Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
На еден мој другар му се појави истиот проблем, потрошувачката му се искачи на 7 литри на 100 километри. Проблем било се скапало некое црево низ кое излегувало вишокот бензин кога пресисувал моторот. Тоа го чинеше околу 200 денари.
Кога го однесов на сервисер рече дека се е во ред. Така да денеска ќе го носам кај друг мајстор во Струга па се надевам дека ке каже што и како. Камо да е до цревото :)

L

Löwe

Гостин
Вака сега имам едно прашање. Имам Пежо Спидфајт 3, го откочив и некако не ме радува брзината. 62-63 на право. Е сега јас имам 110 КГ, али сум возел Бенели па одела повеќе. Чаре нешто? Ќе пушти повеќе со тек на време? Или?

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
517
Поени од реакции
220
Вака сега имам едно прашање. Имам Пежо Спидфајт 3, го откочив и некако не ме радува брзината. 62-63 на право. Е сега јас имам 110 КГ, али сум возел Бенели па одела повеќе. Чаре нешто? Ќе пушти повеќе со тек на време? Или?
Колку имаш поминато со моторот?
Ако имаш поминато 1000-2000км сеуште не ти е разработена убаво машината и може да се накачи брзината и снагата на моторот со текот на времето, но ако имаш поминато повеќе од 7000-8000км тогаш ке треба да го појачуваш

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
А кај мене е обратно од почеток одеше 60-65 без никаков проблем, сега едвај 55. Што може да биде проблемот?

L

Löwe

Гостин
Колку имаш поминато со моторот?
Ако имаш поминато 1000-2000км сеуште не ти е разработена убаво машината и може да се накачи брзината и снагата на моторот со текот на времето, но ако имаш поминато повеќе од 7000-8000км тогаш ке треба да го појачуваш
1065 имам поминато..

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
А кај мене е обратно од почеток одеше 60-65 без никаков проблем, сега едвај 55. Што може да биде проблемот?
намалена компресија, припотрошени погонски елементи, полузатнат ауспух.....

Sikimco

Член од
25 јули 2011
Мислења
517
Поени од реакции
220
Едно прашање од мене. Имам 4тактен 50сс кинески мотор. Последниве 1000км моторот почна да бучи повеќе и каишот побучно врти( кога возам возам слушам како врти каишот). Ако може некој да каже што би можело да биде.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Јас имам проблем со кивеј фокус 4700 км поминато имам ...ако не го возам ден пример после го палам ќе запали со малку бензин што имало во карбуратор после тоа треба да го верглам дур надрука ...

дали е проблемот карбуратор, филтерчето за бензин или ???

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Јас имам проблем со кивеј фокус 4700 км поминато имам ...ако не го возам ден пример после го палам ќе запали со малку бензин што имало во карбуратор после тоа треба да го верглам дур надрука ...

дали е проблемот карбуратор, филтерчето за бензин или ???
а сигурен си дека е без гориво во карбураторот? јас не сум...
--- надополнето: Sep 2, 2011 7:48 AM ---
Едно прашање од мене. Имам 4тактен 50сс кинески мотор. Последниве 1000км моторот почна да бучи повеќе и каишот побучно врти( кога возам возам слушам како врти каишот). Ако може некој да каже што би можело да биде.
време му е за сервис на каиш и ролни...

Sikimco

Член од
25 јули 2011
Мислења
517
Поени од реакции
220
а сигурен си дека е без гориво во карбураторот? јас не сум...

Каишот го сменив пред 2500 км не е можно да се истроши толку брзо, а и плус тоа му ставив квалитетен каиш.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Каишот го сменив пред 2500 км не е можно да се истроши толку брзо, а и плус тоа му ставив квалитетен каиш.
друже, преку форум и текст од 10 збора (од твоето прашање со појаснување) толку можам да ти кажам... ако ти се паметува паметувај, а ако сакаш да го решиш проблемот трк на мајстор па реши го и ако ти е мило кажи што било...

Kajgana Shop

На врв Bottom