Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427
Шо ќе кажете за скутеров, ќе го биди ли или за тие пари има нешто поарно, и што е разлика меѓу 2т и 4т освен потрошувачката ?
Клик
и јас баш се прашувам, какви ролни да ставам лесни тешки.. имам изминато јас 3200 км 4тактен исто така сакам да ми биде постартен пошто ич не ми е

Разлика помеѓу 2 тактен и 4 тактен скутер - Едниствен бенефит од 4 тактен скутет ти е потрошњата и тоа што не му правиш мешавина, само сипуваш гориво и мењаваш уље на сервис, за се друго 2 тактен е подобар - побрз, постартен, помоќен, поубаво звучи, повеќе простор за тјунинг , ама нешто повеќе троши... Друго за 1000 евра нов добар нема, не подобар од овој, туку воопшто добар нема... Може да се најде солиден кој ке ти брка работа од овде до онде, а доброто знаете кое е и колку чини... Јас стојам на тоа дека за 1200-1300 евра за половна Априлија, Гилера, Јамаха, па и Кимко е далеку подобар избор отколку нов кинез... Трето ролни полесни за старт, потешки за крајна и патничка - тоа е некоја пракса, ама кај 4 тактна 50-ска нема да осетиш некоја разлика... Јас попрво би купил нов автоматик, колибри отколку кинески скутер ...

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Какви лепенки ? По конкретно ако може да објасниш...
Пример мојот e со овие, и сега планирам да го префарбувам и сакам пак да залепам нешто по него.

Attachments

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Го земав денес скутерчето. Прв сервис и вадење на блокадите на 500 км. До тогаш кљанкање до 50 км максимална брзина. Убав скутер и доста висок, не очекував дека е толку висок. Кога сум на него на прсти стојам на семафори.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Пример мојот e со овие, и сега планирам да го префарбувам и сакам пак да залепам нешто по него.
Ќе ти пратам број на пп од тип што работи со овие работи, ќе ти изработи какви сакаш лепенки.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Последно уредено:
Член од
22 април 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Sakam da kupam motor od 50 cc.
Gledav Aprilia SR 50,Benelli,Piaggio NRG Power,Gianelli GSP 50.Najmnogu mi se dopadna Gianelito.No,vidov deka akumulatorot mu e Hamachi,a masloto za koristenje IPONE.Shto mislite vie za ova,ako mozhe da mi dadete nekoj sovet za Gianelito i za drugive motorchinja.Pozz

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Gledav Aprilia SR 50,Benelli,Piaggio NRG Power,Gianelli GSP 50.Najmnogu mi se dopadna Gianelito.No,vidov deka akumulatorot mu e Hamachi,a masloto za koristenje IPONE.Shto mislite vie za ova,ako mozhe da mi dadete nekoj sovet za Gianelito i za drugive motorchinja.Pozz
Гарели а не џијанели ... кинез со демек италијанско потекло
Бенели е исто покинезен не е старото бенели
Така да или априлија или пијаџо или џилера, која ти фаќа око, машината им е иста

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Ако сакаш поефтино а одлично земи Бенели.

Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427

Хммм ... збориме за нови така ??? Yamaha Aerox или Gilera Runner и ништо друго ... Цената им е иста и на двете, а и на Aprilia SR 50 цената и е таа како на овие две, но јас и давам предност на Gilera-та заради тоа што е малку поголемка и покомотна и има поголемо тркало напред што значи подобра стабилност и управливост ... За Yamaha Aerox нема што да правиме муабет, сите знаеме што е... Исто така многу убав скутер е и Derbi GP 50, само повеќе нема нови од тие, само некое половно ако се најде ... Инаку тебе во комбинација ти влегува и Kymco Bet & Win кој е исто така одлично и квалитетно моторче, а и доста комотен е како за 50-ка... Но моја најискрена препорака ако веќе земаш ново зимај Aerox или Runner ...

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Вчера го запалив да поработи во место и многу мирисаше на несогорено гориво. Треба нешто да се штелува ?

Kajgana Shop

На врв Bottom