- Член од
- 30 јули 2014
- Мислења
- 5.520
- Поени од реакции
- 18.369
Ne e isto puno, ne opravduvame nie nitu relativizirame takvi raboti kako ubistva i slicno, ednostavno nam ni se gadi od vakvi devijantni pojavi koi se za sekoja osuda. Ama vie puno sto napravivte, branevte ubijci na deca, sfakas sto znaci toa vo svet koj se stremi da se narece normalen? Jas ve razbiram i za 2001. godina, sto bese situacijata takva sto i politicari ucestvuvaa vo toa sve bese fingirano, ednostavno bidna pomina i trebase napred da prodolzime, razbiram i sto glasate za DUI sto ne ebat ubavo isto kako i nasite politicari sto ne ebat, vie nemate Bog kako kolektiv i djabe se praite tolkavi vernici i ednostavno mora da veruvate vo nesto i da idolizirate a toa vi e Ahmeti vo momentov i DUI vasite bogovi, istoto go pravea i moite Makedonci so VMRO, isto bez boga pa moraa bog da si najdat vo Gruevski i VMRO, sekoj sto se trudi da stane hristijanin ednostavno posle amnestijata na haskite slucai nemase ni vo ludilo da glasa za VMRO ama se glasase i Gruevski im bese i seuste im e vrhovniot bog. No denta koga gi utepaa decata i koga vie site kako eden kolektiv stanavte vo odbrana samo zatoa sto ubijcite bea Albanci, ne znam dali si svesen deka taka site vie nesvesno se oboivte vo krvta na decata i se identifikuvavte kako ubijci na tie deca, psihologija ednostavna e toa, samo ako si neiskren nema da go razberes toa, e posle toj den mene mi e jasno deka so vas nema da ima pomiruvanje dodeka se nasite generacii zivi pa ke cekame momenti ako sobereme sila, ili vie moze cekate moment da soberete sila pa da se smeni nesto dali vo nasa ili vasa nasoka. Nastrana sto jas licno so vas vo zivotot imav mnogu problemi i nelagodnosti. I ova ti e nezasluzen iskren odgovor od moja strana ama ete jas da si kazam sto mi lezi, i se nadevam deka sekoj eden Makedonec ako vo momentov ne e svesen, ke se osvesti vo bliska idnina oti so vas arno ne ni se pisuva ako ostaneme vakvi telinja kakvi sto sme.Од каде дојдевте да не дојдевте или како беше...
Што ќе беше балканот без вас...
Последно уредено: