Trent Alexander Arnold
Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
- Член од
- 30 јули 2020
- Мислења
- 914
- Поени од реакции
- 4.146
Кога ќе се наместам удобно во кревет и ќе ми се примоча.
Учеле од најдобриот.Во последно време многу ме нервира по социјални мрежи кретени што ставаат хехенца на секакви вести, особено на некои трагични.
Изгорела куќа - хаха, пандемијата коси - хаха, жена прегазена на улица - хаха...
Да, ова второто ужасно ме нервира и мене. Пред некој ден гледав некое видео и мајката кажува дека детето било 28 месеци. И морав да стопирам за да пресметам.Кога некој наместо "кока-колата" вели "коката-кола".
Кога некој прашан за возраста на детето не вели на пример "две и пол години" туку "триесет месеци".
Ова и јас кога ќе кажат нешто во стапки уместо метри, во часови уместо денови, инчи уместо сантими.Една година = 12 месеци
Две години = 2 × 1 година, значи 2 х 12 = 24 месеци. Значи 2 години и 4 месеци. Океј, not so fun.
Абе океј се случува или па некои работи може се и смешни или пак целта е провокација, али еве на пример не знам како може да му биде смешно на некој тоа што пред некој ден 33 годишна мајка на 6 месечно бебе ја удрило кола додека поминувала улица (мислам дека почина жената).Мене ми се случило по грешка (од мобилен обично) да стиснам на хаха, или на честитка за празник, на пример, да го стиснам прстот надолу, ама кога ќе видам што сум притиснала, брзам да го сменам.
Некои може како мене по грешка стиснале и не виделе, а некои стварно намерно го прават тоа.
Пред некој ден, поставив прашање во една група на ФБ, и некој ми става . Го тагнав во коментар: Ќе ми објасниш што е смешно? Човекот одговори дека мислел оти се заебавам со прашањето. И тоа има
? Единствен кој ми доаѓа на памет е оној Авенџер.Учеле од најдобриот.
Седи мирна, џерманците во недели есапат.Да, ова второто ужасно ме нервира и мене. Пред некој ден гледав некое видео и мајката кажува дека детето било 28 месеци. И морав да стопирам за да пресметам.
Прегледај го приврзокот 300524
Една година = 12 месеци
Две години = 2 × 1 година, значи 2 х 12 = 24 месеци. Значи 2 години и 4 месеци. Океј, not so fun.
Настрана ликот, одлично куче за чување, по карактер скоро исто како пит бул.Сум видел секаков тип на кучиња, расни, полурасни, ниски, високи, дебели, мопсови, боксери и останати како удрени со пегла по муцките од кои течат лиги 20 од 24 саати во денот, бишони и малтешки што изгледаат како минијатурни овци, пекинезери што личат на топлинки за по дома, џукели, крастави, шугави, па крајно иритантни чивави, јазовичари што потсеќаат на змии со нозе, оние што изгледаат како да ги одгледуваат за материјалот од кој се прават џогери за чистење и на кои не им се гледаат очите од јамболијата што ја имаат место крзно. И се тоа ми е во ред, можам да сварам, сфаќам дека се работи за различни вкусови и слично.
Ама каков бре човек треба да си да поседуваш бул териер? И уште побитно, кој дисфункционален мозок треба да го имаш за да ја создадеш таа раса и да одржуваш легла од истата? Видов пред некој ден и сликата на таа грдосија не можеше неколку саата да ми излезе од глава. Бул териерот за кучешката раса е она што е шиптaрската куќа за архитектурата. Кружната зграда на влезот од Кичево кога одиш према Охрид од лева страна. Добивам нагон на гадење кога ќе видам такво куче, а скроз не треба до тој степен да ме тригернува една обична раса на кучиња.