Совети околу мотоцикли

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Здраво....
Сакам да ги прашам оние што имаат kymco super9 стандард колку им иде ?
Поздрав.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Па кога го купив, по вадењето на блокадите, 80, па некогаш и над, сеа имам 3100 пројдено, немам направено сервис уште, и иде 77 па и 80 ( зависи до условите).

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Па кога го купив, по вадењето на блокадите, 80, па некогаш и над, сеа имам 3100 пројдено, немам направено сервис уште, и иде 77 па и 80 ( зависи до условите).
Е сега јас мојот супер 9 највеќе го имам кренато 75 повеќе не иде и не иде не знам што му е и сам 75 и со двајца 75 на рамно не знам што е работава а по едно долниште стрелката залепи до пластиката ама по долниште а на рамното доле пак 75 што е работава не знам моторов ми е нов 1ма 1025 поминато ?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Е сега јас мојот супер 9 највеќе го имам кренато 75 повеќе не иде и не иде не знам што му е и сам 75 и со двајца 75 на рамно не знам што е работава а по едно долниште стрелката залепи до пластиката ама по долниште а на рамното доле пак 75 што е работава не знам моторов ми е нов 1ма 1025 поминато ?
А шо вие мерите според километражата колку возите? Па таа стандард лаже. Земи со некој со дигитална километража пушти се еден до друг и нека ти каже после 10 минути вожња еден до друг колку си возел. После тоа качи уште еден на мотор и така измери. Тоа километражите увек додаваат +10 +15

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
А шо вие мерите според километражата колку возите? Па таа стандард лаже. Земи со некој со дигитална километража пушти се еден до друг и нека ти каже после 10 минути вожња еден до друг колку си возел. После тоа качи уште еден на мотор и така измери. Тоа километражите увек додаваат +10 +15
Да да, 25 додаваат, како можеш така да кажеш, кога сите мотори се според стандарди правени, и од 5 повеќе не краде сигурно, знам со коли имаме мерено мотори, со цитроен ц4 например, априлиа имаме мерено 2-3 краде, а јас со априлија па мојов го мерев не краде ни 2, можеби до 45, 50 покажува малце повеќе или помалку, али се изедначува на крајот.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Да да, 25 додаваат, како можеш така да кажеш, кога сите мотори се според стандарди правени, и од 5 повеќе не краде сигурно, знам со коли имаме мерено мотори, со цитроен ц4 например, априлиа имаме мерено 2-3 краде, а јас со априлија па мојов го мерев не краде ни 2, можеби до 45, 50 краде, али се изедначува на крајот.
Да да, сегде е различно ко за промена :wink:
Мојот скутер одзима на пример, кога го мерев со z1000 по автопат испадна 119 дека иде, а на километражата покажува едвај 110. И сеа шо праиме?

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Мојот скутер одзима на пример, кога го мерев со z1000 по автопат испадна 119 дека иде, а на километражата покажува едвај 110. И сеа шо праиме?
Кинез возиш?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Е за тоа прашувам и јас можно ли е да ми краде километражникот да покажува помалку а да оди повеќе ? Зошто обично знам дека краде ама покажува на пример 80 а оди 75 за тоа сум чул ама да покажува помалце а да оди повеќе не ?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Е за тоа прашувам и јас можно ли е да ми краде километражникот да покажува помалку а да оди повеќе ? Зошто обично знам дека краде ама покажува на пример 80 а оди 75 за тоа сум чул ама да покажува помалце а да оди повеќе не ?
Може свашта да прави тоа стрелката, рачунај го оставаш на сонце го врне го переш и све си влијае на таа стрелка. Башка не им се обраќа многу пажња посебно на скутерите во врска со километражите.

П.С. На крај краева шо е толку битно колку вози? И шо па толку да се фаќате за ситно, најважно е да не ти трокира и да си шиба, а колку и како имаш дино тестер на машински однеси го таму плати некој денар и целосна статистика ќе имаш за моторот шо како и зашто :)

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Може свашта да прави тоа стрелката, рачунај го оставаш на сонце го врне го переш и све си влијае на таа стрелка. Башка не им се обраќа многу пажња посебно на скутерите во врска со километражите.

П.С. На крај краева шо е толку битно колку вози? И шо па толку да се фаќате за ситно, најважно е да не ти трокира и да си шиба, а колку и како имаш дино тестер на машински однеси го таму плати некој денар и целосна статистика ќе имаш за моторот шо како и зашто :)
Тоа е тоа... мене на ветар ми се тресе стрелката :pos2::pos2: кога дува у мене а возам 70+ ... али добри се, чим ми дадоа 150к гаранција ( по кој пат ли кажав...) се е топ.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
ако сакате да мерите колку одите,мерете со GPS-от....најточно....нема шанси да излаже....а не мерите на некоја кинеска стрелка....која што лаже и на коли и на мотори....треба да се калибрира одвреме-навреме...секоја промена на моторот има промена на крајната брзина...

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Тоа е тоа... мене на ветар ми се тресе стрелката :pos2::pos2: кога дува у мене а возам 70+ ... али добри се, чим ми дадоа 150к гаранција ( по кој пат ли кажав...) се е топ.
Тебе на ветер арно ама мене стално кога ке дојде над 65 се тресе стрелката што е работата не знам ќе го однесам на сервис да прашам нов е моторот ? А и у возењето нешто ми свири напред кај тркалото доле кај сајлата нешто да не е можно е и од тоа ?

Kajgana Shop

На врв Bottom