Ron0n
The Mercedes Guy
- Член од
- 16 август 2009
- Мислења
- 351
- Поени од реакции
- 198
Не! И репсолот е одличенА репсол подоле класа ли е од ови горе спомнати масла

Не! И репсолот е одличенА репсол подоле класа ли е од ови горе спомнати масла
Ја у мојон клаав Редлајн.И тоа како има кацига според брзината.
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 14:33 ---
Земи си Мотул 5100 за Хјосунгот
Ако си возел брзо ќе знаеш дека е така, нема потреба да се правиме паметни, земи две кациги со сертификат пр. IXS, Grex, Mds,mt и сличните брендови и од друга страна X-lite 802 или слична на нес, вози над 265 па ќе правиме муабет, а и двата типа се кациги, шарени, ја штитат главата...само што првите ќе пробаат да ти ја откорнат главата од рамена, а со втората не ја осеќаш брзината. ОК.Репсолот е арен такуѓере
--- надополнето: 5 октомври 2012 во 18:02 ---
Ја у мојон клаав Редлајн.
Дај кажи ми кацига за 65 км на саат и кацига за 165 км на саат и на крај кацига за 265 км на саат.
Или бар посочи каде да ги разгледам тие според брзината, во каталог некој:
Да пишува оваа кацига е за до 50 км, а оваа е за над сто км,
Интересно, за колку км на саат е да речеме Шуберт С 1 про или СР 1 технолоџи, за колку км на саат е Ц 3 про или МТР К 12 на пример, а за колку е Бандит Фајтер или МТР С 7?
Онака, да знам ако ја шиткам мојана, да кажам, оваја е за волку и волку км на саат, а другана ми е за онолку км на саат.
Збориме и говориме за кациги а не за шлемој. ОК.
Вози ја често девојкати и ќе немаш гајле.Имам АТВ 4 тактен 200сс и ми јави една фрка
На мала гас си е ОК али кога ќе акнам малку поише како да врти на празно ни влеце ни бога моли.
Ми рекоа да го отворам карбураторот и да го исчистам комплет....го направив тоа али пак си е исто.
Свеќица да сменам....и тоа сменив пак исто е сеа кога (брчи а не влече) има и вибрации па ако знае некој одприлика што би му било дај помогнете да подискутираме околу проблемов.
Иначе чудно денеска заедно со девојка ми на него идеше ко луд и си примаше до крај гаста![]()
Е за ова е темава,Дечки дајте совет што е подобро од овие два, иста цена се, скоро иста километража - 20000. Се работи за прв 600cc мотор.
Yamaha FZ6 S2
![]()
Или ова
Suzuki GSR 600
![]()
same meaning different wordsЕ за ова е темава,.
Јас би одел на јамахата без размислување, ама не ме прашувај мене, јас сум фанатик на јамаха, и FZ6 ката ми е еден од омилените мотори.
Јас ги имам двата возено GSRот има некако поубава и покомфорна седечка позиција, ама не е ни приближно забавен како FZ6 ката.
Е сега, има тука и друга работа, GSRиве се почести кај нас, така да ако сакаш да бидиш малце по немајнстрим, си земиш јамахата
На крај краева, некој некогаш кажал мотор се купува со срце а не со ум, појди види ги двата кој че ти се допадни појче тој земи го, ама и внимавај на тоа колку и дали се зачувани, сепак се 5-6 години стари мотори.
Поздрав и чекам слики ко че го земиш!![]()
Кој бе арни??? Едното е синтисајзер, другото е бузуки. Се саде музички инструменти, мотор никаде не видовLoso, loso!!
Obata se arni.
Nego pokje info?
Vaka, ja cel zivot yamahi vozev, ama iam drugari so suzilukija ko ova.
Kilometraza? Ovo-ono, odrzavanje, serviZi?