Сончев брег

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Петмина планираме летово да одиме во Сончев Брег, крај на јули, ама по агенциите скапо ни е, 65 евра од ноќ од апартман бараат... Некој да ни каже дали ако отидеме приватно таму ќе можеме да најдеме поевтино нешто, ама да не е у Несебар или да даде некоја добра понуда...

LMC

Член од
26 август 2011
Мислења
147
Поени од реакции
46
Принцип - директното преговарање секогаш е поевтино. Ама во хотел помалку од 15 евра на човек тешко ќе најдеш. Во приватна куќа е друго. Но таму треба да си во Несебар, бидејќи во Сончев Брег има само хотели.

jassum.mk

ИМАМ ПОЛОВА БОЛЕС БОЛЕМЕ К*УРО ЗА СЕ
Член од
23 јуни 2012
Мислења
25
Поени од реакции
3
Половина од одморот се поминува надвор од водата поради големите бранови има кренато црвено знаме.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
По-скоро обратното. Но зависи - jужната плажа на Приморско /ММЦ/ често има бранови, на соседната северна плажа на Китен дори кога има бранови, те са като во басеjн.
Jас имам големо изкуство со Сончев брег, Свети Влас, Златни песоци, Св. Константин и Елена, Албена, Китен, Приморско и т.н.
Редко имам 2 недели одмор со повеке от 3 дни червен флаг.

jassum.mk

ИМАМ ПОЛОВА БОЛЕС БОЛЕМЕ К*УРО ЗА СЕ
Член од
23 јуни 2012
Мислења
25
Поени од реакции
3
Кражби има, но вероватно процентно /кога се вземе предвид големината на Сончев брег/, са помалко спремо кражбите во Охрид примерно. Во никоj случаj не се работи за масови кражби и тоа не се смета за голем проблем од туристите и туроператорите.
па нее е голем проблем кога на плажа со 9месечно бебе ке останеш само со една крпа а торбата во која имаше само храна и памперс за малата и 6 лева за пат до поморие ја немаше.оваа кражба само штета и малтретирање за нас а за нив никаков кар.лично искуство.

Член од
17 јануари 2011
Мислења
615
Поени од реакции
410
Може ли некој да ми каже нешто повеќе за Хотел Хелвеција Сончев Брег,каде се наоѓа дали е блиску/далеко од плажите/центарот..?

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
4 пара сме и се мислиме дали да одеме во несебар или на сончев брег, знам дека се блиску но некој совет каде е подобро за млади а сепак да е малку поефтинко, зошто сместувањето ни е тука некаде...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Може ли некој да ми каже нешто повеќе за Хотел Хелвеција Сончев Брег,каде се наоѓа дали е блиску/далеко од плажите/центарот..?
Тоа са нови хотели и не са многу близо да плажата, от центарот ...20-30 мин пеш. Центарот е хотел Кубан и около него отприлика.
Можеш да видиш каде е овде.
http://www.posoka.com/exkurzii_pochivki/excid_20497.phtml
--- надополнето: 2 јули 2012 во 14:28 ---
4 пара сме и се мислиме дали да одеме во несебар или на сончев брег, знам дека се блиску но некој совет каде е подобро за млади а сепак да е малку поефтинко, зошто сместувањето ни е тука некаде...
За смештаj ке ви е поевтино во Несебар, но не знам за 4 пара дали ке наjдете един смештаj вака лесно. Близо са едно со друго и нема да имате проблем да одите до Сончев Брег кога сакате.

Член од
21 мај 2009
Мислења
141
Поени од реакции
29
Момци/девојќи знае ли никој некоја туристичка агенција која нуди само превоз до Сончев брег?

Член од
2 јули 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сакам да одам во Несебар на одмор, но досега никогаш не сум била. Гледам има поделени мислења за морето тамо. Па ако може некој поточно да ми ја каже ситуацијата на плажата и морето и во кој период е најубаво

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Сакам да одам во Несебар на одмор, но досега никогаш не сум била. Гледам има поделени мислења за морето тамо. Па ако може некој поточно да ми ја каже ситуацијата на плажата и морето и во кој период е најубаво
Плажата е прекрасна - широка ивица со ситен песок. Наи голема гужва е 1-15 август. Старата част на Несебар е многу романтична. Смело напред и приатен престои во Несебар.
Един од символите на Несебар - Стара мелница:

Kajgana Shop

На врв Bottom