал, никому ништо...

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Во кој партал живееме?
Некому ништо,некому се
Некому се па ништо...

Ма ајде ,една мисла секогаш ми се врти,-Луѓе сме ,пак ќе се видиме, пак ќе се сретнеме ... ма дај.

Каде отиде се?

Член од
5 декември 2023
Мислења
5
Поени од реакции
4
Prashanje, dali na nekoj mu ima stignato pismo od mvr za da ja dade vozackata odkoa se desi ova so imeto na dokumentive?

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
Дали и каде треба да се подигне записник?
Дали ако имаш казна сама ќе стигне по пошта или треба да се подигне?
Дали исто ако имаш пријава ,ти ја праќат? Не ми е јасно .

Член од
30 декември 2014
Мислења
201
Поени од реакции
319
Дали знаете дали ако во системот на Мвр стои забрана за управување, а забраната не е внесена во возачката дозвола, може ли да се помине граница со возило односно дали може да се патува во странство?

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
може ли да се помине граница со возило односно дали може да се патува во странство?
A koj toa i od koga nekoj ti bara vozacka na granica? Sledstveno na odgovor ,,nikoj,, vozi slobodno ,,preku granica,,. Rutinska kontrola po pat vo Makedonija ako te proveri kje si dobies kazna. Po pat niz stranstvo ,,ne se povrzani,, za da te proverat, no ako storis soobrakajka osiguruvanjeto ,,nema da pokrie,, steta t.e. kje imas golem problem //bez razlika na megjunarodnata dozvola, vazna e nacionalnata//.
Srekjno!

Член од
30 декември 2014
Мислења
201
Поени од реакции
319
A koj toa i od koga nekoj ti bara vozacka na granica? Sledstveno na odgovor ,,nikoj,, vozi slobodno ,,preku granica,,. Rutinska kontrola po pat vo Makedonija ako te proveri kje si dobies kazna. Po pat niz stranstvo ,,ne se povrzani,, za da te proverat, no ako storis soobrakajka osiguruvanjeto ,,nema da pokrie,, steta t.e. kje imas golem problem //bez razlika na megjunarodnata dozvola, vazna e nacionalnata//.
Srekjno!
Па нели на граница ти бараат возачка дозвола кога поминуваш со возило кое што го возиш?

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Па нели на граница ти бараат возачка дозвола кога поминуваш со возило кое што го возиш?
Na granica //izgleda prv pat kje minuvas mladicu// ti e potreben Pasos, soobrakajna //na GR granica ne// i zelen karton. Vozacka ne gi interesira!

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.343
Na granica //izgleda prv pat kje minuvas mladicu// ti e potreben Pasos, soobrakajna //na GR granica ne// i zelen karton. Vozacka ne gi interesira!
Искрено јас само пасоши им давам а ретко ми побарале сообраќајна или зелен картон, постариве генерации гледам топтан сите документи им ги даваат

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Искрено јас само пасоши им давам а ретко ми побарале сообраќајна или зелен картон, постариве генерации гледам топтан сите документи им ги даваат
Na Grcka granica samo pasos normalno //elektronski kolata se zaveduva vo sistem//, Srbive i Bugarive //od sosedstvo// baraat sobrakajna i zel. karton
Автоматски споено мислење:

kad pocinje kamera vo Skopje
Nabrzo t.e. do esen, kje kazat javno. Prvo treba vo Sobranie ,,da pomine,,.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.529
Поени од реакции
66.065
Или па ти не си патувал во скоро време. 5 последни излегувања на Табановце ми бараа возачка.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.400
Поени од реакции
16.631
Или па ти не си патувал во скоро време. 5 последни излегувања на Табановце ми бараа возачка.
Мене само на македонска граница ми тража возачка.

Kajgana Shop

На врв Bottom