Сончев брег

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
imas akva park , i imas besplaten avtobus , poseti go vredi , samo skapo e 24 leva (700 den ) za 5 casa ili 30 leva (900 den ) za cel den .. avtobusot ti e na sekoi pola saat .. trgnuva od mestoto kade sto ke ve ostavi avtobusot( so toj sto ke doagas od mk).. ako odis so avtobus .. pozdrav i ubav pomin :)
па реално не е скапо(може и скапо е ) али ќе си го направам меракот 5 часа доволно е thanks на инфо

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52

--- надополнето: Aug 13, 2011 3:03 AM ---
Еве што пишува балканска редакција на Дојче Веле (ако не знаете Србите купијаправо да пишуваат во име на Дојче Веле и Дојче Веле си продаде г'за и веќе не е Дојче Веле, а Дојче Сител). Милито срби мислат дека прават анти реклама :tapp:

Пијанство без контрола и за малку пари. Бугарските туристички меки полека стануваат „европски бордели“. Бугарија, освен по туристичките места со убави плажи се‘ повеќе станува позната и по алкотуризмот.

„Пиеме од 10 наутро. Кога ќе постигнеш едно добро ниво, мораш да внимаваш да го одржиш. Потоа целата недела ти минува многу опуштено“, вели еден турист.
Двајца странски туристи ги загубија животите, откако паднаа од балкон од своите хотели во туристичките места Златни песоци и Обзор. Полицијата соопшти дека двајцата, првиот 17-годишен Англичанец и вториот 40 годишен Пољак, биле многу пијани.
„Ова е пабот Крол. Тоа значи дека тука плаќаш 20 евра, добиваш влез во 5 или 6 дискотеки, бесплатен пијалок. Со други зборови можеш целосно да откачиш“, „објаснува“ еден германски турист.
15 странски туристи беа спасени од давење на 25 јули годинава. Полицијата кај сите утврди огромно количество алкохол во крвта.
Мека за алкотуризмот
„Бугарија е мека за алкохол туризмот. Тука плаќаш за една водка 6-7 лева, тоа се три евра, а кај нас во Германија тоа чини најмалку 6 евра“.
Дел од алкохолот кој се нуди во баровите и плажите на Златните песоци е нелегален. Полицијата постојано открива магацини со алкохол за кој не се плаќа данок.

Улиците на Златните песоци, најголемото бугарско туристичко место на Црното Море се преполни со млади луѓе. Говорат руски, англиски, германски, шведски... Повеќе од 400 илјади странски туристи дојдоа на одмор во Златните песоци во изминатата година. Летово се очекува нивниот број да се зголеми за најмалку 12 проценти. Најголемиот дел од нив доаѓаат од Германија.
Златните песоци беа омилено летувалиште за семејства со деца и за постари луѓе. Но во последната деценија се поголем е бројот на млади туристи кои посакуваат „незаборавен“ одмор поради евтиниот алкохол и синтетички дроги.
Официјално, на Златните песоци не постои алкотуризам, но тој е секојдневно присутен, преку организирањето на ткн. Крол барови.
„Имаме три германски бар тури неделно, секој понеделник, среда и петок. Почнуваат околу 8 часот и траат преку целата ноќ. Организираме разни забави и натпревари: мажи против жени, стриптиз, бакнување, пиење...“, раскажува Крис од Минстер. Ланската година тој дошол како турист во Златните песоци, а годинава работи во организацијата на Крол баровите. Ќе дојде и следната година.
Нешто по 22 часот, групата се упатува кон вториот бар. Таму се организира стриптиз.
„По некое време сите ќе се соблечат. Некои затоа што сакаат, некои затоа што се пијани. Секој што ќе се соблече добива гратис коктел“, вели Крис.
Културните богатства никого не го интересираат
Алкохолот во баровите се пие во неограничени количини. Имало случаи на млади луѓе кои испиле и по 500 грама чист алкохол, раскажува шефот на итната медициска служба од Бургас, Нигос Топузјан.
„За нас летната сезона е многу интензивна. Најчесто имаме пациенти кои поради огромното конзумирање алкохол ја губат и свеста, или се многу еуфорични. Знаат да бидат и многу агресивни и да претставуваат опасност за другите“, вели Топузјан.

