Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
http://www.pazar3.mk/mk/Listing#sortBy=DateDesc&ad_type=1&id_category=3016&id_location=4&ID_CarModel=272

Можете ли да ми кажете детали околу Спарков, дали вреди да се земе, колку е потрошувачката и дали е удобно и лесно за возење возило? :)
До кај 3000 евра имаш со многу малку поминато, некои и имаат атест плин, најди си со плинче и топ ... за удобно и слично не е да не се лажеме, на отворен пат како да се возиш на скутер само што не ти дува хахаха не е ништо посебно. Мало градско ефтино возилце од поново годиште
градска иако е мало лапка до кај 8 зависи и како го возиш, за одржување не е скапо
--- надополнето: 30 април 2012 во 21:40 ---
Ако не е тајна кај кого ќе ја носиш и ако можеш пиши дијагностиката.
Глупост искочи ... од што прснало киселина ја разјало жицата што иде на шасија, кога сум го вадел се скинала

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Глупост искочи ... од што прснало киселина ја разјало жицата што иде на шасија, кога сум го вадел се скинала
За вакви работи треба пријател мајстор да има човек, иначе ќе те изгорат... Добро што си поминал со малце.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
За вакви работи треба пријател мајстор да има човек, иначе ќе те изгорат... Добро што си поминал со малце.
Епа имам пријател газда е на сервисот, порано беше профи сервисер сега е по бизнис и кога ќе заглават мајсториве им кажува што како :)

иначе не ми земаа пари, иначе да ако немаш пријател ќе те опашат ќе ти кажат што сакаат дека смениле јбг тоа е кај нас во сите професии/сервиси

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Ме интересира дали некој може да ми го појасни HHO системот или да сподели некое искуство во врска со него(бидејќи се двоумам помеѓу него и LPG) ,и дали некој познава човек кој може да ми монтира мерач на потрошња на горивото (мислам дали е возможно тоа да се направи на кола која фабрички нема таков уред вградено)

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
Ме интересира дали некој може да ми го појасни HHO системот или да сподели некое искуство во врска со него(бидејќи се двоумам помеѓу него и LPG) ,и дали некој познава човек кој може да ми монтира мерач на потрошња на горивото (мислам дали е возможно тоа да се направи на кола која фабрички нема таков уред вградено)

imas tema za toa hho a inace po moe mislenje podobro ti e 100 pati da si stavis plince zs hho ja namaluva potrosnjata do kaj 20-30% a so plinot poveke ke ti se isplati ;)

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
imas tema za toa hho a inace po moe mislenje podobro ti e 100 pati da si stavis plince zs hho ja namaluva potrosnjata do kaj 20-30% a so plinot poveke ke ti se isplati ;)
Сега ја видов таа тема а и башка 650 евра било вградувањето на уредотo_O а баш ме интересира дали некој го има вградено пошо не им верувам на увознициве баш,све ќе напишат нај нај да го продадат.

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
Сега ја видов таа тема а и башка 650 евра било вградувањето на уредотo_O а баш ме интересира дали некој го има вградено пошо не им верувам на увознициве баш,све ќе напишат нај нај да го продадат.

ma 650 majki da im .... covek sto se razbira barem malce moze sam da si go napravi sistemot
zet mi doma sam si go napravi i si go montirase vo kola
inace zasteduva gorivo do kaj 20-30% dokolku proizveduva okolu 2-3 litri vo minuta se podole ne ti se ni isplati da go stavas

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ако се разбираш како колегава мој сам можеш да си направиш, зебанција е и нема некоја голема заштеда, посебно не кај новиве типови на мотори

најдобро стави си плин, и бтв за што кола се работи?

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ме интересира дали е добро да се пере моторот на аутото.Моево го имам 5 и кусур години и ниту еднаш не е исперен.Од таму кај што го купивме што како правеле нз.Се работи за Вектра А,моторот е 1.6и

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Ако се разбираш како колегава мој сам можеш да си направиш, зебанција е и нема некоја голема заштеда, посебно не кај новиве типови на мотори

најдобро стави си плин, и бтв за што кола се работи?
За пежо 406 V6 3.0

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
дали има некој искуство со репарирање на турбина
и каде вршат добро репарирање и дали да репарирам ( да не се мачам џабе)
се работи за цитроен 1.4 хди 16 v

??? nekoj so iskustvo

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
За пежо 406 V6 3.0
Стај си плин, мада и плинот за таа машина е поскап незз прашај си во плимонт и сл.
ххо кај карбураторските и старите дизели има најголема заштеда

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
За пежо 406 V6 3.0
На таа кубикажа скоро и ништо нема да осетиш ако монтираш ххо што произведува 2 литри во минута, поготово ако го возиш над 3000 обртаи. Не си ги фрлај парите, да имаше некоја 1.2 1.4 или 1.6 машина, можеби би имал помала потрошња со ххо, ама 3.0 не доаѓа во предвид.
Стави си плин.

Мене ми требаат нови задни амортизери за фиат браво 1.2 16v 2000 годиште. Каде во Скопјево има најдобар сервис за амортизери?

Kajgana Shop

На врв Bottom