Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Ne e isto puno, ne opravduvame nie nitu relativizirame takvi raboti kako ubistva i slicno, ednostavno nam ni se gadi od vakvi devijantni pojavi koi se za sekoja osuda. Ama vie puno sto napravivte, branevte ubijci na deca, sfakas sto znaci toa vo svet koj se stremi da se narece normalen? Jas ve razbiram i za 2001. godina, sto bese situacijata takva sto i politicari ucestvuvaa vo toa sve bese fingirano, ednostavno bidna pomina i trebase napred da prodolzime, razbiram i sto glasate za DUI sto ne ebat ubavo isto kako i nasite politicari sto ne ebat, vie nemate Bog kako kolektiv i djabe se praite tolkavi vernici i ednostavno mora da veruvate vo nesto i da idolizirate a toa vi e Ahmeti vo momentov i DUI vasite bogovi, istoto go pravea i moite Makedonci so VMRO, isto bez boga pa moraa bog da si najdat vo Gruevski i VMRO, sekoj sto se trudi da stane hristijanin ednostavno posle amnestijata na haskite slucai nemase ni vo ludilo da glasa za VMRO ama se glasase i Gruevski im bese i seuste im e vrhovniot bog. No denta koga gi utepaa decata i koga vie site kako eden kolektiv stanavte vo odbrana samo zatoa sto ubijcite bea Albanci, ne znam dali si svesen deka taka site vie nesvesno se oboivte vo krvta na decata i se identifikuvavte kako ubijci na tie deca, psihologija ednostavna e toa, samo ako si neiskren nema da go razberes toa, e posle toj den mene mi e jasno deka so vas nema da ima pomiruvanje dodeka se nasite generacii zivi pa ke cekame momenti ako sobereme sila, ili vie moze cekate moment da soberete sila pa da se smeni nesto dali vo nasa ili vasa nasoka. Nastrana sto jas licno so vas vo zivotot imav mnogu problemi i nelagodnosti. I ova ti e nezasluzen iskren odgovor od moja strana ama ete jas da si kazam sto mi lezi, i se nadevam deka sekoj eden Makedonec ako vo momentov ne e svesen, ke se osvesti vo bliska idnina oti so vas arno ne ni se pisuva ako ostaneme vakvi telinja kakvi sto sme.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не ЗнАемЕ кОнТекСт, можеби старецон е тешко болен и стои како бандера во сред улица.

Пола од ударците му се од позади или нормално е ова кај каурската култура...
То е пуњиша, ама ќе се потрудиме да ја научиме оваа вашата култура и еден ден да ја примениме на глобално ниво.
1673625539576.png

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Ne e isto puno, ne opravduvame nie nitu relativizirame takvi raboti kako ubistva i slicno, ednostavno nam ni se gadi od vakvi devijantni pojavi koi se za sekoja osuda. Ama vie puno sto napravivte, branevte ubijci na deca, sfakas sto znaci toa vo svet koj se stremi da se narece normalen? Jas ve razbiram i za 2001. godina, sto bese situacijata takva sto i politicari ucestvuvaa vo toa sve bese fingirano, ednostavno bidna pomina i trebase napred da prodolzime, razbiram i sto glasate za DUI sto ne ebat ubavo isto kako i nasite politicari sto ne ebat, vie nemate Bog kako kolektiv i djabe se praite tolkavi vernici i ednostavno mora da veruvate vo nesto i da idolizirate a toa vi e Ahmeti vo momentov i DUI vasite bogovi, istoto go pravea i moite Makedonci so VMRO, isto bez boga pa moraa bog da si najdat vo Gruevski i VMRO, sekoj sto se trudi da stane hristijanin ednostavno posle amnestijata na haskite slucai nemase ni vo ludilo da glasa za VMRO ama se glasase i Gruevski im bese i seuste im e vrhovniot bog. No denta koga gi utepaa decata i koga vie site kako eden kolektiv stanavte vo odbrana samo zatoa sto ubijcite bea Albanci, ne znam dali si svesen deka taka site vie nesvesno se oboivte vo krvta na decata i se identifikuvavte kako ubijci na tie deca, psihologija ednostavna e toa, samo ako si neiskren nema da go razberes toa, e posle toj den mene mi e jasno deka so vas nema da ima pomiruvanje dodeka se nasite generacii zivi pa ke cekame momenti ako sobereme sila, ili vie moze cekate moment da soberete sila pa da se smeni nesto dali vo nasa ili vasa nasoka. Nastrana sto jas licno so vas vo zivotot imav mnogu problemi i nelagodnosti. I ova ti e nezasluzen iskren odgovor od moja strana ama ete jas da si kazam sto mi lezi, i se nadevam deka sekoj eden Makedonec ako vo momentov ne e svesen, ke se osvesti vo bliska idnina oti so vas arno ne ni se pisuva ako ostaneme vamvi telinja kakvi sto sme.
Незаслужена искреност?
Не се мачи џабе.

Рационален дискурс е изгубено време.
Сусаро или било кој, кој покушава рационален дискурс со Puno и Дарданија, треба да знае дека е губење време.

Они ќе си ја тераат агендата и ќе ни серат врз гробовите на децата. Им се може и друго не треба од нив да очекуваш. Ние можеме да чекаме да ослабе американскиот стисок и да се појават нови лица на политиката кои нема заради умилкување на Американците, да не прават албански робови, како што направија ДПМНЕ и СДСМ, овие 20 години.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.142
Поени од реакции
25.702
Ne e isto puno, ne opravduvame nie nitu relativizirame takvi raboti kako ubistva i slicno, ednostavno nam ni se gadi od vakvi devijantni pojavi koi se za sekoja osuda. Ama vie puno sto napravivte, branevte ubijci na deca, sfakas sto znaci toa vo svet koj se stremi da se narece normalen? Jas ve razbiram i za 2001. godina, sto bese situacijata takva sto i politicari ucestvuvaa vo toa sve bese fingirano, ednostavno bidna pomina i trebase napred da prodolzime, razbiram i sto glasate za DUI sto ne ebat ubavo isto kako i nasite politicari sto ne ebat, vie nemate Bog kako kolektiv i djabe se praite tolkavi vernici i ednostavno mora da veruvate vo nesto i da idolizirate a toa vi e Ahmeti vo momentov i DUI vasite bogovi, istoto go pravea i moite Makedonci so VMRO, isto bez boga pa moraa bog da si najdat vo Gruevski i VMRO, sekoj sto se trudi da stane hristijanin ednostavno posle amnestijata na haskite slucai nemase ni vo ludilo da glasa za VMRO ama se glasase i Gruevski im bese i seuste im e vrhovniot bog. No denta koga gi utepaa decata i koga vie site kako eden kolektiv stanavte vo odbrana samo zatoa sto ubijcite bea Albanci, ne znam dali si svesen deka taka site vie nesvesno se oboivte vo krvta na decata i se identifikuvavte kako ubijci na tie deca, psihologija ednostavna e toa, samo ako si neiskren nema da go razberes toa, e posle toj den mene mi e jasno deka so vas nema da ima pomiruvanje dodeka se nasite generacii zivi pa ke cekame momenti ako sobereme sila, ili vie moze cekate moment da soberete sila pa da se smeni nesto dali vo nasa ili vasa nasoka. Nastrana sto jas licno so vas vo zivotot imav mnogu problemi i nelagodnosti. I ova ti e nezasluzen iskren odgovor od moja strana ama ete jas da si kazam sto mi lezi, i se nadevam deka sekoj eden Makedonec ako vo momentov ne e svesen, ke se osvesti vo bliska idnina oti so vas arno ne ni se pisuva ako ostaneme vamvi telinja kakvi sto sme.
Џабе му објаснуваш, јас пробав многу пати.

Кажав еднаш, има 2 верзии.

Во првата што ми е помила он е наивен, да не употребам полош збор и верува дека сме на исто ниво.

Во втората што е поверојатна он е свесен дека потекнува од инцестоиден, криминоген, дегенеричен, нискоинтелегентен, агресивен етникум. И капак на се ја следат најмалоумната идеологија-исламот. На светското цивилизациско дно се заедно со арапите, пакистанците и паштуните.

И го боли дека е така. И него и Али Паша и тој миле киро... Истата болест е. Болест со која нема никогаш да се помират. Да кажат: Да, болно е, ама вистината е таа.

И што им останува? Неколку опции.

1. Да ти се закануваат.
2. Да пробаат да те навредуваат на лична основа
3. Да ги релативизираат и бранат делата на нивните (српски служби биле, каурот прв провоцирал, така му требало итн...)
4. Да бараат примери каде што каурот е крив, што секако ги има, ги има и во најнапредните земји во светот, ама ни од далеку колку во нивната средина

Е сега радникот е 2 грама поцивилизиран шиптaр и сфатил дека првата точка и донекаде втората се максимално малоумни и ги избегнува па се фокусира на другите две. И тоа е единствената разлика помеѓу затуцаните шиптaри и оние демек модерните што комуњарите од сдс ги викаат нашите сограѓани и ги бранат, демек не биле сите исти. Само тоа и само толку е границата меѓу затуцаниот и цивилизираниот шиптaр. Цивилизираниот не употребува насилство и не се заканува. Ама не му смета кога од неговиот хабитат затуцаниот шпон ги чисти и тепа каурите и поради тоа тие се отселуваат. Ете толку.

Африм нема никогаш да излезе од шиптaрската матрица. Ни он, ни скоро било кој шиптaр. Има некои што се за некоја нијанса поразбрани како Бени Шаќири, кој ми е одвратен и арогантен како човек, ама да бидам скроз фер не сум приметил да се шиптaросува, тој младиот дечко Умјер Муареми што често го споделуваат кој е стварно еден во милион Албанци, тој геј типот од Тетово Беким мислам беше што повеќе зло има видено од "своите" и толку се од прилика тие што се попознати.

Шиптaрлукот е неизлечива болест. Различни се само стадиумите, кај оние во понеразвиен стадиум отсуствуваат точка 1 и 2. Другото е се исто.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Незаслужена искреност?
Не се мачи џабе.

Рационален дискурс е изгубено време.
Сусаро или било кој, кој покушава рационален дискурс со Puno и Дарданија, треба да знае дека е губење време.

Они ќе си ја тераат агендата и ќе ни серат врз гробовите на децата. Им се може и друго не треба од нив да очекуваш. Ние можеме да чекаме да ослабе американскиот стисок и да се појават нови лица на политиката кои нема заради умилкување на Американците, да не прават албански робови, како што направија ДПМНЕ и СДСМ, овие 20 години.
Znam. I sea ke odgovori so klasika za nego - cinizam, relativizacii, i taka. Tipicen Furkan Saliu arhetip e puno, i toa ti se ustvari najlosite. Od druga strana, Dardan e vecita zrtva i obespravenost, ide mnogu na zulj isto, ama polesen e za digestija, ne e bezobrazno licemeren barem.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
...кажете само една институција, министерство, еден градоначалник, една поштена фирма која е водена од Алб во МКД - Нема, ниту ќе има!
- каде се тие трева не расте!
... но не дека нема Алб луѓе и капацитети, туку и тие Алб не можат да дојдат до израз од овие партиски Алб паразити, симбиоза со паразити не е возможен резултат секогаш е болеста, затоа што се паразити,
...така да симбиоза, соживот е можен само и само со овие други Алб непартиски домаќини, било и ќе биде соживот, зато треба симолично како некој Алб кажува „да се земе Пипс и да се испрска паразитот“!

D

Deleted member 53418

Гостин
Се додека Македонецот е пообразован ќе биде пред нив. На тоа после сме 5 века пред нив.

Објаснето од албанец а не од шоч.

Екстремниот исламизам - џамии како ракети на иран по македонските села
Да се искачите на повисоко културно ниво во општестевниот живот
Додека не изградите граѓанско општество
Додека не ги почитувате жените

Никогаш не може да им парирате на Македонците.

Човекот е починат. Лесна му земја. Сум имал можност да поразговарам неформално на една од неговите изложби.

Последно уредено од модератор:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.943
Поени од реакции
41.053
Ама што фајде од видеово, иако е постирано милион пати. Дали мислите дека Пуно, Дрндрн јариња или било кој шоч ќе го изгледа видеово и ќе си рече, да бе мајку му стара, во правиот е човекот што збори, ептен сме затуцани во развојот ние. Дај да прекинеме со клањање, дилање бело и оружје и бодење каури. Да се свртиме малку кон културата и нашиот развој.

Не, никој нема ова да си го помисли, најблага реакција ќе им биде иста како на Тачи, со подсмев и целосно отфрлање на аргументите, и тоа во ситуации кога ќе мораат така да се однесуваат, кога не мораат се знае што следи.

Чифча нонен, калаши, закани по приватни пораки, дивеење за на тик ток, и летање орлиња во фаца на девојчиња кои се дел од културно уметнички друштва.

Тоа е нивниот максимум, толку. Малку повеќе интелекутално појаки од шимпанза.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.883
Поени од реакции
7.168
Screenshot_20230113-195048_Chrome.jpg

Креативноста на брачата овде која всушност ќе направи нешто добро за нас, а лошо за нив. :icon_lol:

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.443
Поени од реакции
5.935
За мене вистински Албанци се оние коишто со освојувањето на Турците имаат пребегано масовно во Италија...истите тие се нарекуваат себеси Арбереши, а нивниот јазик Arberisht, додека пак нивната татковина Арберија...е само тие се достојни да го слават Скендербег и неговото дело како бранител на Европа.

За другите ,,Албанци", Скендербег се превртува во гроб за сите нивни постапки!!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259

Kajgana Shop

На врв Bottom