Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
значи, и кимко супер 9 и априлиа ср50 (да речеме дека е таа) брзината им е речиси ист, +- 2-3км/ч...која цена се??
Јас мојот супер 9 го земав 1700 ама со попуст е сега кај нас тука од новата верзија супер 9 што е бела боја 1950 е а за априлијата не сум ссигурен околу 2500 е .

@ Уплаф
Само кажи ми што подразбираш под средена, па ке збориме.

@$h@doWm@n
Па боље е, ама и воздушното е топ за градска вожња, воденото е како за подалеку од градот ( иначе несмееш на автопат со скутер ) Може за 800 еура многу работи, али боље стандард, и така за 2-3 год кола ке возиш или некој R1... А за симот влатко ке ти се фали :)

@StormRage
Па види сега, априлиа, џилера, пиаџио и дерби имаат исти машини (минарели) кимкото има хонда машина, викаа порано на машините на кимко хонда пишувало, додека не купиле лиценца :) Идат 80, можеби, али во најдобри услови ке одат нешто над 80 (82-83) А за ролните можеш да пробаш, ја знам тука кај нас сите така прават, или пак купат спортски ауспух, и со него идат ролни соодветни и супер е.

кој е за мотор купуење,нека зима априлија 5-6 години стара,нема да зажали..мотор како мотор е здрав и издржлив,може ќе треба да си смени гуми,ролни,радилица у ајлош случај,али тоа е:helou:

кој е за мотор купуење,нека зима априлија 5-6 години стара,нема да зажали..мотор како мотор е здрав и издржлив,може ќе треба да си смени гуми,ролни,радилица у ајлош случај,али тоа е:helou:

Хаха, ама го кажа оваа... прво се знае што значи нов мотор, другар ми купи 3-4 години стара априлиа, и не е баш најдобра, а и плус така со тие промени на ролни радилица, тоа кошта доста многу и ипак боље е нов...

Хаха, ама го кажа оваа... прво се знае што значи нов мотор, другар ми купи 3-4 години стара априлиа, и не е баш најдобра, а и плус така со тие промени на ролни радилица, тоа кошта доста многу и ипак боље е нов...
е колку кошта?
-35 евра е клип+радилица!
априлиа зааааааааааааааааааакон!
се извинуам амам малце попибв така да......

@StormRage
Па види сега, априлиа, џилера, пиаџио и дерби имаат исти машини (минарели) кимкото има хонда машина, викаа порано на машините на кимко хонда пишувало, додека не купиле лиценца :) Идат 80, можеби, али во најдобри услови ке одат нешто над 80 (82-83) А за ролните можеш да пробаш, ја знам тука кај нас сите така прават, или пак купат спортски ауспух, и со него идат ролни соодветни и супер е.

то да спортски ауспух џианели 150 евра... (можит некој да најдам да откорнам од грана на вечер:vozbud:)... е само звукот е срање ко моторче за вадење

@StormRage
@POS-51
Не се знае, а и не е многу разработен, поентата е додека ти е на блокачи да не даваш гас до крај, и да ја мачиш машината, да не возиш брзо, блокачите не се за да не возиш над 45 ( и затоа се, ама има друга цел) тие се за да легнат деловите на свое место, и потоа ке иде 80 како ништо. Едноставно треба да се разработи, си требал на сега да ги извадиш блокачите, тоа е мојата најголема грешка.
Е вака јас блокажите ги извадив на 300 кога му го правев првиот сервис така да океј беше моторов ама уште не е разработен како што треба сервисерот ми рече дека на 2000 3000 била разраборена како што треба машината па ќе видиме ке дочекам до 2000 и ке видам дали ке иде над 80 али и сега е добро моторов нема мана влече ко улав само тоа што не е тошен километражникот е зафркнато а и тоа мерачот за гориво не е точен со 4 литри покаѓува резерва али тоа е ајде поздрав...

Нова Априлиа ср 50 р е 2.390 евра ,а ср 50 стрит е 2.190 евра разликата мислам дека е само во изгледот.:smir:

@POS-51
Ако, вози се уште малце... иначе за стрелката за гориво, хаха, ја 5 литри ставам испод пола, гледам викам кој знае што му е, и бев да го наполнам :), пловецот не е во ред, ти кога ке ставаш или поаѓаш погледни си па вози :)

@Henry14
Која е таа априлиа од 2390 еура? Другар ми беше пред една недела вика 2650 еура, а пред тоа тие постарите 2007 модел беа 2530... дај провери пак... поз.

Нова Априлиа ср 50 р е 2.390 евра ,а ср 50 стрит е 2.190 евра разликата мислам дека е само во изгледот.:smir:

аууу...во голема заблуда си ти:D:Dхехехе...провери пак...нема шанси да се толку ефтини1!

@Henry14
Која е таа априлиа од 2390 еура? Другар ми беше пред една недела вика 2650 еура, а пред тоа тие постарите 2007 модел беа 2530... дај провери пак... поз.
денеска читав во весник,априлиа ср50 (не стрит) за 2390 евра...

Па и нема баш голема разлика, стрит е поубава...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom