Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Де бе на Али ли ќе му реплицирате, Али е Хитлер за овие што протестираат за Монструм. Овој да почне војна ќе биде као оној Србинот у Босна, шо ги убил сите муслимани од другари, кумови што му паднале во раце. Тешко на тие Македонци што мислат дека овој им е пријател.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Де бе на Али ли ќе му реплицирате, Али е Хитлер за овие што протестираат за Монструм. Овој да почне војна ќе биде као оној Србинот у Босна, шо ги убил сите муслимани од другари, кумови што му паднале во раце. Тешко на тие Македонци што мислат дека овој им е пријател.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Ја мајката...не си се бунел никогаш за неправдите кон помалата заедница, а поголемата е во власт над 70 години, и очекуваш да ти верувам..
Ај бе не трескај глупости.
Сте станале како волкот и козата , волкот од горе му вика на козата , зошто ми ја матиш водата. Разни експерименти со се србите сте правиле 70 години, и уште неправди ми кажува.
Барем јас не да сум против сквернавење на православни елементи, туку без проблем би работел да се средуват и нивните специфични проблеми. Затоа ми е чудно ова твое однесување. И кога врне снег ќе најдеш поврзаност со албанците.
Тоа само Фројд може да го објасни!
Автоматски споено мислење:

Вака млад бунтовник како тебе може да испадне мое семе, со бившите колешки од порано :love:...
Чисто од радозналост, кај ти работела мајка ти порано :)
Ти другар својствено на генетските предиспозиции си само да живееш во пештера. Искрено верувам дека си трол, со ова iq тешко дека би се снашол у креирање профил на форум.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
А нема стапици од типот на Сопот?
Не е мое да ги дигам етничките тензии, ама ова со протестите е преминување на сите граници. Па уште полицијата провоцирала и новинарите биле лоши!

A

Ali Pasha

Гостин
mislel tatkoti na se,more i cickoti ili dedoti,toa treba DNK
eden za na kvantaski
eden za po ovci
eden za Svicarska
eden za vo Ona
eden za rezerva
Фала богу немам внуци што живеаат по лимови..оти дедо им не мислел на време... ти си нашол да коментираш...фујјј

Абе јас ургирам да станеш албански зет, ти вака ми враќаш :smirce: ...бтв кога почна конфликтот 2001 јас бев еден од првите што носеше храна и облека за каурите од Вратница, опколени од арнаутските терористи!
п.с. Како е у Германија, се е затворено, и фаст фоод рестораните?

Не е мое да ги дигам етничките тензии, ама ова со протестите е преминување на сите граници. Па уште полицијата провоцирала и новинарите биле лоши!
И јс се согласувам со тебе тука, да се разбереме!

Последно уредено од модератор:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Фала богу немам внуци што живеаат по лимови..оти дедо им не мислел на време... ти си нашол да коментираш...фујјј

Абе јас ургирам да станеш албански зет, ти вака ми враќаш :smirce: ...бтв кога почна конфликтот 2001 јас бев еден од првите што носеше храна и облека за каурите од Вратница, опколени од арнаутските терористи!
п.с. Како е у Германија, се е затворено, и фаст фоод рестораните?

И јс се согласувам со тебе тука, да се разбереме!
Се гледа по мислењата тука како би постапил во војна, ама ајде, нема потреба од осудување, сепак ова е јавен форум, може да пишуваме што сакаме, може сме платени за ова, може пишуваме со сарказам и иронија, може тука си лечиме фрустрации. Ако си помагал себеси си помогнал, ако правиш лошо, себеси си правиш лошо.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.918
Поени од реакции
40.875
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Сум зборел за ова прашање доста и не би требало пак да се навраќам.

Суштината е во твојот менталитет. Кај тебе е грешката.

Ти не можеш да сфатиш зашто и како некој би се бунел за нанесена неправда, ако него лично не го засега. Ако нему лично не му е нанесена. Затоа бараш други причини. Гарант го тепале Албанци, чим се буни. Не е нормално каур да се буни за неправда нанесена на други каури и тн.

