- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.231
- Поени од реакции
- 4.103
Види во Техномаркет едно време имашеKaj da najdam vakvo znaes???
Види во Техномаркет едно време имашеKaj da najdam vakvo znaes???
која ада бре дуже... на крабуратор ли е, на ецу ли е на што е... неможе вака инфо да добиеш... ако е на карбуратор, тогаш тој се раштимал... ако е инџекшн, тогаш дизните треба да се проверат... во принцип, црн дим е премногу гориво а премалку воздух, да не речам на граница од пресисување ти е... уште некоја капка повеќе и нема да ти запали... а може и малку палењето да е удрено со мокар чорап...мислам дека не троши масло зошто откако го сменав пред 2-3000 км понинати немам притурено, и е на нормално ниво, инаку ладата е 2000 год на производство и има поминато околу 85 000, ја возам на бензин
ланда сонда на ауспух... таа кога ке рикне вака прави... добар си што застанало на 8... за брзо врее очекувај потрошња околу 15...baram pomos ! imam opel corsa 2001 BENZINEC i od pred nekolku nedeli mi se pojavi prolbem. potrosuvackata ja krena na visoko nivo, doagja nad 8 l (otvoreno). bev na majstor i kompjuterski mi ja pregledaa no ne bea bas sigurni i mi posocija deka mozebi e senzorot za vozduh. bev na uste eden , a tamu mi rekoa pa deka palenjeto e izmesteno. mi se pobrka glavava od mislenje. mi trosese okolu 5 l a sea ... e strasno ! POMOS
хаха џиш не се напињај брат... неможам да го прашам комшијава зашо и на негто му е дадено како поклон.. знам точно на шо мислеше ај следен пат коа ке пишам вакво нешо ке ти образлоам зашо не сум го прашал него од каде му еKo ќе ти дат ваков одговор, ми иди да се отепам
Не ти се лутев тебе, туку на Watchlist... За него беше наменет делот подолу.хаха џиш не се напињај брат... неможам да го прашам комшијава зашо и на негто му е дадено како поклон.. знам точно на шо мислеше ај следен пат коа ке пишам вакво нешо ке ти образлоам зашо не сум го прашал него од каде му е
П.С шо се лутиш толку брзо да го е*ам...
Имам Хонда Сивик, истото ми се случуваше со турирањето (само од себе). Бев на сто мајстори, разно разни сензори ми споменуваа. И замисли на крај ја однесов во Макпетрол-хонда сервисот. Само го извадија грлото на инџекшнот и со некој пенлив спреј го испрскаа целосно. Од кога од прилика после пола саат се исуши го монтираа назад и од тогаш веке 3 години ми се нема десено истото.И јас имам опел корса, потрошувачката ми е 5 . Но имам проблем со електрониката. Кога ќе ја запалиш почнува да прави вртежи на моторот милијарда и не ти треба гас само стави ја во прва и сама трга. Значи се мислам да ја праќам по цигари
Одам на мајстор ми се смеат, баш пред нив колата си е во ред. Си одам накај дома полудува. Ти се има ова случено?
Ако прочита погоре убаво напишав дека се работи за ЛАДА РИВА 1500, е сеа ако има таква инџекшн прв пат слушам од тебе, инаку фала на одговорот ако е за палењето или карбураторот лесна работа јас мислев да не е нешто посериознокоја ада бре дуже... на крабуратор ли е, на ецу ли е на што е... неможе вака инфо да добиеш... ако е на карбуратор, тогаш тој се раштимал... ако е инџекшн, тогаш дизните треба да се проверат... во принцип, црн дим е премногу гориво а премалку воздух, да не речам на граница од пресисување ти е... уште некоја капка повеќе и нема да ти запали... а може и малку палењето да е удрено со мокар чорап...
--- надополнето: Aug 30, 2011 1:21 PM ---
ланда сонда на ауспух... таа кога ке рикне вака прави... добар си што застанало на 8... за брзо врее очекувај потрошња околу 15...
Оти ми се налуте, море? Немој, губиш од љепота.Не ти се лутев тебе, туку на Watchlist... За него беше наменет делот подолу.
Oти така убав опширен одговор даде, го има на битпазар. Исто ко да ти речам некаде во Велес го има. Или давај точни или приближни податоци или не играј ташак...Оти ми се налуте, море? Немој, губиш од љепота.
Ево мапа.Oти така убав опширен одговор даде, го има на битпазар. Исто ко да ти речам некаде во Велес го има. Или давај точни или приближни податоци или не играј ташак...
Moze da ti e katalizatorot zapusenbaram pomos ! imam opel corsa 2001 BENZINEC i od pred nekolku nedeli mi se pojavi prolbem. potrosuvackata ja krena na visoko nivo, doagja nad 8 l (otvoreno). bev na majstor i kompjuterski mi ja pregledaa no ne bea bas sigurni i mi posocija deka mozebi e senzorot za vozduh. bev na uste eden , a tamu mi rekoa pa deka palenjeto e izmesteno. mi se pobrka glavava od mislenje. mi trosese okolu 5 l a sea ... e strasno ! POMOS
А може ли со овој проблем да изгорам некаде на сред пат односно да се запали?Имам Хонда Сивик, истото ми се случуваше со турирањето (само од себе). Бев на сто мајстори, разно разни сензори ми споменуваа. И замисли на крај ја однесов во Макпетрол-хонда сервисот. Само го извадија грлото на инџекшнот и со некој пенлив спреј го испрскаа целосно. Од кога од прилика после пола саат се исуши го монтираа назад и од тогаш веке 3 години ми се нема десено истото.
Наводно од што ни е лошо горивото нешто се имаше заглавено ама сеа не ми текнува што беше. Битно се среди.
Не верувам, ама сепак среди си го, не чини за моторот на ладно да турира.А може ли со овој проблем да изгорам некаде на сред пат односно да се запали?