Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
10 декември 2019
Мислења
35
Поени од реакции
10
Се работи за Бмв 320д 2000 год.
Не ја возев две недели и даваше знаци на слаб акумулатор не сакаше да запали. Акумулаторот е Exide 100а и го имам година ипол и првпат ја оставив толку, е сега дали влече некаде струја, и дали има некој начин како да се провери, фала.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Не ја возев две недели и даваше знаци на слаб акумулатор не сакаше да запали. Акумулаторот е Exide 100а и го имам година ипол и првпат ја оставив толку, е сега дали влече некаде струја, и дали има некој начин како да се провери, фала.
Ima kako ne. Strujna klesta ili ampermetar. Ke ja stavis na plusot i ke kazi dali trga nesto struja i kolku. Ako sakas podetalno ke vadis osiguraci i ke znaes sto konkretno ti vleci struja, ako vleci vekje na strujnata klesta. Vo sekoj slucaj dobra investicija. Ne e nesto posebno skapa a se najdva za skoro se, i za doma i za vo kolata.

Член од
10 декември 2019
Мислења
35
Поени од реакции
10
Ima kako ne. Strujna klesta ili ampermetar. Ke ja stavis na plusot i ke kazi dali trga nesto struja i kolku. Ako sakas podetalno ke vadis osiguraci i ke znaes sto konkretno ti vleci struja, ako vleci vekje na strujnata klesta. Vo sekoj slucaj dobra investicija. Ne e nesto posebno skapa a se najdva za skoro se, i za doma i za vo kolata.
Фала ти друже!
Ќе пробам деновиве и ќе видиме!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.703
Поени од реакции
42.289
Не ти чини акумулаторот, ако не вергла ич тоа е. Џабе и да го пуниш исто ти се фаќа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Фала ти друже!
Ќе пробам деновиве и ќе видиме!
Probaj, samo neka ti kazat kako se upotrebuva. Ne nesto slozeno no sepak.
Автоматски споено мислење:

Не ти чини акумулаторот, ако не вергла ич тоа е. Џабе и да го пуниш исто ти се фаќа.
Mozi ne mu polni kako so treba, mozi ima korodirani kontakti prema masa, mozi ne mu cini reglerot pa go susi akomulatorot, mozi mu trga nesto struja. Eden kup mozi da ima. Stara kola e.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Еве ти како да провериш и самиот дали е до акумулаторот или евентуално реглерот/алтернаторот.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.672
Поени од реакции
4.153
Еве ти како да провериш и самиот дали е до акумулаторот или евентуално реглерот/алтернаторот.
Да те надополнам, од истиот јутубер е видеово. :D

Член од
10 декември 2019
Мислења
35
Поени од реакции
10
Акумулаторот е купен пред година ипол, не би требало да е до него, Exide Premium 100a.

Да те надополнам, од истиот јутубер е видеово. :D
Фала друже!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Акумулаторот е купен пред година ипол, не би требало да е до него, Exide Premium 100a.
Druze, napraj zamena so nekoj kolku za proba. Negoviot kaj tebe, tvojot kaj nego ili ako imas druga kola zamenimu gi mestata. Ako kaj drugata kola nema problem togas nesto kaj tebe e zaebancijata, ako i kaj nego zaebava togas akomulatorot e zaminat. Ova ti e najbezbolna dijagnostika.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.703
Поени од реакции
42.289

Фала друже!
Однеси го на авто електричар и ќе видиш што ќе ти каже, најверојатно истото што и јас дека не држи струја. Штом не ја возиш колата често тоа е.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Секој авто електричар ќе знае ова да ти го провери. Тркни до кај некој, било кој, ќе ти провери со мултимер дали влече струја. Части го едно пиво/сок и едно благо.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

Фала друже!
Да видиш како може да е акумулаторот исто ексиде демек премиум и после закани со инспекции дадоа нов

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom