Да ќе видиш во трансмисијата има 2 штрафа, еден за полнење друг за празнење (види сервис упатство). Иначе маслото се менува на 4000км или 2 годинида прашам кај двотактните мотори(поточно кивеј матрикс) во преносот треба да го сменам уљето ,какво се става ????
Да ќе видиш во трансмисијата има 2 штрафа, еден за полнење друг за празнење (види сервис упатство). Иначе маслото се менува на 4000км или 2 години
Отиди во донамикс ако си од скопјетоа го знам,прашањето ми какво уље се става ??? и каде можам да купам ?
Мислам дека синтетичко 75w-90тоа го знам,прашањето ми какво уље се става ??? и каде можам да купам ?
Можно е да го троши. А за 1000 км ќе треба да го смениш, така да клај му стандардно Scooter 4t масло. Јас турав Elf, околу 500 денари за литар, и не го трошеше до 1300-1400 километри. После маслото се праеше поприлично ретко, и почнуваше да го троши по малце. Инаку се работи за Арора 150 кубици.До сега му ставам 10w-40 уље на 4т мотор ќе има разлика ако му ставам 0w-40 ?
да... ке го зарибаш... тоа не е уље за него...До сега му ставам 10w-40 уље на 4т мотор ќе има разлика ако му ставам 0w-40 ?
ке ти скапе за година-две-три ке го носиш на тапацирање... 1000 денари...Може ли да му е нешто на моторот(седиштето),ми стои на сонце у влез..језда има стакло,ама седиштето го пече сонце,и кога ќе го пипнам е жежок..?
А ми кажаа дека за мојов мотор и слични на него(пиаџо нрг 2011) немало оргинал седишта ?? или маалски причи се тоа ?да... ке го зарибаш... тоа не е уље за него...
--- надополнето: 19 август 2012 во 01:02 ---
ке ти скапе за година-две-три ке го носиш на тапацирање... 1000 денари...
нема седишта кај нас за ниеден мотор... се е тоа со нарачка... ке го нарачаш и ке го чекаш да стигне...А ми кажаа дека за мојов мотор и слични на него(пиаџо нрг 2011) немало оргинал седишта ?? или маалски причи се тоа ?
ќе му ставам нешто ако не од утре...језда замарање е...ама ок.
Епа ондак ќе почнам да му ставам нешто..ќебе или нешо..иам таква,посебно тоа како се вика за покривање,ама ме мрзи на секое вадење-ставање на мотор да ја ставам и неа...нема седишта кај нас за ниеден мотор... се е тоа со нарачка... ке го нарачаш и ке го чекаш да стигне...