Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Возилата си ги перам најчесто дома, со вап и пеномат.
Користам активна пена од Мафра (Мангуста) за безконтактно перење, а доколку има потреба да се измие и со шампон, тука ми е еден од Sonax и го нанесувам исклучиво со ракавица (сунгер никако). За сушење засега користам еленска крпа, но ќе ја заменам со крпа за сушење за подобар ефект. За зацрнување на гуми користам К2 Болд. За ентериерот користам Sonax Summer Red, а за чистење на флеки Пулимакс од Мафра. Крпи имам од Sonax (зелените) и од Мафра (црвените).

Сум користел разноразни средства и засега најдобри за својата намена ми се покажани овие погоре.

Ако немаш вапче, би ти препорачал да си набавиш, се исплати.
Колку кошта да си набавиш машина за пена и машина што испушта млаз вода? :D

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Ke kupvam kola za brzo, budjetot ke mi e 15-17k evra, mislam za Audi a5 ili BMW 525 f10, druga za tie pari nemam na oko bas, nekoj predlog vas ? ili koja od ovie 2 ? na izgled nadvoresno dvete mi se tuka-taka a vnatre bmwto e poubavo. hm?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Колку кошта да си набавиш машина за пена и машина што испушта млаз вода? :D
Вапот што го имам добри 7 години го има сеуште во продажба во Бриколаж и сега чини ~5000 денари, додека на пеноматите им се исто паднати цените и сега се ~1000 денари (ги нема кај нас, па од страна мора да се нарача).

Член од
5 август 2013
Мислења
26
Поени од реакции
2
Дајте бе кажете некои алтернативи за навлаки на седишта за летно време кои не потат. Вчера на пладне во напечена кола возев 20 минути и кога излегов мајцата не можев од грб да ја одлепам :P Џабе и клима и се. Сега ми текнува на оние дрвените топчиња што се ставаат на седиштата и што одсекогаш ми биле прегрди за во кола ама изгледа ќе мора да ставам и јас дур помине летото.

Како се справувате вие со овој проблем?
Пријатели дајте некое решение го имам исто проблем скоро се подновив со нов автомобил со кожни седишта ама нема спас од потење не помага ниту клима ниту ништо исто како што има пишано погоре дечкото тие дрвените ми се прегрди и на мене ама ако нема друго решение ке мора од тиа да ставам и јас и да кажете кај има во скопје да разгледам или пак некои други навлаки што не потат?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Пријатели дајте некое решение го имам исто проблем скоро се подновив со нов автомобил со кожни седишта ама нема спас од потење не помага ниту клима ниту ништо исто како што има пишано погоре дечкото тие дрвените ми се прегрди и на мене ама ако нема друго решение ке мора од тиа да ставам и јас и да кажете кај има во скопје да разгледам или пак некои други навлаки што не потат?
Едно решение е да си наместиш типски платнени навлаки, преку лето ќе ги ставаш, зимо ќе си ги вадиш ако сакаш. Убаво изгледаат, сам ќе си одбереш дезени, можеш да ги переш. Цена: ~60€ Евростил или Самад

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Едно решение е да си наместиш типски платнени навлаки, преку лето ќе ги ставаш, зимо ќе си ги вадиш ако сакаш. Убаво изгледаат, сам ќе си одбереш дезени, можеш да ги переш. Цена: ~60€ Евростил или Самад
Фала, ќе се јавам да прашам, мене во принцип ми треба само за возачкото седиште бидејќи на жештините обично сам се возам, така да може и поефтино ќе поминам.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Летово планирам да земам нешто на старо. Буџетот 4-5000, ако нешто стварно вреди ете и 6. Не сакам BMW, мерцедеси, аудиа, скапи се деловите за одржување. Што да барам? Некои совети? Може и линкче да пратите ако знаете некое добро количе.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Летово планирам да земам нешто на старо. Буџетот 4-5000, ако нешто стварно вреди ете и 6. Не сакам BMW, мерцедеси, аудиа, скапи се деловите за одржување. Што да барам? Некои совети? Може и линкче да пратите ако знаете некое добро количе.
Alfa Romeo 159-ka
Honda Accord
Toyota Avensis
Citroen C5

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.785
Фала на помошта. Заборавив да напоменам, повеќе сакам некој хечбек. :)
другар што понова година поскапо за одржување за било која кола, цените горе доле се тука негде

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.785
Фала на помошта. Заборавив да напоменам, повеќе сакам некој хечбек. :)
другар што понова година поскапо за одржување за било која кола, цените горе доле се тука негде

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
25 февруари 2014
Мислења
139
Поени од реакции
9
Купив кола од друг град и досега ја возев со таблици и сообраќајна од предходниот газда ама имам купопродажен договор и полномошно. Е сега дојде за регистрација па дали ќе може да ја регистрирам во градот кај штп беше предходно зошто не ми се даваат 2000 и кусур денари за одјава табли па нови табли сообраќајна и сигурно ќе ги чекам две недели

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Купив кола од друг град и досега ја возев со таблици и сообраќајна од предходниот газда ама имам купопродажен договор и полномошно. Е сега дојде за регистрација па дали ќе може да ја регистрирам во градот кај штп беше предходно зошто не ми се даваат 2000 и кусур денари за одјава табли па нови табли сообраќајна и сигурно ќе ги чекам две недели
За да ја регистрираш треба да е на твое име, што значи сакал - несакал мораш да го одврзеш ќесето...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Сакаш или нејќеш мора да се доплати и да биде на твое име регистрацијата и нема да чекаш 2 недели како порано туку веднаш на лице ќе ви дадат или еден/два дена зависи моделот на колата кај мене е така и ме чинеше околу 1500 денари

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom