Совети околу мотоцикли

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
значи, и кимко супер 9 и априлиа ср50 (да речеме дека е таа) брзината им е речиси ист, +- 2-3км/ч...која цена се??
Јас мојот супер 9 го земав 1700 ама со попуст е сега кај нас тука од новата верзија супер 9 што е бела боја 1950 е а за априлијата не сум ссигурен околу 2500 е .

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
@ Уплаф
Само кажи ми што подразбираш под средена, па ке збориме.

@$h@doWm@n
Па боље е, ама и воздушното е топ за градска вожња, воденото е како за подалеку од градот ( иначе несмееш на автопат со скутер ) Може за 800 еура многу работи, али боље стандард, и така за 2-3 год кола ке возиш или некој R1... А за симот влатко ке ти се фали :)

@StormRage
Па види сега, априлиа, џилера, пиаџио и дерби имаат исти машини (минарели) кимкото има хонда машина, викаа порано на машините на кимко хонда пишувало, додека не купиле лиценца :) Идат 80, можеби, али во најдобри услови ке одат нешто над 80 (82-83) А за ролните можеш да пробаш, ја знам тука кај нас сите така прават, или пак купат спортски ауспух, и со него идат ролни соодветни и супер е.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
кој е за мотор купуење,нека зима априлија 5-6 години стара,нема да зажали..мотор како мотор е здрав и издржлив,може ќе треба да си смени гуми,ролни,радилица у ајлош случај,али тоа е:helou:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
кој е за мотор купуење,нека зима априлија 5-6 години стара,нема да зажали..мотор како мотор е здрав и издржлив,може ќе треба да си смени гуми,ролни,радилица у ајлош случај,али тоа е:helou:
Хаха, ама го кажа оваа... прво се знае што значи нов мотор, другар ми купи 3-4 години стара априлиа, и не е баш најдобра, а и плус така со тие промени на ролни радилица, тоа кошта доста многу и ипак боље е нов...

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Хаха, ама го кажа оваа... прво се знае што значи нов мотор, другар ми купи 3-4 години стара априлиа, и не е баш најдобра, а и плус така со тие промени на ролни радилица, тоа кошта доста многу и ипак боље е нов...
е колку кошта?
-35 евра е клип+радилица!
априлиа зааааааааааааааааааакон!
се извинуам амам малце попибв така да......

S

StormRage

Гостин
@StormRage
Па види сега, априлиа, џилера, пиаџио и дерби имаат исти машини (минарели) кимкото има хонда машина, викаа порано на машините на кимко хонда пишувало, додека не купиле лиценца :) Идат 80, можеби, али во најдобри услови ке одат нешто над 80 (82-83) А за ролните можеш да пробаш, ја знам тука кај нас сите така прават, или пак купат спортски ауспух, и со него идат ролни соодветни и супер е.
то да спортски ауспух џианели 150 евра... (можит некој да најдам да откорнам од грана на вечер:vozbud:)... е само звукот е срање ко моторче за вадење

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
@StormRage
@POS-51
Не се знае, а и не е многу разработен, поентата е додека ти е на блокачи да не даваш гас до крај, и да ја мачиш машината, да не возиш брзо, блокачите не се за да не возиш над 45 ( и затоа се, ама има друга цел) тие се за да легнат деловите на свое место, и потоа ке иде 80 како ништо. Едноставно треба да се разработи, си требал на сега да ги извадиш блокачите, тоа е мојата најголема грешка.
Е вака јас блокажите ги извадив на 300 кога му го правев првиот сервис така да океј беше моторов ама уште не е разработен како што треба сервисерот ми рече дека на 2000 3000 била разраборена како што треба машината па ќе видиме ке дочекам до 2000 и ке видам дали ке иде над 80 али и сега е добро моторов нема мана влече ко улав само тоа што не е тошен километражникот е зафркнато а и тоа мерачот за гориво не е точен со 4 литри покаѓува резерва али тоа е ајде поздрав...

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Нова Априлиа ср 50 р е 2.390 евра ,а ср 50 стрит е 2.190 евра разликата мислам дека е само во изгледот.:smir:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
@POS-51
Ако, вози се уште малце... иначе за стрелката за гориво, хаха, ја 5 литри ставам испод пола, гледам викам кој знае што му е, и бев да го наполнам :), пловецот не е во ред, ти кога ке ставаш или поаѓаш погледни си па вози :)

@Henry14
Која е таа априлиа од 2390 еура? Другар ми беше пред една недела вика 2650 еура, а пред тоа тие постарите 2007 модел беа 2530... дај провери пак... поз.

С

Спенсер

Гостин
Нова Априлиа ср 50 р е 2.390 евра ,а ср 50 стрит е 2.190 евра разликата мислам дека е само во изгледот.:smir:
аууу...во голема заблуда си ти:D:Dхехехе...провери пак...нема шанси да се толку ефтини1!

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
@Henry14
Која е таа априлиа од 2390 еура? Другар ми беше пред една недела вика 2650 еура, а пред тоа тие постарите 2007 модел беа 2530... дај провери пак... поз.
денеска читав во весник,априлиа ср50 (не стрит) за 2390 евра...

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Па и нема баш голема разлика, стрит е поубава...

Kajgana Shop

На врв Bottom