Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Под полна гас или кога му дадам одеднаш гас ми сецка скутерот или како да трокира и троши многу бензин 125 кубика 4 тактен кинез и задното тркало само врти без гас кога е качен на ногатките.

Последно уредено:
Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427
Под полна гас или кога му дадам одеднаш гас ми сецка скутерот или како да трокира и троши многу бензин 125 кубика 4 тактен кинез и задното тркало само врти без гас кога е качен на ногатките.

Задното тркало и треба да врти кога е слободно во воздух и во лер гас, тоа е нормално и треба да е така ... А тоа што ти сецка и трокира и троши повеќе гориво или расштелуван ти е карбураторот или филтерот за воздух ти е многу нечист, па му доаѓа малку воздух и полошо согорува па карбураторот тоа го компензира со повеќе гориво ... Така да провери го карбураторот и земи извади го филтерот за воздух и провери го ... Кога последен пат си го погледнал филтерот за воздух ? Кога возило ( без разлика мотор или кола ) се вози највеќе низ град филтерот се полни многу брзо и треба да се проверува почесто... Така да извади го, како е сунѓер е тој, па земи со детергент за садови и топла вода испери го убаво ... Мене ми се има случено на 125-ката што ја имав моторот да трокира па и да гасне од многу прљав филтер ...

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Задното тркало и треба да врти кога е слободно во воздух и во лер гас, тоа е нормално и треба да е така ... А тоа што ти сецка и трокира и троши повеќе гориво или расштелуван ти е карбураторот или филтерот за воздух ти е многу нечист, па му доаѓа малку воздух и полошо согорува па карбураторот тоа го компензира со повеќе гориво ... Така да провери го карбураторот и земи извади го филтерот за воздух и провери го ... Кога последен пат си го погледнал филтерот за воздух ? Кога возило ( без разлика мотор или кола ) се вози највеќе низ град филтерот се полни многу брзо и треба да се проверува почесто... Така да извади го, како е сунѓер е тој, па земи со детергент за садови и топла вода испери го убаво ... Мене ми се има случено на 125-ката што ја имав моторот да трокира па и да гасне од многу прљав филтер ...
Не е менет филтерот за воздух ќе го сменам сега но ме буни ме знам каков да порачам има едни од 200 и едни пишува комплет околу 1000 се . И не знам каков да земам има триаголни правоаголни?

Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427
Не е менет филтерот за воздух ќе го сменам сега но ме буни ме знам каков да порачам има едни од 200 и едни пишува комплет околу 1000 се . И не знам каков да земам има триаголни правоаголни?

Каков комплет ??? Комплет од сите филтри, како воздух, гориво, уље ??? Ке земеш ист таков како што имаш сега, само нов... Земи извади го ке видиш каков е, дали е правоаголен, дали триаголен, дали шестаголен и иди барај ист таков... Само кога ке го ставаш земи напрскај го малку со WD40 спрејче за да биде мрсен малку, за да се лепи убаво прашината на него ...

Член од
12 декември 2009
Мислења
161
Поени од реакции
69
Кивеј хурикане 50цц 2006 година регистриран,гаражиран,2 тактен,9300 км поминено,со убаво улје цело време возен. Чисто ме интересира колку вреди ? За вакво моделче се работи кој знае нека процени и пише. hurricane 50.jpg

Член од
25 јуни 2013
Мислења
598
Поени од реакции
254
зависи колку оди мислам дали има мењано нешто за брзина пошто има ги некои направат ги 50ките 90 да одат ама да трошат по 5 литри...
ако си е скоро се стандард како што треба(секако дека треба некој дел да се смени 9000км има сменено ама ако е сменето пак да е истиот дел)
околу 300-400 евра
колку качува?

Член од
12 декември 2009
Мислења
161
Поени од реакции
69
Се е стандард на него културно возено 80 графирано до 75 га имам возено али мирна вожња ми е подобро. Машината не му е пипнена мењано сунгерот од филтер за ваздух,уље у машина.Што да се смени кда многу малку се вози.(по потреба само )

Член од
2 септември 2012
Мислења
323
Поени од реакции
93
Дечки,сакам да купам скутер 50цц,некој на старо...до кај 300 евра..може да ми предложите некои модели да знам што е подобро...фала и позз

Член од
25 јуни 2013
Мислења
598
Поени од реакции
254
за тие пари само хамачи некое
пр хамачи дигита 51 тие се ефтини ама малецки се ногу

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.793
Дечки,сакам да купам скутер 50цц,некој на старо...до кај 300 евра..може да ми предложите некои модели да знам што е подобро...фала и позз
Јас минатата година купив Баотиан 50кубика на изглед од големите 2008год за 300 еур(со ценкање)....Овие Баотиан,Хамачи слични се мислам.Го земав од прв газда со 5000км многу добро сочуван.....До моментот да не го урочам имам поминато 11600 км и освен замаец и каиш што ги сменив за мој кејф се друго е негово.Се вози домаќински....Четиритактно е,више од 2 литри не ми троши.Земено е за да се заврши работи и самиот си ги исплати парите со оглед дека и татко ми со смени а и јас со него идеме на работа.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Отвори реклама5, ќе најдеш некое моторче за тие пари.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.259
Поени од реакции
8.377
Iphone 2t od jagoda ima li nekade vo Skopjevo da se zeme?

Kajgana Shop

На врв Bottom