- Член од
- 12 јули 2011
- Мислења
- 872
- Поени од реакции
- 427
Шо ќе кажете за скутеров, ќе го биди ли или за тие пари има нешто поарно, и што е разлика меѓу 2т и 4т освен потрошувачката ?
Клик
и јас баш се прашувам, какви ролни да ставам лесни тешки.. имам изминато јас 3200 км 4тактен исто така сакам да ми биде постартен пошто ич не ми е
Разлика помеѓу 2 тактен и 4 тактен скутер - Едниствен бенефит од 4 тактен скутет ти е потрошњата и тоа што не му правиш мешавина, само сипуваш гориво и мењаваш уље на сервис, за се друго 2 тактен е подобар - побрз, постартен, помоќен, поубаво звучи, повеќе простор за тјунинг , ама нешто повеќе троши... Друго за 1000 евра нов добар нема, не подобар од овој, туку воопшто добар нема... Може да се најде солиден кој ке ти брка работа од овде до онде, а доброто знаете кое е и колку чини... Јас стојам на тоа дека за 1200-1300 евра за половна Априлија, Гилера, Јамаха, па и Кимко е далеку подобар избор отколку нов кинез... Трето ролни полесни за старт, потешки за крајна и патничка - тоа е некоја пракса, ама кај 4 тактна 50-ска нема да осетиш некоја разлика... Јас попрво би купил нов автоматик, колибри отколку кинески скутер ...