Сончев брег

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Поморие е наспроти Бургас, во началото на Бургаскиот залив. Популарно е наjвеке сред Бугарите, странци има помалко. Повекето хотели са од семеен тип или па са куки кои изнаjмуват соби. Не дека нема и вистински хотели.
Известно е со производството на сол и со лечебната кал - известни са SPA процедурите со кал.
За мене лично не нешто посебно, но все пак е нелош вариант за одмор.

Што мислите кое е најдобро место за летување во Бугарија,каде што има и убави плажи,и добар ноќен живот забави такви работи ме интересираат?

Sunny Beach (Сончев брег)
По-економична опциjа ти е сместување во Несебар а навечер забава во Сончев брег оти оддалеченоста им е 20-25 минути пеш башка има и вовчиња/автобуси што идат натака.

Sunny Beach (Златни песоци)
По-економична опциjа ти е сместување во Несебар а навечер забава во Златни песоци оти оддалеченоста им е 20-25 минути пеш башка има и вовчиња/автобуси што идат натака.

Ваљда мислиш на Сончев брег.. Златни песоци се далеку..

Значи Несебар и Сани бич се многу блиску... А што мислите како е подобро да се оди со кола или автобус колку време фака возење одприлика? И дали е лесно да се најде смештај ако немам резервирано хотел?

Значи Несебар и Сани бич се многу блиску... А што мислите како е подобро да се оди со кола или автобус колку време фака возење одприлика? И дали е лесно да се најде смештај ако немам резервирано хотел?
Не те разбирам, од Македониjа мислиш како подобре да се оди наваму? Инаку доколку не знаш Сончев брег и Несебар се скоро споени. Помеѓу нив на тоj правец регуларно сообраќат автобуси за луѓе кои сакат од едното место на другото. Преполно е со туристи во екот на сезоната па можеш да замислиш са каква гужва се работи. Ама ќе трпиш бидеjќи билетот ми се чини дека кошта еден лев, т.е. џабе пара, а дистанциjата е за 4-5 минути да се помине со автобус. За смештаj ич да немаш гаjле.

Да да од Македонија мислам.Не сум бил никогаш таму па не знам колку се далеку.Ама јас се мислам со кола да одам би требало можда 10 сати возење до таму

Да да од Македонија мислам.Не сум бил никогаш таму па не знам колку се далеку.Ама јас се мислам со кола да одам би требало можда 10 сати возење до таму

Патот им е крш, спреми си и по 10 евра мито за нивната полиција, ќе те сопрат на мин 5 места до Несебар.

Za vistinski odmor so deca - Albena. Idealno za familii.
Za zabava na luge od 18 do 30 - Sonchev breg.
Dobar variant e i Zlatni pesoci.
Nesebar e univesalen variant - star grad dosami ludiloto Sonchev breg.
Patot do Burgas ti e OK, so policaite ke imash tochno nikoja problema.

Јас во моментов сум таму. Цените се нормални, без проблем со 200 евра 8 дена сум тука :D
--- надополнето: 22 јули 2012 во 13:51 ---
Меѓу другото врие од рускини, неверојатно убави. :pipi:

колку е оприлика цената на ноќевање во Несебар,пошто планираме со друштво да одиме оваа недела.Велат дека било поисплатливо ноќевање во Несебар одколку во Сончев Брег.

Во целина цените за исхрана во Бугарија не се различни од оние во Република Македонија. Истото важи и за ноќевањата. Дали е Варна, Софија или Златните Песоци е исто - на секаде има супермаркети, а цените таму се исти. Во рестораните цената зависи од нивото на ресторанот, нема точно определени цени. Еве цените на еден нормален ресторан во Варна (се наоѓа на улица "Македонија" # 82) http://zapriateli.com/category.php?catid=2945
Здраво, дали некој бил во Варна и како се движат цените таму за исхрана?

за сместување прашувам :)
Сместување 27 евра дневно стан 50 квадрати без газди имаше два брачни кревети и еден кауч во првите згради во Несебар на 20 метри од Сончев Брег.Јас бев до 18 јули,сега можно е да се малку повисоки цените дека е шпиц на сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom