Совети околу мотоцикли

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
@Уплаф
Се е јасно. :helou:

@POS-51
Однеси, нека стегнат, ако треба и нов нека дадат :pos2::pos2::pos2:

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
еј и јас имам Kymco Super 9 и на рамно со еден оди 79км/ч а со двајца 75км/ч моторот има поминато 3500км и само е сменето уље во преносот

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
еј и јас имам Kymco Super 9 и на рамно со еден оди 79км/ч а со двајца 75км/ч моторот има поминато 3500км и само е сменето уље во преносот
А кај мене на рамно и сам и со двајца 75 покажува е сега дали е точно не знам а и не ми се верува сам 75 и со двајца 75 исто ? Што е работава не знам ?

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
А кај мене на рамно и сам и со двајца 75 покажува е сега дали е точно не знам а и не ми се верува сам 75 и со двајца 75 исто ? Што е работава не знам ?
Не му се нервирај, до условите е ваљда, а и колку кила имаш, немој да си 100+ :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
А колку идат априлиите 50ки без модување само со извадени блокажи?

S

StormRage

Гостин
априлиите одат и поќе само километражата не кажвит... е сеа ја иам од оние Лонгија (Центар) едно поминати 5к... сакам да ми менам ролни и филтер(иначе го имам кренато 80 од 80 :))е сега чув еден ми рече да му клам 3 потешки и 3 полесни ролни (три за старт и три за крајна брзина) е сеа некој совет да ми дајт дали е така поубо или пак 6 потешки или 6 полесни ??

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Не му се нервирај, до условите е ваљда, а и колку кила имаш, немој да си 100+ :)
Ја 100+ :)ја заедно сосе него немам 100+ не па сам сам сум 65 ќе го однесам у сервис и ќе прашам може уште не е разработен како што треба 1000 поздрав........

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
@StormRage
Прво, стандард априлиа не иде повеќе од 80, јдино ако не ја фрлаш од зграда. Стави си сите исти ролни, какво е тоа 3 потешки 3 полесни :nenene:, потешките се за крајна, полесните за старт, па ти одлучи се, гледај да не ставаш по 3, да не заебеш работа. :smir:

@POS-51
Не се знае, а и не е многу разработен, поентата е додека ти е на блокачи да не даваш гас до крај, и да ја мачиш машината, да не возиш брзо, блокачите не се за да не возиш над 45 ( и затоа се, ама има друга цел) тие се за да легнат деловите на свое место, и потоа ке иде 80 како ништо. Едноставно треба да се разработи, си требал на сега да ги извадиш блокачите, тоа е мојата најголема грешка.

С

Спенсер

Гостин
ако сакате да мерите колку одите,мерете со GPS-от....најточно....нема шанси да излаже....а не мерите на некоја кинеска стрелка....која што лаже и на коли и на мотори....треба да се калибрира одвреме-навреме...секоја промена на моторот има промена на крајната брзина...
меревме еднаш со нокиа н95ка преку ГПсот..нели навигатор ГПС има..возевме Голф 5ка, стар 7-8 месеца...испадна дека нокиава не е баш најточна краде/додава 3-4км/ч што не е многу, али па кај да знаеш дека километражата на голфот е точна??

еј и јас имам Kymco Super 9 и на рамно со еден оди 79км/ч
80 км/х.... едит од Шадоу: априлиа
значи, и кимко супер 9 и априлиа ср50 (да речеме дека е таа) брзината им е речиси ист, +- 2-3км/ч...која цена се??

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
меревме еднаш со нокиа н95ка преку ГПсот..нели навигатор ГПС има..возевме Голф 5ка, стар 7-8 месеца...испадна дека нокиава не е баш најточна краде/додава 3-4км/ч што не е многу, али па кај да знаеш дека километражата на голфот е точна??

значи, и кимко супер 9 и априлиа ср50 (да речеме дека е таа) брзината им е речиси ист, +- 2-3км/ч...која цена се??
Априлијата е 2650 Еура, ганц. Кимкото е 1850 или 1890 Еура, исто така нов, априлиата е со водено ладење, кимкото воздушно, априлијата оди со 2 год гаранција, кимкото со 3 години или 150.000 км ( тоа ти бираш ) слики види на гугл... :)

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
добро средена СР50-ка оди и 110...а нокиата да лажела ГПС-от не веруам...колите немаат точни километражници,посебно новиве..сите лажат дека одат поеќе:helou:
апријата е 600-700 евра поскап од супер9

С

Спенсер

Гостин
Априлијата е 2650 Еура, ганц. Кимкото е 1850 или 1890 Еура, исто така нов, априлиата е со водено ладење, кимкото воздушно, априлијата оди со 2 год гаранција, кимкото со 3 години или 150.000 км ( тоа ти бираш ) слики види на гугл... :)
значи, воденото ладење е боље така?? е разликата е едно добри 800еур...за 800еур може да се тјунира кимкото така??и на тоа може да се стај кит,нови ролни фелни,ауспух и шо ти знам ја...и да тера 95+...??? ја се залетав по Сим Џет Спорт Х, па глеам и Кимково го фалат.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
А колку идат априлиите 50ки без модување само со извадени блокажи?
старите повеќе од новите одат.
новите 80 како ништо ќе кренат,ако ти се погоди машината,до 100 ќе ти оди...со мали модификации 110...тука е реалната граница...старите се побрзи оти се поквалитетни,и понерасипливи....али за 50цц и 80 се доста...:smir:

S

StormRage

Гостин
можда Axillion убо велиш ама баш ова ми го кажа еден шо ги имат пробано така и многу ги фалит... а иначе априлииве се мислам појаки скутери ги немат... дури и оние спортскине верзии брзинци 125 ццм... го даваше еден за 3000 евра го фалеше 180 го имал кренато ама праев со едно пријателче муабет (овластен сервисер за кинескиве за струга и струшко:)) ми рече ако сакаш земај го ама секој месец идеј за клип менвење... колку е вистина не знам... а иначе шо ми избега едно Пијаџо Тајфун од прастарине... од 120 графирано 110 го имам кренато лудница мотор

Kajgana Shop

На врв Bottom