Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
6 ноември 2024
Мислења
617
Поени од реакции
1.111
Аца Антиќ ја порази АРМ и Министер за одбрана беше кадар на Аца Антиќ. ОНА со малку оружје и човечки фактор ја порази АРМ што доволно зборува за квалитетот на војската во тоа време и толку фалените генерали од школата на ЈНА.
Тебе човек на заебанција да ти рече глуп, ќе погреши.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.230
Поени од реакции
5.473
Што се карате ко деца мали, еве ви, чил:
Уаааааауууу!...

Музички спот со апла воена содржина? Ова мора да е космички преседан во историјата од музичката продукција, не само косовски!

Туку...кој ли е на другата страна на нишанот од борциве, да ми је знат‘...:unsure:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.163
Поени од реакции
25.860
Што ти е поентата со овој наратив?

Тоа што исти 2000 Македонци одат на театар, опера, балет или промоции на некои книги дека и останатите 99.5% Македонци истото го прават? Кого лажеш? Се служиш со манипулативни емотивни тактики кои лесно се разбиваат со аргументи и факти. И мислиш дека ти што одиш на театар, опера, балет, кино си посупериорен од некој што не оди и што не го интересира тоа? Зошто мора некој Американец, Француз или Германец да му одредува на просечен Албанец, Мароканец или Алжирец што да гледа и слуша во животот?

Што сака да гледа, слуша и чита просечниот Македонец релевантен репрезент ти е Канал 5, Сител, Алфа, подкастите на Лазаров, квизот на Лила Филиповска казината и обложувалниците на секој агол, фестивалите со турбо-фолк музика, итд итд. Тие се водат по пазарна економија и тоа што носи профит и гледаност, а не ти тоа што сакаш да го наметнеш како наратив, затоа што имаш комплекс од Албанците.

Пак ќе напоменам. Како што рече Миленко Козарот, вечниот албанофоб, погледај семафор во животот! Од 7 минута, па натака е убаво да се слушне реалната ситуација, а не митови кои ти и останатите со твој ментален склоп на пудлици си ги креирате.

Па ти спомна прв опера и балет во Косово. Јас само ти кажувам како стоите на тоа поле. Сега и овој муабет не ти одговара?

Kajgana Shop

На врв Bottom