Мерцедеси aудијa беемвињa спaѓaaт вo луксузнa клaсa нa кoли и не мoжеш дa ги купиш зa 5000 еврa. Уствсри мoжеш aмa немa дa биде истo беемветo кaкo штo билo и ќе вoзиш лименкa склoпенa oд незнaен мехaничaр и беџ нa хaубa oд луксузнa кoлa. Или дуплирaј ценaтa нa беемветo плус тoлку дa дaдеш зa дa зaличи нa кoлa и мaлку дa oсетиш oд луксузoт штo нoвa кoштaлa 30K +.Летово планирам да земам нешто на старо. Буџетот 4-5000, ако нешто стварно вреди ете и 6. Не сакам BMW, мерцедеси, аудиа, скапи се деловите за одржување. Што да барам? Некои совети? Може и линкче да пратите ако знаете некое добро количе.
Јас 800ки ги зедов во Прилеп од обична продавница, не беа специјално за мојата (бидејќи има рачки на седиштата и клупа за храна оставање) па си зедов точна мера каде се рачките и клупата што е позади и на шивач ми ги досредија за 300денари. Не се поти како со кожа и не се гребат седиштата, ги перам на 3-4 месеци и кога ги вадам од седиште седиштата се како нови, подобра инвестиција немам направено во колава [DOUBLEPOST=1467007197][/DOUBLEPOST]Едно решение е да си наместиш типски платнени навлаки, преку лето ќе ги ставаш, зимо ќе си ги вадиш ако сакаш. Убаво изгледаат, сам ќе си одбереш дезени, можеш да ги переш. Цена: ~60€ Евростил или Самад
А како да проверам дека ми ставил онолку колку што треба?2 денара од грам..Ако собира 600 грама,1200 денара..Нема разлика,полнењето трае околу 30 минути..Ама дали е до фреонот,може компресорот е расипан.
Ako ne ti stavil kolku treba nema da ti ladi kako sto treba. A za toa sto ti go nema treba da mu kazes za da stavi i boja vo sistemot za posle nedela dena pak da otides za da vidi od kaj ti pusta.Јас 800ки ги зедов во Прилеп од обична продавница, не беа специјално за мојата (бидејќи има рачки на седиштата и клупа за храна оставање) па си зедов точна мера каде се рачките и клупата што е позади и на шивач ми ги досредија за 300денари. Не се поти како со кожа и не се гребат седиштата, ги перам на 3-4 месеци и кога ги вадам од седиште седиштата се како нови, подобра инвестиција немам направено во колава [DOUBLEPOST=1467007197][/DOUBLEPOST]
А како да проверам дека ми ставил онолку колку што треба?
Јас ја полнев минатата година и сега е пак празна, пишува на спецификации дека собира 745 +/- 35
а лани платив 1500 денари за полнење.
Летово планирам да земам нешто на старо. Буџетот 4-5000, ако нешто стварно вреди ете и 6. Не сакам BMW, мерцедеси, аудиа, скапи се деловите за одржување. Што да барам? Некои совети? Може и линкче да пратите ако знаете некое добро количе.
истиот проблем, при вожња ми го испушти антифризот, кога застанав ми јави на шалттабла и вода имав дотурено за да се вратам дома, антифриз дотурив многу малку колку да не е без ич... имав некоја капа во шишето...Ako znaes tocno kakov antifriz ima vnatre kupi si takov i doturi.Razlicni tipovi na antifriz ne e preporacano da se mesaat. Ako neznaes dostavi destilirana voda, ti treba okolu 200 ml.Treba da znaes deka nivoto na tecnosta na zagreana i ladna kola ne e isto. Koga kolata e zagreana nivoto e povisoko malku.
ја однесив некни... ја зирна виде дека е празна скроз (немаше фреон).... ја постави на азот (демек да види дали ќе му крени или ќе испушта некаде од притисокот) и ми рече дека имам скинати црева најверојатно...2 денара од грам..Ако собира 600 грама,1200 денара..Нема разлика,полнењето трае околу 30 минути..Ама дали е до фреонот,може компресорот е расипан.
Јоој сите сакаат такви само ти не ... стави си навлаки и чувај си ја кожатаВнатрешноста на колата ми е кожа и алкантара, па би сакал да ги сменам. Да знаете некој што се занимава со таква работа?
Не сум се изразил добро. Јас сакам да ги обновам седиштата а не да ги сменам. Барам некој тапацер кој добро си а работе работата и нормално да има материјал на лагер, а не јас да барам материјалиЈоој сите сакаат такви само ти не ... стави си навлаки и чувај си ја кожата
зависи што кола е ако толку сакаш од растурена купи си платнени седишта
Gledaj da ne e skapana odozdole, toa prvo da go proveris, rgjata.Ford Fiesta 1.4 tdci 2004
Добри ли се овие возила?