Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
D

Deleted member 53418

Гостин
Прегледај го приврзокот 361924

Ние сме немале нација, рекоа дивјаците од Кавказ кој никој не ги сака, а особено од Балканот овде. Да не е Америка тука, овие ,,автохтониве" одамна ќе беа вратени од каде што дојдоја.
Кај го пишувал ова ? Имаш линк од постот

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368

Злите јазици би рекле дека станува збор, по кој знае кој пат, за албански банди кои оперираат во каурски населби.
Џабе, имаше пред 3 дена во таа ретардираната фб група "машки муабети" слики од дечко со долчегабана педерајка, во прилично убава средена зграда, како крева 2 пара патики од пред врата. Го насочив домаќинот да се запраша кој денес носи долчегабана златни педеруши од Бит-пазар, чисто да обратат внимание кој им се вртка во маало, ми го избришаа коментарот и ми бапнаа забрана. Сепак мора да бидеме коректни спрема малцинството, дека нели крадецот немал вера и нација.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.883
Поени од реакции
7.167
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Џабе, имаше пред 3 дена во таа ретардираната фб група "машки муабети" слики од дечко со долчегабана педерајка, во прилично убава средена зграда, како крева 2 пара патики од пред врата. Го насочив домаќинот да се запраша кој денес носи долчегабана златни педеруши од Бит-пазар, чисто да обратат внимание кој им се вртка во маало, ми го избришаа коментарот и ми бапнаа забрана. Сепак мора да бидеме коректни спрема малцинството, дека нели крадецот немал вера и нација.
На Македонецот му требаат лекции и лекции за оваа тема, не можат да се помират дека соживот не постои(соживот во смисла кој секој нормален би посакувал да го има) а уште полошо е што скоро сите нови генерации се воспитувани на тој начин. Како што реков во друга тема, наместо да имаме развиено свест каде новите генерации ќе имаат борба за отпор и одбрана на своето, добиваме генерации на мамини синчиња и на девојчиња кој не прават повеќе разлика никаква разлика помеѓу Албанец и Македонец а од друга страна имаш хиени кој не бодат со ножеви, се модерни и зборуваат македонски но агендата им е иста како на дедо му од Слупчане или Шипковица. Ова лето имав контакти со студенти од Скопје низ околинава, никаков хејт за главниот град ама стварно ви е отидена младината у курац, (иако секаде е така, Скопје ваљда по по отворениот начин на живот како и секој главен град го има тој модерен начин на живот, но во случајот со темава по мене не е оправдување), како да пораснале на дрво некаде и се оперирани од постоењето на Албанците и сите случувања во државата, а стануваше збор за деца по 19, 20 години. Низ муабетите што ги поминавме летото пробав да им ставам нешто у глава со лични примери кои ги увидоа тука, ме изненадува како толку непознавање на работите за оваа тема, за дечки од истокот до некаде и јасно ми е ама да живееш у Скопје низ годините, еве као случајов и со сила да тераш нешто не можам да го сфатам.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368
На Македонецот му требаат лекции и лекции за оваа тема, не можат да се помират дека соживот не постои(соживот во смисла кој секој нормален би посакувал да го има) а уште полошо е што скоро сите нови генерации се воспитувани на тој начин. Како што реков во друга тема, наместо да имаме развиено свест каде новите генерации ќе имаат борба за отпор и одбрана на своето, добиваме генерации на мамини синчиња и на девојчиња кој не прават повеќе разлика никаква разлика помеѓу Албанец и Македонец а од друга страна имаш хиени кој не бодат со ножеви, се модерни и зборуваат македонски но агендата им е иста како на дедо му од Слупчане или Шипковица. Ова лето имав контакти со студенти од Скопје низ околинава, никаков хејт за главниот град ама стварно ви е отидена младината у курац, (иако секаде е така, Скопје ваљда по по отворениот начин на живот како и секој главен град го има тој модерен начин на живот, но во случајот со темава по мене не е оправдување), како да пораснале на дрво некаде и се оперирани од постоењето на Албанците и сите случувања во државата, а стануваше збор за деца по 19, 20 години. Низ муабетите што ги поминавме летото пробав да им ставам нешто у глава со лични примери кои ги увидоа тука, ме изненадува како толку непознавање на работите за оваа тема, за дечки од истокот до некаде и јасно ми е ама да живееш у Скопје низ годините, еве као случајов и со сила да тераш нешто не можам да го сфатам.
Mladite? Da e samo do niv, ama imas i magarinja veke, familijarni luge, koi bile tinejdzeri 2001. godina i sekoj od niv so minimalno kognitivni kapaciteti bi trebalo da znae so kogo zivee i so sto si ima rabota. No ne, dali e sve otideno u kurac u pametot, ili daden gazot pod kirija i samo blowjob ima, za nekoi sabanski promisli vo nivnite glavi, stvarno ne znam.

