Скијање и сноуборд

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Nov sneg na Mavrovo.96 santima.Epa ajde lugje koristete gi vikendite korisno i dete u Mavrovo!!!

Член од
21 јули 2005
Мислења
87
Поени од реакции
1
Није тачно.....патот е супер......ВРЕМЕТО ТАКУЃЕРЕ.........снегот никаогаш посув..:icon_lol:

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
нека олабави малце времево, да не треба назад накај ск да си идам со скии :icon_lol:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Filip99 тоа е жути ски лифт!

Плотна е целиот тој дел под сноу бордот, тој што се мачка со восок, тој што е уствари задната страна на бордот.

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
OoooooooooooOOOOOOOOOOooOoOOoOoOooooOOOOo DimitarC кај си бе, зашо те немаше долго време на форум??? Искрено ми фалеа твоите мислења на овие теми :)

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Имате снег во маврово, пак нови слоеви. Уште врне. Утре ќе се јавам во РХМЗ да видам како ќе биде во сабота па ќе ви кажам дали ќе идам. Најверојатно ќе идам, кој е за.....

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Се упознав со нео гео денес во маврово. Времето беше сончево, изгорев лом се направив, цело лице ме боли. Немаше многу гужва, ама снегот беше кашест и гаден. Да ти се одмили скијањето, не можеш ништо да направиш...тапа. Иако беше лошо времето јас направив една егзибиција, која иако неуспешна (полууспешна) јас се гордеам на нејзе. Тие што знаат како изгледа маврово, тамо на крајот кај едноседот и двоседот, има едно како скокче, т.е. не е скокче, ама нема дрва и од едноседот можешш да скокнеш на двоседот. Не од жичарите, туку од стазите нивни. Е сега, јас бев бајаги залетан и изгубив контрола ради гадниот снег, ако отидев десно имаше деца кој ќе ги убиев со таа брзина, а лево беше тоа тн скокче. И јас скокнав......ко што се приземјив не паднав, туку заглавив во длабок снег бидејки беше мокар и беше тежок, се направив утоп, и се изнервирав. Се спуштам надоле и братучетка ми кога почна да ми се дере, се јави на мајка ми и она почна да ми се дере...и што да ви расправам друго...еден дечко ми вика Што бе, имаше принудно слетување?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
И јас бев денес на Шапка снегот вода многу се топеше брзо, зошто времево беше многу топло можеш да скијаш по кратки ракави!
Сепак беше интересно!
Еднаш паднав така убаво!:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Dimitarc напиша:
Се упознав со нео гео денес во маврово. Времето беше сончево, изгорев лом се направив, цело лице ме боли. Немаше многу гужва, ама снегот беше кашест и гаден. Да ти се одмили скијањето, не можеш ништо да направиш...тапа. Иако беше лошо времето јас направив една егзибиција, која иако неуспешна (полууспешна) јас се гордеам на нејзе. Тие што знаат како изгледа маврово, тамо на крајот кај едноседот и двоседот, има едно како скокче, т.е. не е скокче, ама нема дрва и од едноседот можешш да скокнеш на двоседот. Не од жичарите, туку од стазите нивни. Е сега, јас бев бајаги залетан и изгубив контрола ради гадниот снег, ако отидев десно имаше деца кој ќе ги убиев со таа брзина, а лево беше тоа тн скокче. И јас скокнав......ко што се приземјив не паднав, туку заглавив во длабок снег бидејки беше мокар и беше тежок, се направив утоп, и се изнервирав. Се спуштам надоле и братучетка ми кога почна да ми се дере, се јави на мајка ми и она почна да ми се дере...и што да ви расправам друго...еден дечко ми вика Што бе, имаше принудно слетување?
:icon_lol:
прича јеботе
иначе пер снегот горе на галички беше лудница, на тој пократкиот од лево, немаше гужва уопште
мамата си ја ибав од скијање, накај 12 се направија тумби по патеката и скијањето беше предизвик
фантастични скокчиња имаше од кои еве болат лакти, колена...ке вииме утре
да се надеваме на нов снег у маврово
поздрав
п.с. димитар це, штета шо не поскијавме малце заедно, следеќи пут :)

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
следечи пут. Ионака несмеев да форсирам многу заради коленото и братучедка ми ја пазев. На галички беше дефинитивно најдобар снегот, најлош беше на тоа скилифтчето горе, на едносед кога ќе заврши. Сепак, јас си ја скијав стазата, после ја учев братучедка ми малце имаше проблем со христијанијата, ама ќе ја биде

LadyPatron

Temptation
Член од
23 март 2005
Мислења
268
Поени од реакции
3
Е и јас вчера си се изнаскијав,ама не на падините на нашите македонски планини...Rocky Mountains,газот си го шинав,ама не од скиање,од фрцкање пред млади ергени:)се зезам и се изнаскијав и со душа чекам наредниот викен да дојде

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Јас последен пат скијав негде 98-ма и 99-та година на Шапка, баш и тогаш научив да скијам, али оттогаш не сум бил негде на скијање... а и шо знам може сум забораел да скијам :) :)

Баш мислев да идам Битола сега, да поскијам по градот, али се стопил снегот слушам. :pos:

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
SnowBoard vs Ski

Ај кажете според вас што е подобро и што возите на снег. Скии или сноуборд или пак на санка?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Зависи за кого како!
Јас возам скии, ама сакам да пробам со даска.
Со скии е побрза вожњата!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom