Зашто имаме бугарско државјанство, кога возиме со бугарски табли кола и полиција не застане им даваме бугарски документи, неможе да забранат тоа ако така тогаш нема никој странец со автомобил да влезе тука.
Туку остај тоа дали си ти согласен за тие двојни аршини кога станува збор за санкционирање? Па Ромите ти се најпривилегирана група, нит полиција ги застанува ни возила регистрират, возат како сакат на црвено во еднонасочни во обратен правец..
И плус на грото не им се работи, со поретки исклучоци познавам доста роми што работат како и сите останати и си терат живот, не просат не крадат. Па неможе здрав прав младич на семафор да ти бара пари а не му се иде да работи, им имам понудено работа на такви, одбиле.
Плус жениве што просат на раскрсница и злоупотребуваат мали деца влечат со нив, јас имам две годишен син, срце ми се кине кога ќе видам дека на таа возраст па и помали ги влечат по семафори со нив, и никој тоа не го регулира нит ги санкционира.
Со Албанците не е така тие се вредни работливи, познавам и сум работел со доста албанци, но Ромите си се такви заради самите себе прво, џабе плачат и кукат за дискриминација тие самите се дискриминират.