Бугарскиот министер за култура Вежди Рашидов се надева дека неговата земја може да замени алкотуризмот со културен туризам. Земјата не успева да ги изрекламира своите културни вредности, вели тој. Наместо тоа, Бугарија во странство се смета за евтина дестинација каде луѓето можат неограничено да пијат за малку пари.
Но, гласовите во прилог на менување на имиџот на земјата се се’ погласни. Дури и хотелиерите во Златните песоци бараат од Владата да му стави крај на алкотуризмот.

УУ каков ужас не одете во Бугарија, бидејќи ќе се удави во алкохол. Потоа ќепаднете пијани во тераса. Во дискотеката може да се види голи шведски девојки.Страв и ужас.

Сериозно - откако ја нема Русија да им крева гаќите Србите станаа многу тапнарод.
Мозокот импотентен се.

На момчето - убаво време во Сончев Брег. Кој е отишол еднаш се вратил.Совршено место за млади луѓе.(y)

--- надополнето: Aug 13, 2011 3:15 AM ---
Значи летово дефинитивно одам за сончев брег на 22.8 !!! (тогаш сум на одмор):)
Дали некој бил овој период и може да ми каже од прилика како е времето, гужвите, морето и ......
thanks dude :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Епа вака, вчера сабајлето се вратив од Равда (Сончев Брег/Несебар). Бев 10 дена топ си поминав. Смештај 6 евра од кревет=60 евра за 10 дена. Во Равда премногу ефтино е, си има автобуси секое време до С.Б. и Несебар. За Сончев Брег немам зборови. Цела скандинавија, Русија, Англија...све само бугари нема. Премногу гужва, шпицот во С.Б. е Август. Подобар ноќен живот на балканов нема мислам дека од С.Б. Дискотеките фул полни. Е сега во Викинг (којашто собира 2.000 луѓе) влез е 20 лева (што е малку скапо). По другиве дискотеки и е поефтино..Гранд вле 15 лева (чалга и странско пуштаат, но повеќе се на чалга), Лазур 7 лева влез (странско), Маниа, Какао итн. Е сега треба да внимавате на телефоните каде ги оставате и паричниците, затоа што мене од џеб ми го украдоа телефонот што кошта 200 евра. За разлика од Несебар и Равда кај што бев е многу поскапо во С.Б. општо за све. Така да и повеќе ви се исплати во Несебар или Равда да се сместите, зошто поефтини се а и многу се блиску до Сончев Брег. И тоа, ако има некој нешто да праша или сака да знае нека пише.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Епа вака, вчера сабајлето се вратив од Равда (Сончев Брег/Несебар). Бев 10 дена топ си поминав. Смештај 6 евра од кревет=60 евра за 10 дена. Во Равда премногу ефтино е, си има автобуси секое време до С.Б. и Несебар. За Сончев Брег немам зборови. Цела скандинавија, Русија, Англија...све само бугари нема. Премногу гужва, шпицот во С.Б. е Август. Подобар ноќен живот на балканов нема мислам дека од С.Б. Дискотеките фул полни. Е сега во Викинг (којашто собира 2.000 луѓе) влез е 20 лева (што е малку скапо). По другиве дискотеки и е поефтино..Гранд вле 15 лева (чалга и странско пуштаат, но повеќе се на чалга), Лазур 7 лева влез (странско), Маниа, Какао итн. Е сега треба да внимавате на телефоните каде ги оставате и паричниците, затоа што мене од џеб ми го украдоа телефонот што кошта 200 евра. За разлика од Несебар и Равда кај што бев е многу поскапо во С.Б. општо за све. Така да и повеќе ви се исплати во Несебар или Равда да се сместите, зошто поефтини се а и многу се блиску до Сончев Брег. И тоа, ако има некој нешто да праша или сака да знае нека пише.
Moze poveke informacii kade potocno se naoga Ravda i kolku e odalecena od Soncev Breg....

