Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
15 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
зависи колку е мавната колата. ако е бајаги опнато крилото не ти се исплати да го пеглаш едноставно. кит ке му опнеш еден тон ( така е муабетот ) плус пеглање плус фарбање ова она.... подобро земи си НОВО или пак половно и само офарбај го и намести го.. за половно барем не е проблем да најдеш.
Поздрав и благодарам, ми наместија ново крило и мислам дека тоа беше најдобар избор, пошто старово многу беше свиткано. :)

Mikky

Интераш
Член од
23 октомври 2008
Мислења
210
Поени од реакции
19
Ај некој нека пише каде може да се најдат оригинал делови за peugeot во Скопје, освен се разбира Еуроимпекс. Пишете ми број и контакт. Ми треба инфо за дискови/плочки.

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Дали може и ако може како да се провери дали акомулаторот е пробиен?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ај некој нека пише каде може да се најдат оригинал делови за peugeot во Скопје, освен се разбира Еуроимпекс. Пишете ми број и контакт. Ми треба инфо за дискови/плочки.
http://www.cilaz.com.mk/indexnn.html
Бидејќи Ситроен и Пежо ти е едно те исто...
--- надополнето: 19 мај 2012 во 00:22 ---
Дали може и ако може како да се провери дали акомулаторот е пробиен?
Ќе си земеш мултиметар... знаеш она нештото што мери електрични величини како отпор, напон... ќе си го наместиш на DC, и ќе го поврзеш на акумулаторот.
Ќе видиш колку покажува.
Кога верглаш не смее да падне напонот под 9-10 волти.
Треба да полни околу 14, 14,5 волти и тоа со уклучени потрошувачи.
Ако паѓа напонот премногу на верглање, ојден ти е акумулаторот. Ако не полни како што треба, алтернаторот е.

Mikky

Интераш
Член од
23 октомври 2008
Мислења
210
Поени од реакции
19
Кај може да се најдат гумени патосници, не многу скапи, а да не мирисаат на кинеско :)

И прашање околу нафтата: Екто или Ултра? Што препорачувате? Peugeot 307 2.0 HDI

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Кај може да се најдат гумени патосници, не многу скапи, а да не мирисаат на кинеско :)

ЕКТО !

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

Во еуро стил, ама смрдеата се намалува со зголемување на цената :)
екто, јас само такво ставам на макпетрол не ставам па ако треба ќе ја гурам :pos:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
:pos: Пропорционално или ... :pos:
Правопропорционално хахахаха, јас купив на акција во еуро стил со црвен крај такви сакав ... 450 беа
иначе имаш патосници и за 2000 денари, ама најдобро отиди во еуро стил секакви имаш огромен избор, низ сите маркети носат еуростил, главен увозник е за авто галантерија најдобар !

лед позиции купив за 150 денари, пред некој ден видов 9 месец 2011 ги купив и сеуште работат топ ни да трепнат
од друго место купив и поскапи и траеа недела две

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Не знам колку спага у категорија на автомобил......

Каде може да се полага за возачка на Виљушкар ?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Еден хејтерски пост од мене :) Сервисот на Новус поточно вработените во Новус сервисот се крајно нељубезни апаши. Таму моја кола никогаш веќе. Да зимаат пари па уште ко со сила да ја прават колата а збор не сум кажал, да се чуди човек.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ајде некој нека сподели искуства со дизел горивата во МК.
Од макоил ставав до пред 3 години и ми рикна бош пумпата (Астра 2.0 2000год.). Кога ми ја извадија бошпумпата не мирисаше на нафта туку на некој ефтин разредувач.
Никогаш повеќе во Макоил.
Почнав исклучиво да ставам од Макпетрол ама еве и од таа ми рикна бош пумпата пред извесно време.
Сега немам појма каков дизел да ставам, знам дека биодизел ни под разно не треба да ставам.
Ајде пишете што е најдобро.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ајде некој нека сподели искуства со дизел горивата во МК.
Од макоил ставав до пред 3 години и ми рикна бош пумпата (Астра 2.0 2000год.). Кога ми ја извадија бошпумпата не мирисаше на нафта туку на некој ефтин разредувач.
Никогаш повеќе во Макоил.
Почнав исклучиво да ставам од Макпетрол ама еве и од таа ми рикна бош пумпата пред извесно време.
Сега немам појма каков дизел да ставам, знам дека биодизел ни под разно не треба да ставам.
Ајде пишете што е најдобро.
Ставај ЕКТО од лукоил + ставај си адитив за дизел гориво

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Znam deka nekoi lugje dodavaat i dvotaktolce vo naftata navodno pomalce stradala taka bosh pumpata

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ставај ЕКТО од лукоил + ставај си адитив за дизел гориво
А адитивот што марка е каков да барам?
--- надополнето: 21 мај 2012 во 22:42 ---
Znam deka nekoi lugje dodavaat i dvotaktolce vo naftata navodno pomalce stradala taka bosh pumpata
И тоа сум додавал ама на секој втор резервар по пола кило.

Kajgana Shop

На врв Bottom