Неможеш да извадиш ако нема сообраќајна и на нотар да се преведе на твое име па да извадиш сообраќајна на твое имеможе не е за тука прашањето но доколку купам на старо мотор без документи дали може после да се извадат и како ?
Чекај сега не лупај на памет. Едно е да купиш мотор на старо со сообраќајна, друго е да купиш мотор без неа. Кај нас едно пола од моторите се на странски табли, а увозот е нешто сличен како за кола, само се плаќа еден куп акциза пошто ги сметаат моторите како луксуз. Затоа ги возат по чикмаци и не ги увезуваат. Мада таквите полицијата има право да ги конфискува. Така да најубо е ко ќе купуваш мотор да бараш да биди со сообраќајна дозвола и регистерска табличка (макар регистрацијата да е помината).може не е за тука прашањето но доколку купам на старо мотор без документи дали може после да се извадат и како ?
Јас ја загинав 3 пати сообраќајната од моторот... мада ми беше регистриран, си отидов културноо фино, си кажав број на таблица, ме упатија да платам во службен весник оглас дека сообраќајната е неважечка и ми напишаа нова. Така да треба да се растрчкаш тро појќе, неможи заради загината сообраќајна моторот преку ноќ да стани див.имам и јас еден мотор од другар мој го купив му ја изгуби сообраќајната, таа беше на име на некоја жена и сеа отидена у странство нема наоѓање
Неможи такво нешто... за да ти издат сообраќајна, мораш да имашедино можеш ако имаш некој јак човек што работи во тој дел па да ти извади сообраќајна ама се тоа е на црно
на бело неможе
Да ама моторот бил на твое име или на некој од твоитеЈас ја загинав 3 пати сообраќајната од моторот... мада ми беше регистриран, си отидов културноо фино, си кажав број на таблица, ме упатија да платам во службен весник оглас дека сообраќајната е неважечка и ми напишаа нова. Така да треба да се растрчкаш тро појќе, неможи заради загината сообраќајна моторот преку ноќ да стани див.
Шојма врска на чие име е моторот... ти со табличката од возилото имаш право да бараш да ти издадат нова сообраќајна дозвола.Да ама моторот бил на твое име или на некој од твоите
овдека моторот е на име на жена (која го купила за малиот) и сега ја нема во МК отидена е во странство
таа треба да ја пријави сообраќајната како изгубена, па да издадат нова па тек тогаш да се префрли на нов сопственик
Абе се распрашуваше другаров одеше ваму таму неможеаШојма врска на чие име е моторот... ти со табличката од возилото имаш право да бараш да ти издадат нова сообраќајна дозвола.
Доволно е само некаква потврда да земеш од тој што моментално е на негово име моторот дека не е украден заверена на нотар и не би требало да има проблем за ре-издавање на нова сообраќајна.Абе се распрашуваше другаров одеше ваму таму неможеа
ај ќе отидам до амсм и слично ама сигурно нема да ми дадат пошто не е на мое име сообраќајната
оооо... и те како има врска... ако не е на твое име, неможеш да вадиш нова сообраќајна.. ке ти рече тој таму ти не си сопственик и нема за тебе... ако е така, ја ке идам за комшијата колата ке извадам нова сообраќајна... и ќе ја злоупотребам а он ќе го јаде... а неговата ќе ја пријавам за изгубена, автоматски кога ке го заустави полиција за контрола он ке има неважечка сообраќајна дозвола и ете ти проблем... значи зади тоа, неможе да се вади дупликат сообраќајна ако не е на твое име...Шојма врска на чие име е моторот... ти со табличката од возилото имаш право да бараш да ти издадат нова сообраќајна дозвола.
Е незнам баш како оди целата процедура... мада треба да издаваат, пошо одиш таму сосе возило, го носиш на лице место.оооо... и те како има врска... ако не е на твое име, неможеш да вадиш нова сообраќајна.. ке ти рече тој таму ти не си сопственик и нема за тебе... ако е така, ја ке идам за комшијата колата ке извадам нова сообраќајна... и ќе ја злоупотребам а он ќе го јаде... а неговата ќе ја пријавам за изгубена, автоматски кога ке го заустави полиција за контрола он ке има неважечка сообраќајна дозвола и ете ти проблем... значи зади тоа, неможе да се вади дупликат сообраќајна ако не е на твое име...
На другаров не му даваа сообраќајна нова иако го имаше моторот, таблицата и купопродаженЕ незнам баш како оди целата процедура... мада треба да издаваат, пошо одиш таму сосе возило, го носиш на лице место.
Е тоа е веќе секс... ако го има уште сето тоа, негледам која е причината да не му се издаде дупликат сообраќајна.На другаров не му даваа сообраќајна нова иако го имаше моторот, таблицата и купопродажен
Зошто ја нема старата сообраќајна и незнам точно дали и договорот бил проблем пошто од жената на дечко продаден па на другаровЕ тоа е веќе секс... ако го има уште сето тоа, негледам која е причината да не му се издаде дупликат сообраќајна.