Совети околу мотоцикли

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Па задолжително е осиугурувањето на веспите секоја година... околу 700-800 денари е. Осигурајте ги да му се сневиди.
Како не бе ... не сум луд шо казна да не ми пишат хахаха 700-800 денари ми кошта пола мотор хахахаха :pos2:

ја не го осигурувам не е ни на мое име сообраќајната само со договор на нотар заверен за купопродажба кацига носам светла немам само позициција, ауспух скинат рже ко луд итн итн :baeh: ќе ми се фатат на qrot

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Фанат, не фанат една казна е 35 евра минимум за било кој прекршок па до 400 евра. А регистрацијата ти е осигурување ти е 10 евра така да види што ти се исплаќа повеќе.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како не бе ... не сум луд шо казна да не ми пишат хахаха 700-800 денари ми кошта пола мотор хахахаха :pos2:

ја не го осигурувам не е ни на мое име сообраќајната само со договор на нотар заверен за купопродажба кацига носам светла немам само позициција, ауспух скинат рже ко луд итн итн :baeh: ќе ми се фатат на qrot
Сакаш лутисе, сакаш не, ама јас ке ти речам дека поради вакви размислувања како твоиве, сообраќајот со моторцикли и мопеди наликува на тоа што е. Стварно имаш 23 години или имаш додадено + 7-8 на твоите вистински? Вакво размислување од 23 годишен не очекував...

Знаеш дека полицаец има право да те прати на технички секој момент кога сака? А знаеш колкава е казната за управување со технички неисправно возило?

И што ако сообраќајната не е на твое име, оној на чие што име гласи има договор за купопродажба, така да по регистарската табличка ке го најдат него, тој кога ке го покаже договорот ке дојдат кај тебе. И?

За тоа дека ке ти се фатат за незнам што, така само си мислиш. Секоја полициска кола гарант може да развие повеќе од твојот скутер, така да не се плаши, ако сакаат да те фатат, ке те фатат кај ке одиш. Колку такви јунаци имаше низ Битола како тебе, па му застанаа во 1 недела над 200 мотори имаше во полициската станица собрано, и тоа сите беа запленети

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Сакаш лутисе, сакаш не, ама јас ке ти речам дека поради вакви размислувања како твоиве, сообраќајот со моторцикли и мопеди наликува на тоа што е. Стварно имаш 23 години или имаш додадено + 7-8 на твоите вистински? Вакво размислување од 23 годишен не очекував...

Знаеш дека полицаец има право да те прати на технички секој момент кога сака? А знаеш колкава е казната за управување со технички неисправно возило?

И што ако сообраќајната не е на твое име, оној на чие што име гласи има договор за купопродажба, така да по регистарската табличка ке го најдат него, тој кога ке го покаже договорот ке дојдат кај тебе. И?

За тоа дека ке ти се фатат за незнам што, така само си мислиш. Секоја полициска кола гарант може да развие повеќе од твојот скутер, така да не се плаши, ако сакаат да те фатат, ке те фатат кај ке одиш. Колку такви јунаци имаше низ Битола како тебе, па му застанаа во 1 недела над 200 мотори имаше во полициската станица собрано, и тоа сите беа запленети
Абе луѓе што се карате за осигурувањево па тоа самиот човек треба да е свесен зошто ако не ти е осигуран моторот и се слупуваш некаде го праиш партал моторот тогаш ќе цимолиш оти не си го осигурал а вака ќе ти биде мирна главата. И да го слупаш ќе ти платат оштета.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе луѓе што се карате за осигурувањево па тоа самиот човек треба да е свесен зошто ако не ти е осигуран моторот и се слупуваш некаде го праиш партал моторот тогаш ќе цимолиш оти не си го осигурал а вака ќе ти биде мирна главата. И да го слупаш ќе ти платат оштета.
Не се караме, само од некој што има 23 години не очекував да напише нешто што наликува на 15 годишник... возам, не плаќам 700 денари (а што се вика толку се трошат во 1 излегување), никој ништо не ми може.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

Де бе па и ти ако бидеме толку озбилни што ќе праиме ај да не се зезаме и смееме тууу малце ремет ... стварно иам 23 години и иам солидни размислувања и скутеров ми е за кратки релации до работа моментално или 4-5 км некаде до центар и немам потреба од вакво нешто ( знам и свесен сум дека треба ) али јебига, колата да регистрирање осигурање све е тип топ ама за моторов ич не ми се фрла ни денар ептен ме има измачено и ми е скипено од него ...

те сфаќам и знам дека мора и треба :nesum:

кога би си имал саглам мотор све регулар ќе си праам ама во овој не ми се инвестира тоа ми е муабетот ... башка џанаци страшно мрзам педерски играат да не идеме офф ок е се сфативме ;)

------------------------------------------------------------------------------------

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=376684

Ај идемо даље барам саглам моторчакис за прифатлива цена само до 50 кубика да биде ... ова веспава пијаџо арна ли е ? 19000 км се многу според мене за ова малово на колку км ќе му треба ремонт да му се праи отприлика знае некој ? како се покажани ? вреди ли за 800 еври ?

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
да прашам нешто :)
моторов ми е нов,и чекам да стигнат документи да го регистрирам полагам....
е сеа ако ме сопри полиција,ќе ми пише ли казна или ќе ме пушти бидејќи ги чекам документите за да можам да го регистрирам?

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
е сеа ако ме сопри полиција,ќе ми пише ли казна или ќе ме пушти бидејќи ги чекам документите за да можам да го регистрирам?
ке те пише,ич не си играј не го вози поздрав !

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Да ги чекаш и да ги имаш документите во моментот не е исто :) Ќе возиш на твој ризик. Подобро да се стрпиш некој ден да си ги завршиш сите работи, па после вози колку сакаш не те чепка никој.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да ги чекаш и да ги имаш документите во моментот не е исто :) Ќе возиш на твој ризик. Подобро да се стрпиш некој ден да си ги завршиш сите работи, па после вози колку сакаш не те чепка никој.
Посекако нема и возачка, така да му е сеедно. Само да не направиш ко еден познаник, го фатија цајканите и дебело го казнија. 1100 евра вкупно, а еве што прекршоци имаше: возење без возачка, возење на нерегистрирано возило, кастом мејд табли (си направил сам табли бидејки еднаш му ги одзеле од МВР арно ама турил други бројки) и незнам уште што му принајдоа, а возеше Лада 1200 :smir:

и да, 50% попуст ако ја платиш казната во рок од 8 дена.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Ја уште возам така ризично, без дозвола... уше пред да го купам она агилити требаше да положам, сеа планирам, што побрзо то подобро :kesa::toe:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
ај уште нешто да прашам бидејќи уште сум почетник.На моторот додека не поминам 300км т.е. првиот сервис дали да качувам друг зад мене бидејќи јас сум 90кг,а и сите мои другари не се малечки туку се биг.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.108
Поени од реакции
11.583
ај уште нешто да прашам бидејќи уште сум почетник.На моторот додека не поминам 300км т.е. првиот сервис дали да качувам друг зад мене бидејќи јас сум 90кг,а и сите мои другари не се малечки туку се биг.
Јас не би качувал...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Jaс ако имам 90 кг и 50 цц мотор, никој не качувам воопшто, можи само некоја послаба женска :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom