Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
На таа кубикажа скоро и ништо нема да осетиш ако монтираш ххо што произведува 2 литри во минута, поготово ако го возиш над 3000 обртаи. Не си ги фрлај парите, да имаше некоја 1.2 1.4 или 1.6 машина, можеби би имал помала потрошња со ххо, ама 3.0 не доаѓа во предвид.
Стави си плин.

Мене ми требаат нови задни амортизери за фиат браво 1.2 16v 2000 годиште. Каде во Скопјево има најдобар сервис за амортизери?
Оди во Monroe на Илинденска. Професионалци се, не се скапи и раат ќе си бидеш. Не иди кај мајстори по гаражи. Пријателски совет.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.057
Поени од реакции
1.598
Како да вградам далечински управувач?Т.е каде вградуваат и колку би коштало да се вгради, имам централна брава и на клучот има копче што би служело ко даљинско ама не работи.Форд Фокус 2001.

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
Оди во Monroe на Илинденска. Професионалци се, не се скапи и раат ќе си бидеш. Не иди кај мајстори по гаражи. Пријателски совет.
Колку пари се да не знаеш предните амортизери за брава?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Како да вградам далечински управувач?Т.е каде вградуваат и колку би коштало да се вгради, имам централна брава и на клучот има копче што би служело ко даљинско ама не работи.Форд Фокус 2001.
Смени батерија ако ти е веќе со даљинско, ако не отиди во дог секјурити ќе ти го намести брзо, јас земав од таму не од најефтините нешто подобро, фаќа многу далеку и нема никаков проблем отиди види

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.057
Поени од реакции
1.598
Смени батерија ако ти е веќе со даљинско, ако не отиди во дог секјурити ќе ти го намести брзо, јас земав од таму не од најефтините нешто подобро, фаќа многу далеку и нема никаков проблем отиди види
А каде се наоѓа тоа?

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Ми излезе еден проблем со лада рива. од пред некој ден трепкачите не се пуштаа, тоа сијалицките за масло и тоа другото за акумулатор или за што е не светат кога ке пуштам контакт и тие што се за рачна ако е крената или саух светеа многу слабо а сега не светат. ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ми излезе еден проблем со лада рива. од пред некој ден трепкачите не се пуштаа, тоа сијалицките за масло и тоа другото за акумулатор или за што е не светат кога ке пуштам контакт и тие што се за рачна ако е крената или саух светеа многу слабо а сега не светат. ?
Пали?

Член од
1 септември 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
Дали некој знае каде има, и дали воопшто има некаде :unsure: кровни носачи за "Tico", дали се оргинал или се некоја браварска импровизација :tapp: на која неможе да и се верува:( башка што ќе треба едно 200 преправки да се прават на колата :drk: .

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Охоо... кај го ископа податокот за болдот? Сум видел миљарда мотори, никаде не пишувало колку мм треба да има простор...

Друго, имаш разлика од производител до производител, така да и тоа игра улога (јас на моторот експериментирав, па имав клаено бош свеќица ваква со 4 пипци)

Така да во глобала нема да има разлика, ама за точно 100%, треба сам да си провериш.
џиш... и кај мене на мотор има лепенка колку треба да биде зазорот на свекиците, што нормално јас не ја есапам... си правам по мои калкулации...
--- надополнето: 6 мај 2012 во 23:17 ---
Дечки, да ве прашам - ако извадам сега зелен картон и после месец дена ја регистрирам колата...ќе мора нов зелен картон да вадам после тоа?

Јас како што знам не треба, ама ми ја увртеа таа идеја во глава и си викам да прашам. :)
да... сега по новиот закон зелената карта се вади било кога и важи до истекот на регистрацијата а се плаѓа по фул цена како за цела година... така да почекај 1 месец...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ај ако може совет и информации ..

Ми се поеба Турбината на Голф 4, и сеа треба да купам нова.

Е сега има ли разлика помеѓу турбините за 90 коња и 110 коња? мојот е со 90..

Ми рекоа дека на ново 700 евра е германска а 500 е корејска.
На старо кај можам да најдам? ми рекоа дека 300 евра биле.
Негде прочитав дека изгледа за 90 коња е механичка а за 110 и другите е со електронско вбризгување и дали ако е така таа од 110 ќе фати на 90 ? И дали им се исти цените, колку се движат?

би бил заблагодарен доколку некој ме просветли.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Здраво дечки, имам потреба од литература, или листа со краток опис на најважните, или повеќето Авто Делови . Утре сум на интервју за работа во салон за автоделови. Завршив сообраќајно, али давно је то било, се заборавив. Помош o_O

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
некој да не знае што е разликата помеќу тајванска турбина за голф 4 и германска?
Дали има разлика во забрзувањето ? или само во трајноста (квалитетот) ?

или некој линк да ми даде за спецификации и споредба?
--- надополнето: 11 мај 2012 во 18:35 ---

и некој што има голф4 со 90 кс (фабричко турбо). ако сака да ми каже за споредба на 2000 вртежи во втора и во трета со која брзина се движи

Kajgana Shop

На врв Bottom