Keeway нормалноkeeway ili hamachi ? koj e podobar ?
Epa za ovoj pisuva deka trosi 2,5 litri a e 50 kubika a i 80 trosi 2,5 litri
Кога го однесов на сервисер рече дека се е во ред. Така да денеска ќе го носам кај друг мајстор во Струга па се надевам дека ке каже што и како. Камо да е до цревотоНа еден мој другар му се појави истиот проблем, потрошувачката му се искачи на 7 литри на 100 километри. Проблем било се скапало некое црево низ кое излегувало вишокот бензин кога пресисувал моторот. Тоа го чинеше околу 200 денари.
ne bidi tolku siguren... za maksimalno sjebani kariki i sjeban karburator znae da trosi tolku... svedok sum za 150ka kako troshi 18...Макар и да нема карики нема да троши 13 на 100 км.
Колку имаш поминато со моторот?Вака сега имам едно прашање. Имам Пежо Спидфајт 3, го откочив и некако не ме радува брзината. 62-63 на право. Е сега јас имам 110 КГ, али сум возел Бенели па одела повеќе. Чаре нешто? Ќе пушти повеќе со тек на време? Или?
1065 имам поминато..Колку имаш поминато со моторот?
Ако имаш поминато 1000-2000км сеуште не ти е разработена убаво машината и може да се накачи брзината и снагата на моторот со текот на времето, но ако имаш поминато повеќе од 7000-8000км тогаш ке треба да го појачуваш
намалена компресија, припотрошени погонски елементи, полузатнат ауспух.....А кај мене е обратно од почеток одеше 60-65 без никаков проблем, сега едвај 55. Што може да биде проблемот?
а сигурен си дека е без гориво во карбураторот? јас не сум...Јас имам проблем со кивеј фокус 4700 км поминато имам ...ако не го возам ден пример после го палам ќе запали со малку бензин што имало во карбуратор после тоа треба да го верглам дур надрука ...
дали е проблемот карбуратор, филтерчето за бензин или ???
време му е за сервис на каиш и ролни...Едно прашање од мене. Имам 4тактен 50сс кинески мотор. Последниве 1000км моторот почна да бучи повеќе и каишот побучно врти( кога возам возам слушам како врти каишот). Ако може некој да каже што би можело да биде.
Каишот го сменив пред 2500 км не е можно да се истроши толку брзо, а и плус тоа му ставив квалитетен каиш.--- надополнето: Sep 2, 2011 7:48 AM ---а сигурен си дека е без гориво во карбураторот? јас не сум...
--- надополнето: Sep 2, 2011 7:48 AM ---
време му е за сервис на каиш и ролни...
време му е за сервис на каиш и ролни...
друже, преку форум и текст од 10 збора (од твоето прашање со појаснување) толку можам да ти кажам... ако ти се паметува паметувај, а ако сакаш да го решиш проблемот трк на мајстор па реши го и ако ти е мило кажи што било...Каишот го сменив пред 2500 км не е можно да се истроши толку брзо, а и плус тоа му ставив квалитетен каиш.