Sedime so moja generacija, drugar dobar, mozam da kazam megu pobliskite, kolega od rabota voedno ama od sosema drug sektor, kaj eden drug drugar, ucesnik vo 2001. godina, znaci branitel, od Resen. Resencanecot ne moze organski da gi podnese, bukvalno. I doaga "bratot" ljop niven kolega i drugar od nigde nikade a ustvari trebase samo nie da bideme ama ovie da ti se druzele na redovna baza po kuki stanovi se sobirale kovid karantin bese togas, ae nema veze ke isterame vecerta nekako si vikam, ima pivo ke bide labavo. Togas bea aktuelni, mislam deka bese posleden protest na sipcive za podrska na ubijcite od Smilkovsko, otprilika pred 3 godini ako ne gresam. I sipoto nesto pocna da zbori okolu situacijata namesto da kulirame kako sto ni bese plan i zelba, i znaev deka se zaeba vecerta uste koga usta otvori poznavajki se sebe, i vika tuka pred nas 5 dusi ( i 2 koleski od kaj niv od rabota, najdolen covecki/zenski sljam sto postoi ) kao "abe da ti ebam policija i drzava", i gi pljuka site, demek ne mu davale on da protestira, im pustile solzavec, kamenuvale policija, Veljanovski gi ubil decata, tipicni proseravanja. Bukvalno serese pred nas, domakinot branitel vo negov sopstven stan mukla, drugarov blizok isto mukla maca pojela jezik, i normalno jas se zapaliv ko i sekogas kazav sto imam da kazam ja rasipav vecerta i si stanav i si zaminav sam oni ostanaa, podobro otkolku da si ebeme mater tuka, zasto taka ke zavrsese. Togas prv pat me vikna na druzba drugarcevo so niv zaedno komplet i nikad vise :) Kako samo me glease koga zborev, mislam svetot deka mu go srusiv sto izleze pred "bratot" kakov drugar imal :) - vo toj niven meur na sozivot vo koj duvaat.

Ne ni sakam ni ocekuvam da me vikaat, ni na samo ni nikako, i da ti kazam krajno sum razocaran od lugevo sto go sitnaa gazot za saka jada nekoi povolnosti (sabanski veruvaj) vo zivotot. No toa nema da me spreci da go kazam toa sto go mislam pa ako saka neka e i djabe cel zivot da go pravam toa.

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Mladite? Da e samo do niv, ama imas i magarinja veke, familijarni luge, koi bile tinejdzeri 2001. godina i sekoj od niv so minimalno kognitivni kapaciteti bi trebalo da znae so kogo zivee i so sto si ima rabota. No ne, dali e sve otideno u kurac u pametot, ili daden gazot pod kirija i samo blowjob ima, za nekoi sabanski promisli vo nivnite glavi, stvarno ne znam.

Sedime so moja generacija, drugar dobar, mozam da kazam megu pobliskite, kolega od rabota voedno ama od sosema drug sektor, kaj eden drug drugar, ucesnik vo 2001. godina, znaci branitel, od Resen. Resencanecot ne moze organski da gi podnese, bukvalno. I doaga "bratot" ljop niven kolega i drugar od nigde nikade a ustvari trebase samo nie da bideme ama ovie da ti se druzele na redovna baza po kuki stanovi se sobirale kovid bese togas, ae nema veze ke isterame vecerta nekako si vikam, ima pivo ke bide labavo. Togas bea aktuelni, mislam deka bese posleden protest na sipcive za podrska na ubijcite od Smilkovsko, otprilika pred 3 godini ako ne gresam. I sipoto nesto pocna da zbori okolu situacijata namesto da kulirame kako sto ni bese plan i zelba, i znaev deka se zaeba vecerta uste koga usta otvori poznavajki se sebe, i vika tuka pred nas 5 dusi ( i 2 koleski od kaj niv od rabota, najdolen covecki/zenski sljam sto postoi ) kao "abe da ti ebam policija i drzava", i gi pljuka site, demek ne mu davale on da protestira, im pustile solzavec, kamenuvale policija, Veljanovski gi ubil decata, tipicni proseravanja. Bukvalno serese pred nas, domakinot branitel vo negov sopstven stan mukla, drugarov blizok isto mukla maca pojela jezik, i normalno jas se zapaliv ko i sekogas kazav sto imam da kazam ja rasipav vecerta i si stanav i si zaminav sam oni ostanaa, podobro otkolku da si ebeme mater tuka, zasto taka ke zavrsese. Togas prv pat me vikna na druzba drugarcevo so niv zaedno komplet i nikad vise :) Kako samo me glease koga zborev, mislam svetot deka mu go srusiv sto izleze pred "bratot" kakov drugar imal :) - vo toj niven meur na sozivot vo koj duvaat.

