Совети околу мотоцикли

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.108
Поени од реакции
11.583
А водена беше свеќицата? А каблите до свеќицата?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
А водена беше свеќицата? А каблите до свеќицата?
Незнам дали ќе е до свеќицата. Види што се дешава, го палам сега пред пола сат почна да работи нормално и згасна по кратко време пак, го палам вторпат се пали со мн мал притисок, малце да дадам гас гасне. Па сега пак не пали, мислам дека во карбураторот е влезена вода преку филтеров за воздух, пошто тие цевчињата беа влажни

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Го возев моторот по дождливо време и влегов во 2-3 големи вира со вода и по 2-3 минути ми изгаси моторот. Пробав да го запалам, нејќеше па го оставив 10тина мин да одмори па пак пробав и ми запили, повозав 2-3 мин и пак ми згасна. Оваа постапка ја повторов усте 1-2 пати па веќе не палеше. Чаре? Може да е влезено некаде вода? Не пукаше моторот како кога ќе има вода во резервуар само едноставно гасеше, кога ќе стегнев на гаста губеше сила и гаснеше како кога ќе снема бензин. Можно е да е до водата што влегов или па е некој сосема друг дефект.

Се работи за 4 тактна машина

пс: свеќицата ја проверив и исчистив и пак нејќеше
Види филтерот за воздух во каква состојба е, може да повлекол вода а ако повлекол тогаш има и во моторот :kesa:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Види филтерот за воздух во каква состојба е, може да повлекол вода а ако повлекол тогаш има и во моторот :kesa:
99% мислам и јас дека е тоа...ако има вода чаре? Да го оставам еден ден ќе замине или ќе треба отварање?

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
99% мислам и јас дека е тоа...ако има вода чаре? Да го оставам еден ден ќе замине или ќе треба отварање?
Многу жалам ама она второто ќе биде, ќе го отвориш, ќе го испереш и потоа составување наново.
Немој ти да го переш во перачка машина :), во нафта најдобро за да ја разјаде р'ѓата која веќе ја има во моторот!!!

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Многу жалам ама она второто ќе биде, ќе го отвориш, ќе го испереш и потоа составување наново.
Немој ти да го переш во перачка машина :), во нафта најдобро за да ја разјаде р'ѓата која веќе ја има во моторот!!!
Ухх ваљда не сум до толку баксуз, а ако запали утре да не го возам?

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ухх ваљда не сум до толку баксуз, а ако запали утре да не го возам?
Јас не би ти препорачал да го возиш, консултирај се и со некој друг ама најдобро е прво да го прочистиш а ако го возиш секако ќе го чистиш па пробај си ја среќата :smir:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.108
Поени од реакции
11.583
А ауспухот го провери?

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
стави слика да видам за каков мотор се работи,оти и јас исто вака имаф проблем :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Готово, се исуши и си работи сега нормално :helou:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Прашањево може не е баш за тука ама ајде....
Пред малце сеа ме застанаа џандари и ми рекоа не ми било осигурано за оваа год. требало да се осигура се работи за 50ка значи што пари кошта за да го осигурам и кај треба да одам ако знае некој да ми каже
фала.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Прашањево може не е баш за тука ама ајде....
Пред малце сеа ме застанаа џандари и ми рекоа не ми било осигурано за оваа год. требало да се осигура се работи за 50ка значи што пари кошта за да го осигурам и кај треба да одам ако знае некој да ми каже
фала.
Шо QR им е бе секоја година да не мислат дека ќе ги осигуруваме пеескиве ? аиии неарни и казна да не сакаа да ти пишат или неможат за тоа ? ај кажујте пошто неарни се малце џанациве :vozbud:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Шо QR им е бе секоја година да не мислат дека ќе ги осигуруваме пеескиве ? аиии неарни и казна да не сакаа да ти пишат или неможат за тоа ? ај кажујте пошто неарни се малце џанациве :vozbud:
Абе прво ми вика не ти е регистрирано за оваа год му викам абе како 50 ка само еднаш се рег да де ми вика ама не ти е осигурано :S глупости не ми збореа за казна нишо т.е ми збореа ама за тоа кацига што не носев

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе прво ми вика не ти е регистрирано за оваа год му викам абе како 50 ка само еднаш се рег да де ми вика ама не ти е осигурано :S глупости не ми збореа за казна нишо т.е ми збореа ама за тоа кацига што не носев
Па задолжително е осиугурувањето на веспите секоја година... околу 700-800 денари е. Осигурајте ги да му се сневиди.

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
50 кубици се регистрира еднаш а осигоранјето секоја година треба

Kajgana Shop

На врв Bottom