Совети околу мотоцикли

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Репсолот е арен такуѓере
--- надополнето: 5 октомври 2012 во 18:02 ---
И тоа како има кацига според брзината.
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 14:33 ---

Земи си Мотул 5100 за Хјосунгот
Ја у мојон клаав Редлајн.

Дај кажи ми кацига за 65 км на саат и кацига за 165 км на саат и на крај кацига за 265 км на саат.

Или бар посочи каде да ги разгледам тие според брзината, во каталог некој:
Да пишува оваа кацига е за до 50 км, а оваа е за над сто км,

Интересно, за колку км на саат е да речеме Шуберт С 1 про или СР 1 технолоџи, за колку км на саат е Ц 3 про или МТР К 12 на пример, а за колку е Бандит Фајтер или МТР С 7?

Онака, да знам ако ја шиткам мојана, да кажам, оваја е за волку и волку км на саат, а другана ми е за онолку км на саат.

Збориме и говориме за кациги а не за шлемој. ОК.

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89
Репсолот е арен такуѓере
--- надополнето: 5 октомври 2012 во 18:02 ---

Ја у мојон клаав Редлајн.

Дај кажи ми кацига за 65 км на саат и кацига за 165 км на саат и на крај кацига за 265 км на саат.

Или бар посочи каде да ги разгледам тие според брзината, во каталог некој:
Да пишува оваа кацига е за до 50 км, а оваа е за над сто км,

Интересно, за колку км на саат е да речеме Шуберт С 1 про или СР 1 технолоџи, за колку км на саат е Ц 3 про или МТР К 12 на пример, а за колку е Бандит Фајтер или МТР С 7?

Онака, да знам ако ја шиткам мојана, да кажам, оваја е за волку и волку км на саат, а другана ми е за онолку км на саат.

Збориме и говориме за кациги а не за шлемој. ОК.
Ако си возел брзо ќе знаеш дека е така, нема потреба да се правиме паметни, земи две кациги со сертификат пр. IXS, Grex, Mds,mt и сличните брендови и од друга страна X-lite 802 или слична на нес, вози над 265 па ќе правиме муабет, а и двата типа се кациги, шарени, ја штитат главата...само што првите ќе пробаат да ти ја откорнат главата од рамена, а со втората не ја осеќаш брзината. ОК.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
КОј бе ти вози 265 тука, освен на делницана (кратка) пред Кавадарци, или ГВ-ТЕ? И тоа ни таму мозеш толку.

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89
не е муабетот кој и каде ќе ја вози, за кацигата зборевме, а инаку има и луѓе и места :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ОК де.
Али, еве, пак че речам, кацигата не се прави според брзината :)
Туку си има кацига и кацига. Тежина, линии, аеродинамика, но примарно е стокмена за да штити глава.....

Член од
26 мај 2009
Мислења
49
Поени од реакции
8
Имам АТВ 4 тактен 200сс и ми јави една фрка
На мала гас си е ОК али кога ќе акнам малку поише како да врти на празно ни влеце ни бога моли.
Ми рекоа да го отворам карбураторот и да го исчистам комплет....го направив тоа али пак си е исто.
Свеќица да сменам....и тоа сменив пак исто е сеа кога (брчи а не влече) има и вибрации па ако знае некој одприлика што би му било дај помогнете да подискутираме околу проблемов.
Иначе чудно денеска заедно со девојка ми на него идеше ко луд и си примаше до крај гаста o_O

Член од
19 септември 2012
Мислења
13
Поени од реакции
1
Имам АТВ 4 тактен 200сс и ми јави една фрка
На мала гас си е ОК али кога ќе акнам малку поише како да врти на празно ни влеце ни бога моли.
Ми рекоа да го отворам карбураторот и да го исчистам комплет....го направив тоа али пак си е исто.
Свеќица да сменам....и тоа сменив пак исто е сеа кога (брчи а не влече) има и вибрации па ако знае некој одприлика што би му било дај помогнете да подискутираме околу проблемов.
Иначе чудно денеска заедно со девојка ми на него идеше ко луд и си примаше до крај гаста o_O
Вози ја често девојкати и ќе немаш гајле.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Поплачи си де.

Или иди на саглам мајстор

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Дечки дајте совет што е подобро од овие два, иста цена се, скоро иста километража - 20000. Се работи за прв 600cc мотор.
Yamaha FZ6 S2

Или ова
Suzuki GSR 600

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Loso, loso!!
Obata se arni.
Nego pokje info?
Vaka, ja cel zivot yamahi vozev, ama iam drugari so suzilukija ko ova.
Kilometraza? Ovo-ono, odrzavanje, serviZi?

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.232
Поени од реакции
7.323
Дечки дајте совет што е подобро од овие два, иста цена се, скоро иста километража - 20000. Се работи за прв 600cc мотор.
Yamaha FZ6 S2

Или ова
Suzuki GSR 600
Е за ова е темава, (y).
Јас би одел на јамахата без размислување, ама не ме прашувај мене, јас сум фанатик на јамаха, и FZ6 ката ми е еден од омилените мотори.
Јас ги имам двата возено GSRот има некако поубава и покомфорна седечка позиција, ама не е ни приближно забавен како FZ6 ката.
Е сега, има тука и друга работа, GSRиве се почести кај нас, така да ако сакаш да бидиш малце по немајнстрим, си земиш јамахата:)

На крај краева, некој некогаш кажал мотор се купува со срце а не со ум, појди види ги двата кој че ти се допадни појче тој земи го, ама и внимавај на тоа колку и дали се зачувани, сепак се 5-6 години стари мотори.
Поздрав и чекам слики ко че го земиш!:sneaky:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Е за ова е темава, (y).
Јас би одел на јамахата без размислување, ама не ме прашувај мене, јас сум фанатик на јамаха, и FZ6 ката ми е еден од омилените мотори.
Јас ги имам двата возено GSRот има некако поубава и покомфорна седечка позиција, ама не е ни приближно забавен како FZ6 ката.
Е сега, има тука и друга работа, GSRиве се почести кај нас, така да ако сакаш да бидиш малце по немајнстрим, си земиш јамахата:)

На крај краева, некој некогаш кажал мотор се купува со срце а не со ум, појди види ги двата кој че ти се допадни појче тој земи го, ама и внимавај на тоа колку и дали се зачувани, сепак се 5-6 години стари мотори.
Поздрав и чекам слики ко че го земиш!:sneaky:
same meaning different words :):D

Yamaha, ја увек така би играл...освен Голдвинг :):)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Loso, loso!!
Obata se arni.
Nego pokje info?
Vaka, ja cel zivot yamahi vozev, ama iam drugari so suzilukija ko ova.
Kilometraza? Ovo-ono, odrzavanje, serviZi?
Кој бе арни??? Едното е синтисајзер, другото е бузуки. Се саде музички инструменти, мотор никаде не видов :D

Kajgana Shop

На врв Bottom