Сончев брег

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Да бе, 20 минути до почетокот на Сончев Брег. А после таму што треба да шеташ? Со автобус се иде, пешки никој нормален не иде.
Една вечер тргнавме да се шетаме од почетокот на Сончев Брег и НЕ стигнавме до крајот, не знам ни до пола дали стигнавме, се преморивме у пм. Одвај се вративме.

Иначе совет за тие што ќе идат, со такси немојте, лажат таксистите. За нецели 5 минути вожња тој ни зеде 15 евра мамицата негова.

И обавезно да идете во аквапарк, лудо е. Има два - Несебар и Сончев Брег. Јас бев во Несебар и преубаво беше. Нема што нема. Еве линк.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
^

Многу јасно дека ќе лажат, туристичко место е, за нив сега е жетвата. Затоа првен прашај колку па после качи се :smir: Инаку ние се возевме 5 души од Сончев брег до Несебар за 15 лева.

Член од
7 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Далеку од тоа дека Црно море е најубаво, но јас најдобриот одмор го имав токму овде пред неколку години. Минатата година бев во Барселона и можам да кажам Сончев брег ми се допаѓа повеќе

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да бе, 20 минути до почетокот на Сончев Брег. А после таму што треба да шеташ? Со автобус се иде, пешки никој нормален не иде.
Една вечер тргнавме да се шетаме од почетокот на Сончев Брег и НЕ стигнавме до крајот, не знам ни до пола дали стигнавме, се преморивме у пм. Одвај се вративме.

Иначе совет за тие што ќе идат, со такси немојте, лажат таксистите. За нецели 5 минути вожња тој ни зеде 15 евра мамицата негова.

И обавезно да идете во аквапарк, лудо е. Има два - Несебар и Сончев Брег. Јас бев во Несебар и преубаво беше. Нема што нема. Еве линк.
Со такси ке правиш пазарлак. Ке му кажеш до каде сакаш да ти кажи колко ке ти чини. ВИНАГИ гледаjте цената за 1 км.Сите таксита мора да имат стикери со цената на предното стакло. Не са ви излагали ,а цената е била 8-10 лева за километар. Така е и во Софиja има таксита возат за 0,7 лева за 1 км има и таксита возат за 5-6 лева на километар. Ако не прочиташ.... да си читал.
Този аквапарк во Несебар е понов от този во Слончев Брег. Ето го и другиja
http://www.aquapark.bg

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123

20 мин од Лазур до Несебар пешки, тоа дека никој нормален не иде пешки си донекаде во право, ние на враќање идевме само пеш, фала богу кога ќе останевме без ќор лев после журка. :smir: За такси мајката му е само ценкање до даска без милост, си најмивме ние еден му земавме број и се и он не возеше за 10 лева 5 ноќи до центарот на Сончев брег. Се на се местото има само 2 мани, чкуртно море и бугари. :pos2:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
20 мин од Лазур до Несебар пешки, тоа дека никој нормален не иде пешки си донекаде во право, ние на враќање идевме само пеш, фала богу кога ќе останевме без ќор лев после журка. :smir: За такси мајката му е само ценкање до даска без милост, си најмивме ние еден му земавме број и се и он не возеше за 10 лева 5 ноќи до центарот на Сончев брег. Се на се местото има само 2 мани, чкуртно море и бугари. :pos2:
За накај Сончев Брег со автобус 1 лев,а за назад пешки по плажа така бар идев јас.Инаку Сончев Брег е рај за млади момци,особено Лазур лани и пред две години.Оваа година не бев ама слушам се напунило со нашинци,така да наредна година сигурно мењам место.

Кој не бил обавезно нека го посети Сончев Брег ама строго со машко друштво,искрено со девојка таму не се оди.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Jа бев со дечко и баш супер пројдов. Али да, за машки без девојки е идеално. У Сончев Брег ако не бркнеш некоја, нема никаде.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Мислам дека е јасно за што треба да се пишува во темава :). Ваши впечатоци, поминати одмори, патувања во овие две места.
Мене искрено повеќе ми се свиѓа сончев брег, од причина што златни песоци го упропастија. Да, во златни идат повеќе странци (не балканци), но 2005 год. беше единствената убава година кога тоа место беше одлично. Приматот овие неколку години дефинитивно го држи Сончев брег. А и поголемо место е, 7 км во должина е неспоредливо со 3 на Златни песоци :).

S

Sheldon Cooper

Гостин
Не сум бил на престој туку само сум поминал и ми се чини ко супер место, само хотели и прекрасни плажи, се мислам дали да идам годинава ама незнам како е со цени и сл.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
Мислам дека е јасно за што треба да се пишува во темава :). Ваши впечатоци, поминати одмори, патувања во овие две места.
Мене искрено повеќе ми се свиѓа сончев брег, од причина што златни песоци го упропастија. Да, во златни идат повеќе странци (не балканци), но 2005 год. беше единствената убава година кога тоа место беше одлично. Приматот овие неколку години дефинитивно го држи Сончев брег. А и поголемо место е, 7 км во должина е неспоредливо со 3 на Златни песоци :).
Златни дефинитивно ма да не сум бил во Бугарија од 2008 а претходно 5-6 години идев таму на одмор.
Уствари зависи за што си отиден, Сончев Брег имаш повеќе балканци (врие Срби и Македноцни), а Златни имаш Швеѓанки, Холанѓанки, Германки, Рускини итн итн :)
Иначе Сончев Брег е веројатно поубаво пошто све е ново градено, а Златни е многу постаро. На двете места имаш вотерленд така да еден ден планирај таму да утепаш интересно е :)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Минатото лето бев, хотели од крај до крај, све пијано издрогирано, полиција нема шанса да видиш, баш онака е оставено ко за туристи да се продуваат максимално, со цени е поефтино од Охрид, па сеа спореди си :)
спиење лани платив 250 денари, големо гиро 100 денари, малото не ми текнува оти не го јадев :cool:
ако ти се пешачи малце, тркни го тој Маркетот Пени, мислам ко гага е све .... цените се упола од Македонија

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
Минатото лето бев, хотели од крај до крај, све пијано издрогирано, полиција нема шанса да видиш, баш онака е оставено ко за туристи да се продуваат максимално, со цени е поефтино од Охрид, па сеа спореди си :)
спиење лани платив 250 денари, големо гиро 100 денари, малото не ми текнува оти не го јадев :cool:
ако ти се пешачи малце, тркни го тој Маркетот Пени, мислам ко гага е све .... цените се упола од Македонија
За каде ова? Сончев или Златни?
И дај бројче/адреса ако е од Сончев брег спиење за 250 ден :)

Kajgana Shop

На врв Bottom