Скијање и сноуборд

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Dimitarc напиша:
Bez navredi ama bordaat samo tie sto ne naucile nikogas da skijaat i se iskompleksirani poradi toa (cesen isklucok e jove). Snowboarderi se onie koj sakaat da se dokazat na snegot a so skii ne mozat bidejki e mnogu potesko i ima mnogu mnogu podobri od niv so mnogu pogolemo skijacko iskustvo. So bord mozes da se pustis na najstrmnata staza posle 3 dena probuvajki i pagajki sam na nekoja banalna staza. So skii posle edna nedela so profesor ke uspees da go pustis galicki, deka e mnogu sirok...ne za drugi. So skii si posloboden mozes da imas pogolemi dvizenja, pogolemi skokovi, pogolemi brzini po mobilen si, nozete ne ti se spoeni i mozes da pravis sto sakas so niv. Normalno dokolku znaes, dokolku si stenmark. Tie skokovi sto mozat da se napravat so skii borderite mozat da gi sanjaat. Istoto vazi i so brzinata. Istoto vazi i za brzinata
Nema vrska ova so go kaza. Moze ti taka mislis.
Jas pocnav da skijam na pet godini i skijav sedum godini odlicno. Pred tri godini zemav snowboard i sega ne bi se vratil na skii. Na snowboard e pogolem merakot. Racete ti se slobodni, koga skokas e mnogu pointeresno od skokovi so skii i so snowboard moze da se pravat poveke finti. Vo dlabok sneg so snowboard filingot e bolje od skii. Za tezinata ne mora da znaci i ednoto i drugoto ne se teski. A za brzinata do nekade si u pravo. So skii se ide pobrzo na spust no snowboardite so meki vezovi se poveke za pravenje fintici i skokanje, a ne za golemi brzini. Imas snowboardi so tvrdi vezovi koi se postaveni pod pogolem agol i tie se nameneti za brzo vozenje i se postignuvaat brzini kako so skii. Taka da vo Makedonija neznam dali ima borderi so takvi snowboarda i zatoa mislis deka nemoze da se postigne golema brzina. Idi vo nekoj skijacki centar nadvor od drzavava i ke vidis kakvi borderi ima. Strav ke ti e da se vozis na ista staza so niv:)

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Беше некој овој викенд на Маврово или Шапка? Има снег и ако има каков е?

Член од
13 март 2006
Мислења
2
Поени од реакции
0
Da se poseram na Mavrovo i na skopskite fraeri koj doagaat i da bidat videni i so oprema se vozi na niv Na sapka sum skoopro sekoja nedela i top nema zbor za snegot za stazite a i za kartata koja e tripati poeftina sega so gi ima flamurite i so se slusa onakva muzika nema veze ali si ima rispek't taka da site na Sapka

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Зашто така збориш бе? Па јас на Маврово кога идам не престанувам со бордање се до околку 2 саат кога ќе земам еден чај и максимум пола саат да се одморам и пак возам дoдека не дојде време за бегање. А би идел на шапка кога би имал превоз

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
i ja od mali noze skijam, pred 4 god se prefrliv na snowboard i se razbira deka ne ni pomisluvam da se vratam.
Pocnav so tvrd vez (Ride), ali od drugata sezona mora so mek da se zeme:je:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
ЈАс возам кеси на снег :pos::pos::pos: какви скии каки даски....... :):):)

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Snowboard rulzzZzzzz...не сум пробал никогаш ама би пробал да се спуштам со даска.......многу интересно и возбудливо изгледа

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ovaa godina nauciv da skijam zasto porano retko idev na skijanje taka da nemav sansa da naucam.Mi izgleda deka snowboardot e pointeresen ali sega zasega ne planiram da probam a ponatamu moze.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.757
Поени од реакции
5.023
Snowboard e kul stvar

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Галсав за скии. Скијам од 7 одд.
Сноуборд ми е некако глупо. Двете нозе ти се врзани.
А кај скиите треба повеќе техника и напор.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
I dvete. Ali snowboarding e podobro, barem za mene. I potesko e ,as zaradi toa sto ti se vrzani nozete.Ali kako i da e , i dvete gi obozavam, obozavam sneg!!!!!

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Имам пробано и скии и сновборд. Да скијам се научив во 4то одд. а сега ќе бидам 1ва година што значи веќе 5 години скијам. А за сновбордо оваа година го пробав но не ми остави којзнае каков филин(тоа е изгледа затоа што само 2 дена го возев и на тие лесните стази колената ќе си ги скршев од паѓање). Затоа јас си останувам на скии барем уште 4-5 години. После ако имам можност ќе одам на борд ако не цел живот си останувам на скии :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Saiya Jin напиша:
Имам пробано и скии и сновборд. Да скијам се научив во 4то одд. а сега ќе бидам 1ва година што значи веќе 5 години скијам. А за сновбордо оваа година го пробав но не ми остави којзнае каков филин(тоа е изгледа затоа што само 2 дена го возев и на тие лесните стази колената ќе си ги скршев од паѓање). Затоа јас си останувам на скии барем уште 4-5 години. После ако имам можност ќе одам на борд ако не цел живот си останувам на скии :)
Сите кога сме учеле ни било така. Колената ни се праевеле пуздер. Па кога ќе идеш на пострмните стази и таму кога ќе се учиш ќе биде уште поболно за колената и газот ама кога ќе научиш... како во рајот да си. Тогаш е филингот. А уште по филинг е кога нема да возиш по стазите. Ќе се соберете неколку деца и ќе идете низ шума по длабок снег. Тоа кога ќе пробаш пиши каков бил филингот.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
И двата се убави спортови. Јас научив да скијам пред 2 години, ама што знам, не ме влече многу, ништо посебно. А сноубордингот, изгледа интересно, ама ипак јас не би се осмелил да се пуштам со тоа даската по некоја удолница.

Kajgana Shop

На врв Bottom