Скијање и сноуборд

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Јас најверојатно ќе идам, ама ке идам со бус, па ке ти пишам пп ако сакаш да изскијаме една стаза

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Мајку му стара па ќе забрен ли еден так убав снег да можеш на раат да скијаш!Збореа оваа зима многу снег ама ништо од тоа!Преостанува да се чека!:raz::raz::raz:

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
и лани беше вака ако памтиш
средина на јануари беше кога бев и на плав имаше трева, а стаза беше затворена пошто беше со мраз цела и некој се слупал гадно дента :pop:
али затоа февруари и март се изнаскијав
рано е уште, ке има снег :se_ molam :)

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Raduvajte se so toa sto go imate! Denes bilo dobro vremeto, se ocekuva vo nedela-ponedelnik pak da se rasipe! Skijajte dur mozete! Jas idam vo nedela ama so starite skii, oprostajna da im pravam

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Sto vi e be?Mesecvov ke bide top u mavrovo!Ima sneg navrnato 1 metar sea taman denovive da se popravi vremevo znaete kako ke bide ? TOP

Najbolje den za bordanje bil togash koga i Dimitar bil so mene u aftobus lugje bolje den za skijanje ne ste osetile

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
imam i minatata godina nacekano ist takov den, samo sto imase mnogu poise guzva, toa sto bese togas bese bozij dar.

Vremeto e opraveno, denes bilo super, malce ladno i imalo oblaci....se planira da se rasipe....

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Dimitarc utre ke odam za Mavrovo pa da ne znaes kakvo ke bide vremeto?Za da ne odam za dzabe!:raz::raz::raz::raz::raz::raz::raz:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
еј, немам поим, не работи хидрометаролошки дека е божиќ. Вчера било добро....би требало и денес да биде. Се очекуваше да се расипе во недела-понеделник, па сега немам поим.....

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Dimitarc напиша:
еј, немам поим, не работи хидрометаролошки дека е божиќ. Вчера било добро....би требало и денес да биде. Се очекуваше да се расипе во недела-понеделник, па сега немам поим.....
Ништо татко ми прашал пријател што е во Маврово и вика многу мило лошо и немало доволно снег!

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Kako mozhe da nema dovolno sneg , koga do vcera vrneshe!Ima metro sneg!
Ja idam utre sedam do 15ti , posakajte mi ubavo da si projdam(lele ama sum lakom) itn itn itn.Aj se gleame posle 15ti na forumof...

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
betogrozdanov45 напиша:
Kako mozhe da nema dovolno sneg , koga do vcera vrneshe!Ima metro sneg!
Ja idam utre sedam do 15ti , posakajte mi ubavo da si projdam(lele ama sum lakom) itn itn itn.Aj se gleame posle 15ti na forumof...
Епа ај се гледаме!
Среќен Пат!:party1::party1::party1:

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
11
Вака сеа:
Пред 3-4 години пробав да скијам, за малку ќе скршев врат и ги откорнав везовите од скиите на една другарка паѓајќи. Може да се каже дека за скијање не ме бива. Меѓутоа, умирам да пробам сноуборд. Предиспозиции мислам дека имам пошто као мал многу возев скејтборд и ролерки и лизгав на сличуги. Муабетот ми е:
Можете ли на ми дадете информации дали се изнајмуваат сноубордови на нашиве ски центри, колку коштаат, дали со изнајмување можеш да изнајмиш и кондури за таа пригода, како тоа иде процедурално и да ми предложите место за почетници на сноуборд ама да не е апла со мали деца???

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Chandler напиша:
Вака сеа:
Пред 3-4 години пробав да скијам, за малку ќе скршев врат и ги откорнав везовите од скиите на една другарка паѓајќи. Може да се каже дека за скијање не ме бива. Меѓутоа, умирам да пробам сноуборд. Предиспозиции мислам дека имам пошто као мал многу возев скејтборд и ролерки и лизгав на сличуги. Муабетот ми е:
Можете ли на ми дадете информации дали се изнајмуваат сноубордови на нашиве ски центри, колку коштаат, дали со изнајмување можеш да изнајмиш и кондури за таа пригода, како тоа иде процедурално и да ми предложите место за почетници на сноуборд ама да не е апла со мали деца???
не знам каде да изнајмиш, ама да ти дадам еден совет: ако мислиш да пробуваш даска, знај дека нема врска со скејт. на скејт нозете ти се слободни а на даска прицврстени, башка бордањето има посебна техника на возење наречена карвинг каде што треба да се вози и врти со ивицата на даската, што е невозможно со скејт, мислам нормално ти можеш да возиш и на плотната, ама само ќе се лизгаш како дедо:)

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Абе даскањето е ЗАКОН!Нема боље филинг од тоа кога идеш 200 на саат на едноседот у МАврово!
Иначе даска може да се изнајми и у МАврово,кошта 300 денара мислам(сосе кондури -меки) и ондак си спремен да учиш да возиш.
Иначе јас сноуборд научив да возам многу побрзо и полесно од скии сега За тебе незнам...А тоа карвинг техника се учи попосле.Прво треба да научиш да спишташ патеки на плотната

Kajgana Shop

На врв Bottom