Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Хуатин или како и да се вика кинезот БАТАЛИ го од прва + појачуван ... не не

KSR мислам дека нема во МК, од се што кажа Sym се добри, види во Dynamix или на фб прати имаат 3ка стигнато, само цена незнам во сите бои

Незнам не сум одлучен дали да го давам мојот Kymco Super 8 - 50cc 4T ... квалитетен и потрошња 2 на 100км
за 1000 евра би го продавал најниско, со некојси 6000 км отприлика поминати, сервисиран редовно

Ај и ти незнам дали си за земање, ни ја за давање ... пиши на ПП па ќе контактираме
Ако ти требаат пари продај го, ако не јас ти викам да си го чуваш зошто не се наоѓа лесно асолен мотор.

Член од
5 април 2015
Мислења
9
Поени од реакции
0
Хуатин или како и да се вика кинезот БАТАЛИ го од прва + појачуван ... не не

KSR мислам дека нема во МК, од се што кажа Sym се добри, види во Dynamix или на фб прати имаат 3ка стигнато, само цена незнам во сите бои

Незнам не сум одлучен дали да го давам мојот Kymco Super 8 - 50cc 4T ... квалитетен и потрошња 2 на 100км
за 1000 евра би го продавал најниско, со некојси 6000 км отприлика поминати, сервисиран редовно

Ај и ти незнам дали си за земање, ни ја за давање ... пиши на ПП па ќе контактираме
Друже, фала за понудата, ама ептен спортски ми е твојов... не ми е по ќеф, иначе би влегол во преговори. Камо да имаше некој веспа-стил, ќе праевме бизнис ;)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Друже, фала за понудата, ама ептен спортски ми е твојов... не ми е по ќеф, иначе би влегол во преговори. Камо да имаше некој веспа-стил, ќе праевме бизнис ;)
Епа тогаш ти препорачувам Пијаџо веспа оргиналец
еве ти една кукле ... мислам дека сеуште се продава
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1344130

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427
Ми нудат gillera runner vxr200 од 2007 со 10.000 км се стандард за мојот gillera runner sp 50 нов, сеуште во продавница. Се исплати да го менувам ? Знае некој нешто за овој тип скутери ?

Значи тој што ја имаа таа 200-ка не ја возел ич во тие 8 години или пак ја возел по 3 круга у месец низ маало, па поминал само 10.000км... Не ти треба тоа, 200 кубика во толкацко тело и мали гуми не ти треба ич... Батали... Си земал ново и уште не го имаш запалено сакаат да ти го земат, а таа 200-ка не кошта 2500 евра, па да го трампаш... За тие пари 250 Нексус се зима, од исто тоа годиште, а Нексус е измислен за Ранер 200... Земи го твоето, повози го, види како ке ти брка работа, па ако ти е слабо, тогаш барај појако да го трампаш...

Член од
5 април 2015
Мислења
9
Поени од реакции
0

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
аууу, топла боја брате :backa::motorce:.... не е лоша понуда, ќе треба да тркнам до СК. Шо совет за транспорт до ОХ?
Јави се дали стои на продажба уште
Транспорт мислам дека карго или слично може

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
Фала на одговорите. Ме интересира додека има граничник предпоставувам ќе се влече 40-45 км на саат/ Прашањето е дали можам да го стискам до крај, до 40-45 км н саат или треба да возам со пола брзина од таа тие 300-400 км ? Или бидејќи има граничник може до крај да го стискам.
Отсекогаш сум возел поголеми мотори и сега фрустрирачки ми е да се кљанкам со 40 на саат. Може требаше да земам некоја 150-200 цц ама тоа е сега, сакав нешто без регистрација,
Другарче ти со 45-50 не го стискаш до крај затоа што имаш граничник на вртежи така што не можеш да го стиснеш до крај. И гледај што покасно ги извадиш толку подобро ќе се разработи машината и ќе ти биде постабилна потрошњата. Џилера си е џилера сепак... Инаку јас купив Baotian 2014 година. Си ги извадив сам блокажите на 160 километри и одеше моторчето 85kmh на GPS, еве сега после 3 месеца од 70 не мрда :D

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Другарче ти со 45-50 не го стискаш до крај затоа што имаш граничник на вртежи така што не можеш да го стиснеш до крај. И гледај што покасно ги извадиш толку подобро ќе се разработи машината и ќе ти биде постабилна потрошњата. Џилера си е џилера сепак... Инаку јас купив Baotian 2014 година. Си ги извадив сам блокажите на 160 километри и одеше моторчето 85kmh на GPS, еве сега после 3 месеца од 70 не мрда :D
Знам дека џабе не се ставени граничниците, сепак инжињери го смислувале тоа. Ама кој ќе се кљанка 1000 км со 40-45 км на саат. Барем да оди до 60 км со граничник. Сакав денес да го земам моторчето ама на работат поради празникот па ќе мора изгледа во вторник.
70 по гпс не е воопшто лоша брзина за твоето скутерче. Колку ти троши ?

Член од
5 април 2015
Мислења
9
Поени од реакции
0
Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
Знам дека џабе не се ставени граничниците, сепак инжињери го смислувале тоа. Ама кој ќе се кљанка 1000 км со 40-45 км на саат. Барем да оди до 60 км со граничник. Сакав денес да го земам моторчето ама на работат поради празникот па ќе мора изгледа во вторник.
70 по гпс не е воопшто лоша брзина за твоето скутерче. Колку ти троши ?
ИСТОТО мислење и јас го имав. Ех што сега ќе се влечам со 40 на саат па нема смисла, арно ама ми се докажа спротивното. Треба машината убаво да си се разработи не е проблем да се извадат блокажите уште одма ако си го возиш домаќински моторчето да не го мачиш со двајца одма, да не го мачиш по горници, ќе си пее машинчето нема да има мака. Jас од салон до дома го возев 30-50 и тие се таман брзини за низ град си крујсаш, не ти бучи моторчето си пее едноставно. Првите 150тина километри ги направив за десетина дена и ги извадив блокажите.. Моторчево збеснуваше хаха 80 како од шала, ама после еден месец издиша хаха :D Како ќе го чуваш, така ќе го возиш :D

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.282
Поени од реакции
1.135
За 4-такт скутер 50кубика какви ролни е најдобро, која тежина? Има поминато околку 6000/6500км.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
13.054
Поени од реакции
31.283
Шо ќе кажете за скутеров, ќе го биди ли или за тие пари има нешто поарно, и што е разлика меѓу 2т и 4т освен потрошувачката ?
Клик

Член од
25 јуни 2013
Мислења
598
Поени од реакции
254
За 4-такт скутер 50кубика какви ролни е најдобро, која тежина? Има поминато околку 6000/6500км.
и јас баш се прашувам, какви ролни да ставам лесни тешки.. имам изминато јас 3200 км 4тактен исто така сакам да ми биде постартен пошто ич не ми е

Kajgana Shop

На врв Bottom