Скијање и сноуборд

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Decki aj koj se razbira podobro neka mi kaze od prilika kolku dolga daska treba da zemam,visok sum 180cm,do minatata godina skijav ama resiv ovaa godina da smenam malku i interesno mi izgleda snowboarding.Imam 2 para skii Elan nekoj ako saka zamena za snowboard neka pise.Inaku ova za dolzinata cekam odgovor,moram da si zemam:)

BlackZebra

надежен Архитект
Член од
6 септември 2007
Мислења
56
Поени од реакции
1
И тоа и тоа е супер. Скијањево во последно време мислам дека е OldFashion, ама за мене поголема УЖИВАНЦИЈА е скијање, а Board-от за со друство!!!

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Леле, едвај чекам да падне снег, лани не падна, не отидов нигде на скијање, мамицата... :nerv:

mackomk

...Chichino...
Член од
23 јуни 2007
Мислења
318
Поени од реакции
72
Мора да падне оваа година снег.Ке иде некој на Кожуф???

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Обожавам да скијам, одвај чекам снег да падне:vozbud::vozbud:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Ја годинава изгледа ќе идам у Крушево со друштво и ќе се изнаскијам. Лани пошо немаше снег нигде не отидов и многу ми е криво ама годинава има да се изнаскијам.

ScArFaCe_K4

Кретенски username, знам.
Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16
Оваа година ваљда цепам за банско. Зборете шо сакате али минатата година кога сегде немаше снег само у банско имаше!

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Скии бре.

Крушево се проскијав, на инсистирање на татко ми, од пуста желба да ме научи, ама од лаик како мене (кога почнував) до скијач како него... :icon_lol: Нешто ме научи он, нешто инструктор. Појќе инструкторот. :icon_lol: И првиот момент кога се сврте, се пуштив без да знам како се кочи. :icon_lol: Aко ме натераа, го засакав спортот, и тоа многу.
Не паѓав многу... Два пати везови откорнав и еднаш скијата откачив. И едни наочари загубив на Маврово. Битно се научив. :pipi:
Сакам да пробам и на сноуборд, уште од лани, ама мислам дека нема да го сакам толку како скијањето. Ова ми е невиден филинг. :)

Член од
29 септември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
0
lelle jas ovaa godina prv pat se kachiv na skii i ednostavno se vljubiv vo niv.

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Алпско Скијање

Jas mnogu sakam da gledam Alpsko Skijanje mislam deka ovoj sport e najdobar:smir:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
На Маврово и Шапка не сум бил едно 6-7 години.

Последните 2 години бев во Добриниште (Бугарија), село близу Банско. Стазите беа оддалечени некои 30-тина минути со минибус...

Морам да кажам дека многу ми се допадна. Мирно, нема толку туристи (како во Банско на пример), а стазите се солидни. Имаше 2-3 стази кои може да ги задоволат побарувањата и на почетниците, и на „професионалците”.

Има една патека, неверојатно стрмна, надолна и заледена. Ретко кој се осудува да скија по неа. Досега се имам стуштено само 2 пати по неа, од кој едниот пат (искрено) на г'з, а вториот ептен мачно - но успеав да се додржам на скии.

Си бил ли таму?
Знам дека е стар постов али мислам дека сум бил таму и го барам од тогаш како се викаше местото. Бев во осмо одделение некаде кај Банско и супер си поминав. Местото мислам дека се викаше така Добриниште, на одприлика половина час оддалечено од стазите, а врвот се викаше Без Бог така? Има две жичари, едната те качува на таа стрмната стаза, а другата жичара те качува до врвот и одма десно е стазата?
ПРЕЕВТИНО сум поминал за такво уживање со оглед и на тоа што наставникот по физичко ни зема едно 40% профит од цената.

А инаку возев snowboard до пред некое време па престанав и оваа година возев и ski boards (мали скиички претежно за freestyle возење) и snowboard и сега почнувам да си составувам еден snowboard комплет порачувам работи од Америка зошто кај нас немаат усул со цените овие што продаваат (за 200 долари = 8000 денари земам гром везови и гром кондури што кај нас двете во комплет коштаат околу 30000 денари) и исто ќе земам и еден пар ski boards али не знам дали оваа или следната сезона зошто и двата спорта ептен ми прават мерак.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас си ја сакам замо санката.Не знам да скијам, уште помалку на сноуборд па санката ми е најголема друшка во зимата:helou:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Хахах не знам зошто толку сте запнале сите дека сноуборд е тешко. Се учи за 1 саат. Јас првиот ден отидов одма на стаза во Банско и од второ-трето пуштање одма идев на скоковите и се убив од рипање. Скии прв пат ставив оваа година и тоа тие малите како што ги кажав ски бордс и со нив исто ко со сноуборд прв ден отидов да рипам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom