Decki baram sovet i pomos, so namera sum da kupuvam kola polovna do kaj 3000-3500 evra max. Ama imam nekoi problemi okolu toa kakva kola da izberam, mi treba nekoe kolice koe ima mala potrosuvacka (isklucivo dizel), da ne e postaro od 1997, da e povisoko (mi treba povisoko i da bidi izdrzlivo bidejki preku letniot period mi e potrebno za nosenje na mnogu tovar (okolu 400kg vo kolata i okolu 400-500kg vo prikolka nazad) tolku tovar nosam okolu 4 meseci preku leto na dalecina od okolu 5km, e sea imam 2 km zemjen pat na koj ima i dupki pa zatoa baram nekoe povisoko vozilo), dosega gledav nesto kako Renault Megane 1.9
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/638881?searchID=3331242&Idx=64 nesto kako ova, ford fusion ali tie se seuste novi ako najdam nekoe od 2001-02 do kaj 3500 (ili pak da odam da si donesam sam od koja drzava e najdobro), peugeot 206, opel astra....Kazete mi vase mislenje i za nekoe drugo vozilo mozebi od Volkswagen ili nes drugo ali da ne e mn podolgo od renault (max do 20 cm), bidejki tolkava mi e garazata.....nz kako se renault so delovite za odrzuvanje......Spored vas za ovie karakteristiki koe e najdobro vozilo od bilo koja marka, samo da e povisoko, mala potrosuvacka, izdrzlivo na toj tovar, i dolzinata ...pozz