Совети околу мотоцикли

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Вака сега имам hyosung 125 ка и во сервис имам двапати менувано масло, и сега бидна пак за менување а пошто више не ми е под гаранција па викам јас ке си го сменам не е тешка работа. Ама таму во сервис не знам што марка на масло ставале не ја пишува нигде марката на маслото знам само дека треба да бидне со градација 10W40. И вие што марка ми препорачувате сега да ставам.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Вака сега имам hyosung 125 ка и во сервис имам двапати менувано масло, и сега бидна пак за менување а пошто више не ми е под гаранција па викам јас ке си го сменам не е тешка работа. Ама таму во сервис не знам што марка на масло ставале не ја пишува нигде марката на маслото знам само дека треба да бидне со градација 10W40. И вие што марка ми препорачувате сега да ставам.
Немаш со него книжка за употреба? Таму треба да пишува.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Глеј да биде околу 800ден литро и нема да згрешиш

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Немаш со него книжка за употреба? Таму треба да пишува.
Имам само изледа ништо не пишува знам само 10w40 треба да е. Не знам што марка на масло да му ставам предложете некоја добра.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Имам само изледа ништо не пишува знам само 10w40 треба да е. Не знам што марка на масло да му ставам предложете некоја добра.
Ја би му ставил API се менува на многу километри, ама за секоја сезона таман ќе му дојде. Го има во макоил. А ако нечекаш некаде вакво, обавезно ставај.

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
И сега кое масло ке ми го препорачате не ми треба многу 1 литро ми собира моторот а за тоа не е битна цената важен е квалитетот. На скутерот му ставав репсол и ако има некое подобро од него кажете кое е, ми треба ваше мислење. И ова филтер на масло на колку се менува?

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
Дечки, некој да не знае каде има во Македонија Marushin кациги?
најдов во Бугарија...ама некако не ме влече патот до таму, на ebay исто има...ама не е тоа тоа без да пробаш да нарачаш...
некое инфо? некој?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Дечки, некој да не знае каде има во Македонија Marushin кациги?
најдов во Бугарија...ама некако не ме влече патот до таму, на ebay исто има...ама не е тоа тоа без да пробаш да нарачаш...
некое инфо? некој?
Хмм гледам кај нас ги продаваат на огласи, ама нови да видиш во јове априлија, во динамикс, во максима мото ...
си разгледал некаде по продавнициве?

бтв и мене ми се едни од омилените кациги, прекрасни шари имаат со змејови :O
две фејв кациги од марушин, првава е перверзија во живо не вака на слика, уште со златнест визир иде топ

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Има ли негде во Скопје да се изнајми мотор со голема кубикажа (р1, гиксер, цбр...)? Знам дека диро изнајмуваат ама не ми ја ранат душата тие мотори :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Хмм гледам кај нас ги продаваат на огласи, ама нови да видиш во јове априлија, во динамикс, во максима мото ...
си разгледал некаде по продавнициве?

бтв и мене ми се едни од омилените кациги, прекрасни шари имаат со змејови :O
две фејв кациги од марушин, првава е перверзија во живо не вака на слика, уште со златнест визир иде топ

Колку што знам во максима ги има

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
Колку што знам во максима ги има
на нивната веб страна немаат кациги Marushin :) имаат некои чкљ...
а по другиве салони колку што сум видел имаат AGV, AIROH, MT, CABERG, NOLAN... BELLE и тоа..

а инаку јас го барам некои од овие модели

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Има ли негде во Скопје да се изнајми мотор со голема кубикажа (р1, гиксер, цбр...)? Знам дека диро изнајмуваат ама не ми ја ранат душата тие мотори :)

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89
на нивната веб страна немаат кациги Marushin :) имаат некои чкљ...
а по другиве салони колку што сум видел имаат AGV, AIROH, MT, CABERG, NOLAN... BELLE и тоа..

а инаку јас го барам некои од овие модели

Во Максима имаш Марушин, останати модели од Еуромото, нови нема.

Зависи за што ти треба кацигата, од овие што си ги ставил, првата е 777, најниска класа, втората е 999rs, тоа е врв кацига, третата е 888, средна класа некоја.... не е за поголема брзина. 999 е ненормално лесна и стабилна кацига, бучна, ама и тоа како вреди за парите. Ако не ти треба за голема брзина ќе ти заврши работа 888, 777 зимај ја за на скутер.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Во Максима имаш Марушин, останати модели од Еуромото, нови нема.

Зависи за што ти треба кацигата, од овие што си ги ставил, првата е 777, најниска класа, втората е 999rs, тоа е врв кацига, третата е 888, средна класа некоја.... не е за поголема брзина. 999 е ненормално лесна и стабилна кацига, бучна, ама и тоа како вреди за парите. Ако не ти треба за голема брзина ќе ти заврши работа 888, 777 зимај ја за на скутер.
Да не знаеш случајно 777 која цена е отрпилика?

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89
беше 6-7 илјади, најверојатно уште држи иста цена...

прошетај по салониве,
- Мото Јове носи Вемар, имаш добри кациги за евтини пари
- во Хонда салонот имаш Нолан, сега имаат и попусти ќе лапнеш добра кацига со 20% попуст
- во Мото Маркет има попуст и до 50% на стари модели, има Caberg, Uvex, OGK, Givi, MT, Grex, X-Lite, Nolan..
- во Максима имаш евтини кациги

Kajgana Shop

На врв Bottom