Погледни ја поголемата слика.
На пример, јас се бунам за каурските гробишта и цркви кои континуирано ги сквернавите во Тетово, затоа што сочуствувам со тие луѓе и знам дека еден ден може и мене истото да ми го направите, затскриени и заштитени од корупцијата на власт, како што обично бива.

Еве друг пример. Пуно бара слобода за убијците на каурчиња, иако тие не ги чистеле каурите кај него у Куманово, туку во скопско. Но, Пуно води грижа за општото добро на Албанците и знае дека ако денес ги ослободат мачениците на верата у скопско, можеби утре кога такви ќе се појават на некој каурски празник у Куманово да чистат, исто така ќе бидат ослободени. Знаејќи ја таа пракса на двојни аршини и неказнивост по етнички клуч, повеќе шанси има, во иднина некои повторно тоа да го сторат.

Инаку, како што веќе реков - сум зборувал доста за ова, моите интерфернции во животот со Албанци биле позитивни, од моја страна (а не сум налетал на претерано негативно однесување и од нивна кон мене) и сум направил за Албанците и за соживотот многу повеќе отколку било кој може и да претпостави тука, за што сум добил вечно пријателство од некои (кое не сум го тестирал).
Но, тоа беа други времиња, кога бев со други ставови. Времиња кога Албанците ги замислував како некакви природни и стратешки сојузници против српската хегемонија, а не подли забивачи на нож в грб.
Чекај чекај, албанците забиваа нож в грб? Сериозен си?
Не знам кој доби држава на тацна а кој се распарча на неколку држави.
Не знам кој народ стана посрбомани од самите срби, они сигурно попрво ќе ја признаваат независноста на Косово отколку вие.

Пуно не брани убијци, пуно знае дека оваа држава затворела невини (докажано - Сопот) и уште највероватно затвора денденес и мести судења по етничка линија(докажано - Алмир).
Ама знае дека вас кур ве боли за тоа дали некој албанец ќе доби доживотна или десетици години затвор само затоа што е албанец. Или некој македонец ќе добие 4 години за обид за убиство на цело семејство и убиство на дете, и сите вие топтан стоите позади институциите.

Вам не ви е важно да казнувате криминалци, толку сте коруптивни што станувате нивни курви да цицате пари и од дилери на дрога и убијци монструми, легализирате радикални секти, буквално од секакви од најлошите џганови на општеството. За да ги чувате овие типови на луѓе морате да затворате обични селани кои не можат да си дозволат асални адвокати, иако знаеме дека нема да е важно каков адвокат ќе најдат, секогаш се осудени пред судење.

И толку од мене кај вакви теми, и немој да ме спомнуеш без врска, не си искрен, ми лепиш други зборови и одиш на игнор за век.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
За соживот во Македонија нема потреба да се коментира. Само ќе ја отвориш темава и се гледа до каде сме со соживотот.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
На денешен ден.....започнати беа пукотниците во Тетово.....со што беше одбележан почетокот на војната во градот Тетово.
Масовните демонстрации од страна на Албанското население.....прераснаа во масовни пукотници и останато насилство врз Македонското население.....со што првите пукотници кои започнаа од Калето....со силни еуфорични извици на воодушевување и одобрување за "борците за човекови права".
Истите "борци" подоцна масакрираат, мачат, палат и протеруваат цивили, војници и полицајци во заседи.....сквернарат цркви и гробишта.
Полицијата беше притисната на самиот раб.....додека голем дел од Тетовскиот регион беше иселен повремено....додека поголем дел засекогаш.
На 26.03.2001 со двонеделна акција.......Тетовското Кале беше потполно освоено.....секако од страна на Македонската полиција со помош од АРМ.....додека УЧК беше прегазено
Ewdevn-WUAEoCwi.jpeg

Вечна им слава на паднатите херои!
Почивајте во мир. Вечна да е Република Македонија!

Kajgana Shop

На врв Bottom