Незнам дали ќе е до свеќицата. Види што се дешава, го палам сега пред пола сат почна да работи нормално и згасна по кратко време пак, го палам вторпат се пали со мн мал притисок, малце да дадам гас гасне. Па сега пак не пали, мислам дека во карбураторот е влезена вода преку филтеров за воздух, пошто тие цевчињата беа влажниА водена беше свеќицата? А каблите до свеќицата?
Види филтерот за воздух во каква состојба е, може да повлекол вода а ако повлекол тогаш има и во моторот :kesa:Го возев моторот по дождливо време и влегов во 2-3 големи вира со вода и по 2-3 минути ми изгаси моторот. Пробав да го запалам, нејќеше па го оставив 10тина мин да одмори па пак пробав и ми запили, повозав 2-3 мин и пак ми згасна. Оваа постапка ја повторов усте 1-2 пати па веќе не палеше. Чаре? Може да е влезено некаде вода? Не пукаше моторот како кога ќе има вода во резервуар само едноставно гасеше, кога ќе стегнев на гаста губеше сила и гаснеше како кога ќе снема бензин. Можно е да е до водата што влегов или па е некој сосема друг дефект.
Се работи за 4 тактна машина
пс: свеќицата ја проверив и исчистив и пак нејќеше
99% мислам и јас дека е тоа...ако има вода чаре? Да го оставам еден ден ќе замине или ќе треба отварање?Види филтерот за воздух во каква состојба е, може да повлекол вода а ако повлекол тогаш има и во моторот :kesa:
Многу жалам ама она второто ќе биде, ќе го отвориш, ќе го испереш и потоа составување наново.99% мислам и јас дека е тоа...ако има вода чаре? Да го оставам еден ден ќе замине или ќе треба отварање?
Ухх ваљда не сум до толку баксуз, а ако запали утре да не го возам?Многу жалам ама она второто ќе биде, ќе го отвориш, ќе го испереш и потоа составување наново.
Немој ти да го переш во перачка машина , во нафта најдобро за да ја разјаде р'ѓата која веќе ја има во моторот!!!
Јас не би ти препорачал да го возиш, консултирај се и со некој друг ама најдобро е прво да го прочистиш а ако го возиш секако ќе го чистиш па пробај си ја среќата :smir:Ухх ваљда не сум до толку баксуз, а ако запали утре да не го возам?
Шо QR им е бе секоја година да не мислат дека ќе ги осигуруваме пеескиве ? аиии неарни и казна да не сакаа да ти пишат или неможат за тоа ? ај кажујте пошто неарни се малце џанацивеПрашањево може не е баш за тука ама ајде....
Пред малце сеа ме застанаа џандари и ми рекоа не ми било осигурано за оваа год. требало да се осигура се работи за 50ка значи што пари кошта за да го осигурам и кај треба да одам ако знае некој да ми каже
фала.
Абе прво ми вика не ти е регистрирано за оваа год му викам абе како 50 ка само еднаш се рег да де ми вика ама не ти е осигурано :S глупости не ми збореа за казна нишо т.е ми збореа ама за тоа кацига што не носевШо QR им е бе секоја година да не мислат дека ќе ги осигуруваме пеескиве ? аиии неарни и казна да не сакаа да ти пишат или неможат за тоа ? ај кажујте пошто неарни се малце џанациве
Па задолжително е осиугурувањето на веспите секоја година... околу 700-800 денари е. Осигурајте ги да му се сневиди.Абе прво ми вика не ти е регистрирано за оваа год му викам абе како 50 ка само еднаш се рег да де ми вика ама не ти е осигурано :S глупости не ми збореа за казна нишо т.е ми збореа ама за тоа кацига што не носев