- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.590
- Поени од реакции
- 5.188
Кои дегени сте кауриве човек ќе се помоча од смеење, а не е за смеење работава. Дури вели се стапуваат во брак...Ај дс не го љутиме Пуно дека само за едно малцинство збориме , еве да позборуваме за друго.
Прегледај го приврзокот 370933
Зошто Турците кај нас а како што гледме според сликава и во светот на големо се оградуваат од Албанци и Арапи и со нив многу не тренираат муслимански братства.
Еден куп Турци и Турчинки имам запознаено кај нас што домашни што дојдени на студирање што ништо не сакаат да имаат со Албанци а најмаце брак.
Дека има има исклучоци ама мене ми стои дека баш тие исклучоци се исклучок од правилото дека само по муслиманска линија сакаат да имаат ништо со нив.
Што е ова ако не е туркофилија, да се биде србоман не е толку вонредно, ама каур да е тркофил, море со вас не е ниту тоа чудно.Дали сте приметиле дека младиве Турци (секако не од планини од Анадолија) се особено мултикултурно настроени и дека се можда единствени муслимани што лесно би прифатиле мултикултурен и мултирелигиски брак ?
Автоматски споено мислење:
Јас па сосема друг впечаток имам за вас, вие и се лепите на турците, знам, ништо не ве поврзува ама тука е стокхолмски синдром. Друго причина не постои.За ова имам неколку анегдоти . Сум имал можност да присуствувам на различни студентски размени и слични работи на неколку места низ Европа каде што истовремено учествувале Турци, Македонци, Срби, Бугари, Бошњаци и секако од браќата. Она што го имам забележано е дека браќата и Бошњаците како опсесивни fangirls се лепат за Турците и пробуваат да ги импресионираат и да им се улизуваат, како малтене наследници на Турците на Балканот во форма на потурици, ги делат истите вредности со нив, дркаат на култот на Ердоган, знаат турски јазични фрази итн, додека Турците на овие гледаат како subhumans. Најјаки моменти од овие интеракции е кога Турците/Турчинките ќе ги погледнат накриво овие и ќе почнат да ги избегнуваат како да се лепрозни, а цело време се дружат со Македонците, Бугари и останати, а како капак на се најповеќе се дружат со Србите. Баш типичен пример, Босанка од Сараево се доближува до Јусуф од Турција и започнува: Hello, I am from Saraevo. Do you know Saraevo? И буквално 30 секунди подоцна започнува да пее некој турска песна, која баба и и ја пеела кога била во пелени. Турчинот по брза постапка ја мушнува во фаца и оди да се дружи со Србите, а оваа останува како попарена. Овaа туркофилија е 100 пати поизразена кај браќата од кај нас и од Санџаклиите доселени тука( кои иначе голем дел се по потекло Албанци и немаат врска со Бошњаците во Босна, кој се дружел и со едни и други знае што зборувам- разлика небо и земја, а да не спомнувам дека најголем дел од Санџаклиите кај нас перфектно зборуваат ш*иптарски, ама ова е муабет за друга тема).
Па албанци се, затоа знаат албански.Санџаклиите кај нас перфектно зборуваат ш*иптарски
Последно уредено: