Да ќе видиш во трансмисијата има 2 штрафа, еден за полнење друг за празнење (види сервис упатство). Иначе маслото се менува на 4000км или 2 годинида прашам кај двотактните мотори(поточно кивеј матрикс) во преносот треба да го сменам уљето ,какво се става ????
Да ќе видиш во трансмисијата има 2 штрафа, еден за полнење друг за празнење (види сервис упатство). Иначе маслото се менува на 4000км или 2 години
Отиди во донамикс ако си од скопјетоа го знам,прашањето ми какво уље се става ??? и каде можам да купам ?
Мислам дека синтетичко 75w-90тоа го знам,прашањето ми какво уље се става ??? и каде можам да купам ?
Можно е да го троши. А за 1000 км ќе треба да го смениш, така да клај му стандардно Scooter 4t масло. Јас турав Elf, околу 500 денари за литар, и не го трошеше до 1300-1400 километри. После маслото се праеше поприлично ретко, и почнуваше да го троши по малце. Инаку се работи за Арора 150 кубици.До сега му ставам 10w-40 уље на 4т мотор ќе има разлика ако му ставам 0w-40 ?
да... ке го зарибаш... тоа не е уље за него...До сега му ставам 10w-40 уље на 4т мотор ќе има разлика ако му ставам 0w-40 ?
ке ти скапе за година-две-три ке го носиш на тапацирање... 1000 денари...Може ли да му е нешто на моторот(седиштето),ми стои на сонце у влез..језда има стакло,ама седиштето го пече сонце,и кога ќе го пипнам е жежок..?
А ми кажаа дека за мојов мотор и слични на него(пиаџо нрг 2011) немало оргинал седишта ?? или маалски причи се тоа ?да... ке го зарибаш... тоа не е уље за него...
--- надополнето: 19 август 2012 во 01:02 ---
ке ти скапе за година-две-три ке го носиш на тапацирање... 1000 денари...
нема седишта кај нас за ниеден мотор... се е тоа со нарачка... ке го нарачаш и ке го чекаш да стигне...А ми кажаа дека за мојов мотор и слични на него(пиаџо нрг 2011) немало оргинал седишта ?? или маалски причи се тоа ?
ќе му ставам нешто ако не од утре...језда замарање е...ама ок.![]()
Епа ондак ќе почнам да му ставам нешто..ќебе или нешо..иам таква,посебно тоа како се вика за покривање,ама ме мрзи на секое вадење-ставање на мотор да ја ставам и неа...нема седишта кај нас за ниеден мотор... се е тоа со нарачка... ке го нарачаш и ке го чекаш да стигне...