Под полна гас или кога му дадам одеднаш гас ми сецка скутерот или како да трокира и троши многу бензин 125 кубика 4 тактен кинез и задното тркало само врти без гас кога е качен на ногатките.
Не е менет филтерот за воздух ќе го сменам сега но ме буни ме знам каков да порачам има едни од 200 и едни пишува комплет околу 1000 се . И не знам каков да земам има триаголни правоаголни?Задното тркало и треба да врти кога е слободно во воздух и во лер гас, тоа е нормално и треба да е така ... А тоа што ти сецка и трокира и троши повеќе гориво или расштелуван ти е карбураторот или филтерот за воздух ти е многу нечист, па му доаѓа малку воздух и полошо согорува па карбураторот тоа го компензира со повеќе гориво ... Така да провери го карбураторот и земи извади го филтерот за воздух и провери го ... Кога последен пат си го погледнал филтерот за воздух ? Кога возило ( без разлика мотор или кола ) се вози највеќе низ град филтерот се полни многу брзо и треба да се проверува почесто... Така да извади го, како е сунѓер е тој, па земи со детергент за садови и топла вода испери го убаво ... Мене ми се има случено на 125-ката што ја имав моторот да трокира па и да гасне од многу прљав филтер ...
Не е менет филтерот за воздух ќе го сменам сега но ме буни ме знам каков да порачам има едни од 200 и едни пишува комплет околу 1000 се . И не знам каков да земам има триаголни правоаголни?
Јас минатата година купив Баотиан 50кубика на изглед од големите 2008год за 300 еур(со ценкање)....Овие Баотиан,Хамачи слични се мислам.Го земав од прв газда со 5000км многу добро сочуван.....До моментот да не го урочам имам поминато 11600 км и освен замаец и каиш што ги сменив за мој кејф се друго е негово.Се вози домаќински....Четиритактно е,више од 2 литри не ми троши.Земено е за да се заврши работи и самиот си ги исплати парите со оглед дека и татко ми со смени а и јас со него идеме на работа.Дечки,сакам да купам скутер 50цц,некој на старо...до кај 300 евра..може да ми предложите некои модели да знам што е подобро...фала и позз
Отвори реклама5, ќе најдеш некое моторче за тие пари.Дечки,сакам да купам скутер 50цц,некој на старо...до кај 300 евра..може да ми предложите некои модели да знам што е подобро...фала и позз
Од моркови само останаа од ајфоните, другите се потрошијаIphone 2t od jagoda ima li nekade vo Skopjevo da se zeme?
da da greska sum pisalОд моркови само останаа од ајфоните, другите се потрошија
Мислиш на IPONE ?