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
И јас сакам да идам за Сончев Брег но ми викаа многу била лоша водата(мутна,прљава) дезинформации или?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
И јас сакам да идам за Сончев Брег но ми викаа многу била лоша водата(мутна,прљава) дезинформации или?
Е за водата во Сончев Брег матна е, тоа е точно.
--- надополнето: Aug 19, 2011 8:28 AM ---
Стварно ли 90% се машки 10% женски?
И тоа е точно!!! 75/80% се мажи.
--- надополнето: Aug 19, 2011 8:34 AM ---
Moze poveke informacii kade potocno se naoga Ravda i kolku e odalecena od Soncev Breg....
Равда ти е село одма до Несебар. Тоа ти е све споено. Равда па Несебар па Сончев Брег, од Равда до Сончев Брег со автобус ти е 15 минути. Ние одевме од Равда до Несебар со автобус(1лев) и од Несебар (на секои 15 минути има број 1 автобуси што одат до Сончев Брег-исто 1 лев се плаќа од Несебар до Сончев Брег) до Сончев Брег. Е сега од Равда ако сакаш можеш да фатиш директно до Сончев Брег 3 лева е. Све ти е блиску и е споено, и по ти се исплати во Равда. Имаш во Равда за искачање една дискотека и имаш барови и кафичи. Убаво е и таму а и плус и поефтино од Сончев Брег тродупло. Е сега ако си заинтересиран можам да ти дадам број од жената кај што бев за соби. Можам и да ти пратам слики од собите ако сакаш да ги видиш какви се. До плажата е 2 минути одење.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Нема врска дека водата е матна(добро негде има треви тоа зелено)али не е целата плажа јас глеав кај што нема и си се бањав нема гаље топ си е иди нема да згрешиш плажата е огромна и не е сегде иста и негде е потопла водата негде поладна,А за ноќен живот и јас немам видено по топ место од сонцев брег,сеа ние навечер идевме со бус 1 лев ама за враќање до несебар цепавме пешки
--- надополнето: Aug 24, 2011 12:16 PM ---
А и незз зошто воопшто би иделе у равда село тоа па ќе биде ептен далеку од плажата у с.брег.Најдобро иди си у Несебар 6 е или и за 5е има зошто од несебар до с.брег и пешки се иде до плажата одма е,А плажата у несебар не ја бива два пати бевме али медузи има бааѓи

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Нема врска дека водата е матна(добро негде има треви тоа зелено)али не е целата плажа јас глеав кај што нема и си се бањав нема гаље топ си е иди нема да згрешиш плажата е огромна и не е сегде иста и негде е потопла водата негде поладна,А за ноќен живот и јас немам видено по топ место од сонцев брег,сеа ние навечер идевме со бус 1 лев ама за враќање до несебар цепавме пешки
--- надополнето: Aug 24, 2011 12:16 PM ---

