A
Ali Pasha
Гостин
Моите од МВР??за тие стапици твоите ќе ги прашаш
Моите од МВР??за тие стапици твоите ќе ги прашаш
Никој нема дилема дали Албанци ја поставиле стапицата со експлозив. Дилемата е дали обвинетите Албанци се тие.Моите од МВР??
mislel tatkoti na se,more i cickoti ili dedoti,toa treba DNKProblemot e sto nemam sestra, da ne te siluvale moite 5 brakja
Ти другар својствено на генетските предиспозиции си само да живееш во пештера. Искрено верувам дека си трол, со ова iq тешко дека би се снашол у креирање профил на форум.Ја мајката...не си се бунел никогаш за неправдите кон помалата заедница, а поголемата е во власт над 70 години, и очекуваш да ти верувам..
Ај бе не трескај глупости.
Сте станале како волкот и козата , волкот од горе му вика на козата , зошто ми ја матиш водата. Разни експерименти со се србите сте правиле 70 години, и уште неправди ми кажува.
Барем јас не да сум против сквернавење на православни елементи, туку без проблем би работел да се средуват и нивните специфични проблеми. Затоа ми е чудно ова твое однесување. И кога врне снег ќе најдеш поврзаност со албанците.
Тоа само Фројд може да го објасни!
Автоматски споено мислење:
Вака млад бунтовник како тебе може да испадне мое семе, со бившите колешки од порано ...
Чисто од радозналост, кај ти работела мајка ти порано
Не е мое да ги дигам етничките тензии, ама ова со протестите е преминување на сите граници. Па уште полицијата провоцирала и новинарите биле лоши!А нема стапици од типот на Сопот?
Фала богу немам внуци што живеаат по лимови..оти дедо им не мислел на време... ти си нашол да коментираш...фујјјmislel tatkoti na se,more i cickoti ili dedoti,toa treba DNK
eden za na kvantaski
eden za po ovci
eden za Svicarska
eden za vo Ona
eden za rezerva
Абе јас ургирам да станеш албански зет, ти вака ми враќаш ...бтв кога почна конфликтот 2001 јас бев еден од првите што носеше храна и облека за каурите од Вратница, опколени од арнаутските терористи!Де бе на Али ли ќе му реплицирате, Али е Хитлер за овие што протестираат за Монструм. Овој да почне војна ќе биде као оној Србинот у Босна, шо ги убил сите муслимани од другари, кумови што му паднале во раце. Тешко на тие Македонци што мислат дека овој им е пријател.
И јс се согласувам со тебе тука, да се разбереме!Не е мое да ги дигам етничките тензии, ама ова со протестите е преминување на сите граници. Па уште полицијата провоцирала и новинарите биле лоши!
Се гледа по мислењата тука како би постапил во војна, ама ајде, нема потреба од осудување, сепак ова е јавен форум, може да пишуваме што сакаме, може сме платени за ова, може пишуваме со сарказам и иронија, може тука си лечиме фрустрации. Ако си помагал себеси си помогнал, ако правиш лошо, себеси си правиш лошо.Фала богу немам внуци што живеаат по лимови..оти дедо им не мислел на време... ти си нашол да коментираш...фујјј
Абе јас ургирам да станеш албански зет, ти вака ми враќаш ...бтв кога почна конфликтот 2001 јас бев еден од првите што носеше храна и облека за каурите од Вратница, опколени од арнаутските терористи!
п.с. Како е у Германија, се е затворено, и фаст фоод рестораните?
И јс се согласувам со тебе тука, да се разбереме!
Ох не, Анон ти ставил лута реакција на твојот пост. Како можеш да изнесуваш вакви вистини за "религијата на мирот" и да го рушиш соживотот во Република Нашата Земја?И уште нешто
Прегледај го приврзокот 287951
Чекај чекај, албанците забиваа нож в грб? Сериозен си?Сум зборел за ова прашање доста и не би требало пак да се навраќам.
Суштината е во твојот менталитет. Кај тебе е грешката.
Ти не можеш да сфатиш зашто и како некој би се бунел за нанесена неправда, ако него лично не го засега. Ако нему лично не му е нанесена. Затоа бараш други причини. Гарант го тепале Албанци, чим се буни. Не е нормално каур да се буни за неправда нанесена на други каури и тн.
Погледни ја поголемата слика.
На пример, јас се бунам за каурските гробишта и цркви кои континуирано ги сквернавите во Тетово, затоа што сочуствувам со тие луѓе и знам дека еден ден може и мене истото да ми го направите, затскриени и заштитени од корупцијата на власт, како што обично бива.
Еве друг пример. Пуно бара слобода за убијците на каурчиња, иако тие не ги чистеле каурите кај него у Куманово, туку во скопско. Но, Пуно води грижа за општото добро на Албанците и знае дека ако денес ги ослободат мачениците на верата у скопско, можеби утре кога такви ќе се појават на некој каурски празник у Куманово да чистат, исто така ќе бидат ослободени. Знаејќи ја таа пракса на двојни аршини и неказнивост по етнички клуч, повеќе шанси има, во иднина некои повторно тоа да го сторат.
Инаку, како што веќе реков - сум зборувал доста за ова, моите интерфернции во животот со Албанци биле позитивни, од моја страна (а не сум налетал на претерано негативно однесување и од нивна кон мене) и сум направил за Албанците и за соживотот многу повеќе отколку било кој може и да претпостави тука, за што сум добил вечно пријателство од некои (кое не сум го тестирал).
Но, тоа беа други времиња, кога бев со други ставови. Времиња кога Албанците ги замислував како некакви природни и стратешки сојузници против српската хегемонија, а не подли забивачи на нож в грб.