Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
29 август 2015
Мислења
29
Поени од реакции
21
Piaggio Medley S 150 ABS - 2021 ili
SYM HUSKY ADV 175cc 2024

Zdravo imam dilema koj da go kupam priblizno ista cena se, mi se dopagja i edniot i drugiot i dvata mi se super skuteri pomognete okolu izborot
Predhodno imav SYM i edvaj eden mi se javi da go vidi kakov motorot e i go kupi po nekoja poniska cena od prodaznata bid3ejki sakav da go prodadam kako i da e
i sEGA SE MISLAM STO BI ODBRAL POMEGJU OVIE DVA
Автоматски споено мислење:

iaggio Medley S 150 ABS - 2022 ili
SYM HUSKY ADV 175cc 2024

Zdravo imam dilema koj da go kupam priblizno ista cena se, mi se dopagja i edniot i drugiot i dvata mi se super skuteri pomognete okolu izborot
Predhodno imav SYM i edvaj eden mi se javi da go vidi kakov motorot e i go kupi po nekoja poniska cena od prodaznata bid3ejki sakav da go prodadam kako i da e

iaggio Medley S 150 ABS - 2021 ili
SYM HUSKY ADV 175cc 2024

Piaggio Medley S 150 ABS - 2021 ili
SYM HUSKY ADV 175cc 2024

Член од
11 декември 2008
Мислења
398
Поени од реакции
212
имам 125cc веспа проблем со палењето вергла али не сака да запали претходно носен на мајстор исто вака не палеше кај што вика дека е инсталацијата реглерот го полнел пребрзо акумулаторот па 2 пати фрлив акумулатор пред тоа,,, отворив карбуратор внатре е чист секаде а напред предна маска внатре кај жиците имало спој изгорени па ги премотав споив поново и пак иста песна несака да пали не фрла струја свеќицата до што може да е струја да не фрла кај да го барам проблемот а компресија има јака и исто кај што е филтерот за воздух една од дупките има довод на црево од моторот и ми извади некаква кафена течност од малото канистерче прикачено на филтерот пластиката

Последно уредено:
Член од
20 јануари 2018
Мислења
97
Поени од реакции
76
Иста машина имаат и двете, кај второто плаќаш повеќе заради бојата и шаренилото. Генерален застапник за Кимко е Нов Модел од Куманово, а дилери за Скопје му се Мото Маркет и се наоѓаат кај Рамстор, за други градови незнам кои се дилери... Уште некој на тој скутер, може ама ако е помалецок од тебе и тоа само на рамница, ако наидеш на угорница со 150 кг товар на него ке те разочара... И го заборавив Супер 8 од Кимко, он е поголем и покомотен... Незнам од ова Италијаниве кои 4 тактни ги имаа, појди до Динамикс ( ако си од Скопје нормално ) и види што имаат. Имаш ново Бенели 2 тактно за околу 1200-1300 евра мислам дека беше... Иначе половно за 1500 евра може да се земе и Априлиа СР 50 или Гилера Ранер, 2 тактни се, ама појаки се од другиве :D

Така е со потрошувачката, ама со маслото и не баш... Кај 4 тактно ставаш литар масло од 500 денари на 5 000 км најмалку и трошиш околу 100 литри бензин со тој 1 литар масло, а со 2 тактно за 5 000 км ке потрошиш околу 200 литри бензин и колкку масло за мешавина ? Деловите нормално дека ке се нешто поскапи пошто Кимко ти носи машина од Хонда, мада каде каде е поквалитетно од било кој кинески скутер...
За скутери 4 тактни без филтер за уље како и за косилици, пумпи и сл. препорачано е мењање на уљето на месец дена доколку се користи. Ако има филтер за уље е тогаш можеш да рачунаш на километри.

Член од
12 јули 2011
Мислења
872
Поени од реакции
427
За скутери 4 тактни без филтер за уље како и за косилици, пумпи и сл. препорачано е мењање на уљето на месец дена доколку се користи. Ако има филтер за уље е тогаш можеш да рачунаш на километри.
Точно . Но , тоа месец дена е широк поим . Работни часови се бројат . Пошто за месец дена некој може да сврти 100 , а некој 1.000 км ... На кросот 250ка четири тактна имам филтер за уље , ама уље мењавам на 10 работни часа . Истите тие 10 часа некогаш се 300 , а некогаш се 500 изминати километри .

Kajgana Shop

На врв Bottom