Ne ni sakam ni ocekuvam da me vikaat, ni na samo ni nikako, i da ti kazam krajno sum razocaran od lugevo sto go sitnaa gazot za saka jada nekoi povolnosti (sabanski veruvaj) vo zivotot. No toa nema da me spreci da go kazam toa sto go mislam pa ako saka neka e i djabe cel zivot da go pravam toa.
Па океј и тие деца од некаде учат, нормално дека нема да знаат кога некој не ги научил на тоа. Жално е само што девојчињава наши нема кој да ги научи, златни девојчиња а хиениве рипаат во секоја прилика. А само треба некој да им укаже ама нема мажи со став кај нас, еве случкава се ти кажува. На старци како тие твоите џабе е да им објаснуваш, јас на девојчињата што беа летово тука им изрегирав онака баш гадно на неколку такви прилики, не им текна веќе здраво да викаат на браќата :icon_mrgr:

Секогаш се држи до ставот нормално, во спротивно таквите ликови како шо ги спомна се само мивки на браќата, утре истиот тој на улица да те сретне повеќе почит ќе има за тебе него за тие шо останале у станот. Жално е што ја самиот иако многу помлад знам од муабети вакви приказни како твоите, па едно 5 у моментов ми текнуваат само.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.336
Поени од реакции
28.367
Лондон, Англија, Велика Британија, Обединето Кралство, љочки, Русин, насилство над девојка, 1 vs 3, 2 бокса, љочките кидавела.

И секако моите омилени западни ретардоси :love: :
"Nije mi bilo jasno zašto nisu reagovali. Kasnije sam od taksiste saznao da se policija ne petlja kada se izbjeglice sukobljavaju, pa barem to bio i centar Londona".

Член од
14 декември 2021
Мислења
847
Поени од реакции
3.309
Учат од вас бе дечко, мислат дека со убивање,колење, криминал и слични нелегални работи можеш да напредуваш во животот. Вие ја водите државава, секаде ве има, во секоја институција, со сила (рамковно) ставени. Не е важно што немате ни средно образование или пак што имате штанцана диплома од Штуловиот. Ама нашите изроди се криви што ви ги дозволија сите овие работи, не сте вие. Одете во Швајцарија вака игратјте си држава, ама таму нема одма во ќорка идете, а тука ви вадат лисици пред камери.

D

Deleted member 53418

Гостин
Џабе сереш, за овие убијциве од линковите смртна казна јавно треба на тв да се стрелаат.

Разликата е што вие убивате народ за високи цели, религија, територија и слично. Сите овие убиства погоре се од луѓе кои се познавале или биле во роднински врски за разлика од Шипото кој тепа Каур за најголем христијански празник.+

ВИЕ не ги ни пријавувате убиствата вакви тоа е општо познато. Имам клип од Арачиново како за крвна одмазда му удираат секира во глава пред Маркет доаѓаат го прибираат дечкото со секира во глава и никому случјава е некаде септември/октомври ништо ни на вести ни на тиме.мк

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368

Toj najjakiot, prviot, sto ke gazese star covek, gleate kako se prevospitava so eden poteg, odma se vraka na fabricki podesuvanja i avtomatski kurcot ljoptarski go snema. Isto i so drugite dvajca, svaka cast za deckoto. Ali i nasle kade da se kurcat, na Hrvatite, ne mozele popogresno da izberat.

Toj lepotanot misli ova na tatko mu avlijata, ke vozi kade sto ne se vozi. Ista prica sekade so niv, ama bas sekade.

Kajgana Shop

На врв Bottom