А и незз зошто воопшто би иделе у равда село тоа па ќе биде ептен далеку од плажата у с.брег.Најдобро иди си у Несебар 6 е или и за 5е има зошто од несебар до с.брег и пешки се иде до плажата одма е,А плажата у несебар не ја бива два пати бевме али медузи има бааѓи
Moreto se na se tinja e.....edna godina meduzi vriiese...druga godina pa nekoi trevi pocnaa da se pojavuvaat i moravme u pm. da ideme vo dlabokoto za da se izbanjame...dodeka pak prosla godina koga bev posleden pat moreto ok bese...ni meduzi ni nisto...samo mene ne mi e jasno na koj mu e dojdeno do banjanje koga ide vo soncev breg ???!!
ps.zatoa prasav za toa mesto Ravda zosto prv pat slusam za takvo mesto a nekolku pati sum bil vo soncev breg / nesebar....nekoj kaza deka mnogu eftino bilo a se somenvam deka postoi vo bugarija poevtin smestaj od toj sto moze da go dobies vo nesebar za 5-6 evra...duri i od ohrid e poevtino...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Moreto se na se tinja e.....edna godina meduzi vriiese...druga godina pa nekoi trevi pocnaa da se pojavuvaat i moravme u pm. da ideme vo dlabokoto za da se izbanjame...dodeka pak prosla godina koga bev posleden pat moreto ok bese...ni meduzi ni nisto...samo mene ne mi e jasno na koj mu e dojdeno do banjanje koga ide vo soncev breg ???!!
ps.zatoa prasav za toa mesto Ravda zosto prv pat slusam za takvo mesto a nekolku pati sum bil vo soncev breg / nesebar....nekoj kaza deka mnogu eftino bilo a se somenvam deka postoi vo bugarija poevtin smestaj od toj sto moze da go dobies vo nesebar za 5-6 evra...duri i od ohrid e poevtino...
Одма да Несебар ти е, споено. Имаш на 500 метри од центарот Лидл. Во Лидл цените се стварно многу ефтини. а за сместување 5-6 евра ти е. А може и да има поефтино, не сум се распрашувал на други места затоа што имам човек од таму, и кај неа одам.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Јас
завчера се вратив од несебар/с.брег и не ми се ни доагаше ептен е топ

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Бев 10 дена во С. Брег вчера се вратив па да ви кажам збор два за местото.
Водата првите 5 дена значи од 16 до кај 20-21 август беше топ, дури ме изненади морето толку чисто во Бугарија и толку мирно стварно да не ти се излага од вода,ама затоа од 20 па додека си отидовме на 26 водата беше како да се бањаш во мочуриште прв пат гледам такво нешто.Едни алги ситни како мелени по целата површина на водата,дното не се гледа никаде,медузи врие,првите денови исто имаше ама дека беше чиста водата можеше да ги избегнеш после тоа одиш на плажа се потиш и одиш у хотел на базен се бањаш.За плажите да не ви пишувам тоа веќе сите знаат-барчиња на плажа на секој чекор,песокот ситен,плажата огромна.Малку претерале со цените на лежалките и чадорите( тоа е најверојатно направено само за скандинавците они имаат подлабок џеб) лежалка 7 лева 200 денари од прилика чадор 7 лева,значи за две лежалки и чадор ти требаат 600 денари што е премногу.Затоа си купуваш чадор еден за 10 лева ,поквалитетен 20 лева и си имаш чадор и за другата година :).
Јас бев отиден со девојка ,знам што ке пишат пола и повише дека со девојка не е иде во Бугарија као демек ако идеш сам ке се растуриш од е**** што нема врска,девојки прво нема толку многу по дискотеките повеќе се мажи освен во дискотеките кај што се наплаќа влез 7 лева во лазур па нагоре се цените.На секое друго туристичко место кај што ке отидеш ,нормално охрид го бришам од листава имаш подеднакви шанси да фатиш девојка исто како и во бугарија,така да според мене глупаво е уште да се тераат моабети од пред 10 години што биле актуелни дека во бугарија се иде за да бркаш жени,сега не е така.
Цените на храната се малку поскапи од кај нас ама затоа пијачките се багатела кога ке израчунаш во ресторан да седнеш да јадеш ќе те фати горе доле како кај нас,ама затоа за пиење можеш да не начукаш за дупло помалце од кај нас и тоа во дискотека.
Ова ви кажувам за во С. Брег таму бев сместен за во несебар бевме два три пати блиску е цените горе доле се исти можеби за лев два пониски за тоа Равда незнам.
Ова е мое мислње дека ако мислиш дека ќе одиш во бг.со мислење дека незнам колку девојки ќе свртиш и ќе потрошиш ич пари си се зафркнал од старт.Без 600 евра не поминуваш ако спиеш во хотел,ако спиеш во собичка можеш и со 500.Јас лично мислам дека има поубави места кај да се отиде за тие пари.
Се надевам дека не бев многу опширен има уште мн работи да кажам ама мислам дека во глобала е тоа,ако некој сака инфо дали хотел или незнам јадење каде ова она слободно нека пише.Поздрав

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Бев 10 дена во С. Брег вчера се вратив па да ви кажам збор два за местото.
Водата првите 5 дена значи од 16 до кај 20-21 август беше топ, дури ме изненади морето толку чисто во Бугарија и толку мирно стварно да не ти се излага од вода,ама затоа од 20 па додека си отидовме на 26 водата беше како да се бањаш во мочуриште прв пат гледам такво нешто.Едни алги ситни како мелени по целата површина на водата,дното не се гледа никаде,медузи врие,првите денови исто имаше ама дека беше чиста водата можеше да ги избегнеш после тоа одиш на плажа се потиш и одиш у хотел на базен се бањаш.За плажите да не ви пишувам тоа веќе сите знаат-барчиња на плажа на секој чекор,песокот ситен,плажата огромна.Малку претерале со цените на лежалките и чадорите( тоа е најверојатно направено само за скандинавците они имаат подлабок џеб) лежалка 7 лева 200 денари од прилика чадор 7 лева,значи за две лежалки и чадор ти требаат 600 денари што е премногу.Затоа си купуваш чадор еден за 10 лева ,поквалитетен 20 лева и си имаш чадор и за другата година :).
Јас бев отиден со девојка ,знам што ке пишат пола и повише дека со девојка не е иде во Бугарија као демек ако идеш сам ке се растуриш од е**** што нема врска,девојки прво нема толку многу по дискотеките повеќе се мажи освен во дискотеките кај што се наплаќа влез 7 лева во лазур па нагоре се цените.На секое друго туристичко место кај што ке отидеш ,нормално охрид го бришам од листава имаш подеднакви шанси да фатиш девојка исто како и во бугарија,така да според мене глупаво е уште да се тераат моабети од пред 10 години што биле актуелни дека во бугарија се иде за да бркаш жени,сега не е така.
Цените на храната се малку поскапи од кај нас ама затоа пијачките се багатела кога ке израчунаш во ресторан да седнеш да јадеш ќе те фати горе доле како кај нас,ама затоа за пиење можеш да не начукаш за дупло помалце од кај нас и тоа во дискотека.
Ова ви кажувам за во С. Брег таму бев сместен за во несебар бевме два три пати блиску е цените горе доле се исти можеби за лев два пониски за тоа Равда незнам.
Ова е мое мислње дека ако мислиш дека ќе одиш во бг.со мислење дека незнам колку девојки ќе свртиш и ќе потрошиш ич пари си се зафркнал од старт.Без 600 евра не поминуваш ако спиеш во хотел,ако спиеш во собичка можеш и со 500.Јас лично мислам дека има поубави места кај да се отиде за тие пари.
Се надевам дека не бев многу опширен има уште мн работи да кажам ама мислам дека во глобала е тоа,ако некој сака инфо дали хотел или незнам јадење каде ова она слободно нека пише.Поздрав
Аха цените несебар се двојно поевтини од сончев брег на пр.ред бул у несебар 1.99лева у с.брег 4лева
--- надополнето: Aug 28, 2011 8:40 AM ---
Аха цените несебар се двојно поевтини од сончев брег на пр.ред бул у несебар 1.99лева у с.брег 4лева
јас бев 7 дена пројдов топ со 200€,со 600€ ќе идеш турција грција

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
--- надополнето: Aug 28, 2011 8:40 AM ---

јас бев 7 дена пројдов топ со 200€,со 600€ ќе идеш турција грција
Неможеш да земеш ред бул само и да кажуваш дека цените се дупло поефтини.Јас на пример бев во пицерија во несебар и платив поскапо него во сончев брег во добар ресторан.
Збориш 200 евра за таму си потрошил без хотел ,пат?
600 евра мислев комплет

Kajgana Shop

На врв Bottom